Hae
Colour Outside the Lines

Viisi paikkaa, jonne haluaisin matkustaa

Näin korona-aikana on aikaa haaveilla matkustamisesta. Me ollaan yleensä käyty muutaman kerran vuodessa Tukholmassa ja viimeiset 10 vuotta olenkin joka vuosi matkustanut vähintään kerran vuodessa ylipäänsä ulkomailla.

Olen matkustanut vain Euroopan sisällä, mutta kuitenkin aika monessa paikassa. Olen käynyt yli kymmenessä Euroopan maassa ja useammissa kaupungeissa joidenkin maiden sisällä. Tunnen olevani onnekas, koska matkustimme jo ollessani lapsi ja olen voinut jatkaa sitä myös aikuisena.

Haaveilen, että korona-aika olisi pian ohi ja pääsisimme taas matkustamaan. Olemme jo suunnitelleet Janin kanssa, että jos ja kun molemmat olemme töissä, otamme kerran tai pari vuodessa aikaa keskenämme ja lähdemme pidennetylle viikonloppumatkalle jonnekin päin Eurooppaa. Jani kun ei ole matkustanut kuin muutamassa maassa.

5 paikkaa, joihin haluaisin matkustaa

1. Rooma

Meidän piti Janin kanssa matkustaa Roomaan 2016 ja meillä oli hotellikin jo varattuna. Oltiin menossa sellaiseen ihanaan uuteen spa-hotelliin, joka aukesi samana vuonna ja jonne ennakkoon olisi saanut tosi edullisesti majoituksen. Tulin kuitenkin raskaaksi kuin ihmeen kaupalla juuri niin, että olisin ollut jo niin viimeisilläni matkan aikana, etten olisi enää uskaltanut matkustaa ja matka peruuntui. Jani myös jäi sinä kesänä työttömäksi, muutettiin ja seuraavana vuonna molemmat aloitti opiskelut, joten matkan suunnitteleminen jäi. Edelleen siis haaveillaan matkustamisesta Roomaan kahdestaan. 

2. Pariisi

Olen käynyt Pariisissa kahdesti aiemmin, mutta Jani ei ole. Molemmat matkani Pariisiin olivat hyvin lyhyitä ja haluaisinkin mennä kaupunkiin niin, että siellä saisi rauhassa kiertää nähtävyyksiä ja nauttia tunnelmasta. Haluaisin syödä ranskalaisia macaron-leivoksia ja patonkia ja croissantteja ja tomaattikeittoa ja…

Haluaisin myös käydä Eiffel-tornin huipulla kaksin Janin kanssa ja nauttia kaupungin loisteesta. 

matkustaa

matkustaa pariisi versailles

Versailles oli upea elämys.

3. Lontoo

Lontoossakin olen käynyt teininä, mutta hyvin lyhyellä visiitillä, koska olimme eri kaupungissa yötä. Koska matkasta on jo pitkä aika, en muista kaupungista juuri mitään. Haluaisin käydä iltapäiväteellä jossain ja vierailla Madame Tussaud’sin vahanukkemuseossa. Olisi myös huikea elämys päästä käymään Buckinghamin palatsissa ja Luonnonhistoriallisessa museossa. 

Potter-fanina olisi myös pakko käydä muutamissa paikoissa, kuten laiturilla 9 3/4 ja studioilla, joilla elokuvia on kuvattu. 

4. New York

Kuka Sinkkuelämää seurannut ei rehellisesti sanottuna haluaisi kävellä samoilla kaduilla kuin Carrie Bradshaw? Haluaisin myös syödä aamiaisen Tiffanylla (koska nykyään se on mahdollista!) ja käydä suutelemassa Empire State Buildingin huipulla. Koska kaikki New Yorkista tietämäni on peräisin elokuvista ja tv-sarjoista, olisi minusta ihanaa päästä kokemaan se kaupungin tunnelma itse. Luultavasti New York on makuuni liian ahdas ja meluisa, mutta sitä ei tiedä ennen kuin siellä on käynyt. 

5. Australia

Australiassa olisi hauska käydä, mutta en sen tarkemmin ole miettinyt mikä olisi se minulle mieluinen matkakohde siellä. Ainakin siellä pitäisi syödä hyvää ruokaa ja juoda hyvää viiniä.  

Bonus: Walt Disney World, Florida, Usa (ja maailman kaikki 5 muuta Disney-puistoa)

Haluan häämatkalle Walt Disney Worldiin, joka sijaitsee Floridan Orlandossa, USAssa ja onneksi Jani haluaa sinne myös. Me emme tosin pääse häämatkalle tuohon kohteeseen heti häiden jälkeen, koska budjetti ei sitä salli, mutta ehkä teemme 5- tai 10-vuotishääpäivän kunniaksi sitten matkan sinne. Onnekseni Jani haluaa matkustaa myös Kiinaan ja Japaniin, jonka yhteyteen voimme hyvin liittää Disneyn puistot. Lapsille olen jo luvannut, että käymme jossain vaiheessa Pariisin DIsneylandissa. 

Haluaisin ottaa kuvan jokaisen Disneyn puiston linnan edessä. Ylläoleva kuva on Pariisista kesältä 2012. 

 

 

Minne sinä haluaisit matkustaa? 

 

LUE MYÖS: 

J’ADORE PARIS

 

TERVETULOA SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.