Hae
Colour Outside the Lines

Arki palasi rytinällä

*Sisältää mainoslinkkejä

Iloitsin pari viikkoa sitten postauksessani siitä. että arki palaa ihan kohta ja päästään taas normaaliin rytmiin. 

Nyt arkea on jo viikko takana ja olen niin onnellinen tästä rauhasta, joka kotona vallitsee päivisin. Olen huomannut olevani sen verran introvertti, että jatkuva hälinä vie ihan hirvittävästi voimia. Kaipaan sitä, että saan aina hetken rauhaa kotonakin tai akkuni eivät kerkee yhtään latautua. Tämä ns. oma aika on selvästi verrannollinen siihen, että kävisin töissä, koska silloin saan sitä aikaa poissa perheeni luota. Nyt kun töitä ei ole, kaipaan kotonakin välillä hiljaisia hetkiä. 

Jani käy töissä joka päivä kahdeksan tuntia ja kulkee työmatkat pyörällä, joten hän on poissa melkein kymmenen tuntia päivässä. Vanhin aloitti musiikkilukion eli häntäkään ei kauheammin kotona näy. 

Keskimmäinen käy kolmatta luokkaa ja pelaa kolmesti viikossa salibandya. Nuorimmaisen kanssa vietän eniten aikaa, koska hän on tällä hetkellä päiväkodissa vain puolikkaalla sopimuksella ja käy päiväkodissa vain pari päivää viikossa. Nämä päivät yritän tehdä tehokkaasti omia juttujani ja muuten puuhailla hänen kanssaan. Eilen esimerkiksi meillä oli kotipäivä ja uppouduimme rakentamaan hamahelmiä yhdessä pariksi tunniksi. 

Arki on selvästi palannut myös, kun tuli tarvetta ihan kunnolliselle paperikalenterille sekä itselleni että yhteiseen käyttöön. Ostinkin *perhekalenterin meille jääkaapin oveen, että saadaan merkattua kaikkien menot siihen ja pysytään kärryillä missä kenenkin pitää olla ja milloin. 

Ostin itselleni ihan *perinteisen kalenterin, johon saan kaiken myös itselleni ylös, koska tykkään siitä, että kaikki on jäsennelty paperille. Saisihan kalenterin puhelimeenkin kätevästi ja sen saisi Janinkin puhelimeen synkronoitua, mutta itselleni on enemmän hyötyä tuosta ihan perinteisestä kalenterista. 

Myös lasten harrastukset ovat jatkuneet. Keskimmäinen tosiaan pelaa sitä salibandya ja nuorin aloittaa lastentanssin muutaman viikon kuluttua. Sitä jo kovasti odotellaan. 

Itse huomaan, että melkein jokainen viikonloppu täyttyy erilaisista menoista ja ollaankin saatu kutsuja myös synttärijuhliin. Meillä on nuorimman 5-vuotissynttärit myös tulossa ensi kuun lopussa ja niitäkin ollaan jo vähän alettu miettiä. Hän kuulemma haluaa teemaksi *Miraculous: Tales of Ladybug &Cat Noir, joka on yksi hänen lempparisarjoistaan (löytyy muuten Disney+ suomenkielisenä, kun taas Netflixistä vain englanniksi).   

Arki palasi tosiaan rytinällä ja huomaan, että olen suorittanut koko kesän ihan liikaa. Siis ihan meidän normiarki on imenyt minusta kaikki mehut ja nyt kaipaisin vähän vain lepoa. 

Irinan biisin sanoin:

Mä haluun olla yksin, haluun olla hiljaa

haluun että nukkuu kerrankin voin

Mä haluun olla yksin, lukee vaikka kirjaa

junamatka Turkuun ihana ois

Vaikka rakastankin yli kaiken meidän perhe-arkea, on se välillä oikeasti aika mehut vievää. Ehkä pitää joku viikonloppu repäistä ja lähteä vaikka ihan yksin hotellilomalle niin saa oikeasti nukkua vaikka kellon ympäri ilman, että kukaan vaatii minulta mitään. 

Yritän kuitenkin pitää itseni positiivisena ja ajatella, että tämäkin rankka elämänvaihe on juurikin sitä eli vain VAIHE ja se menee kyllä pian ohi. Kymmenen vuoden päästä meillä ei ehkä asu enää kuin yksi lapsi kotona ja koska hän on silloin jo teini-ikäinen, häntäkään tuskin paljon kotona näkyy. Joten täytyy muistaa nauttia tästäkin vaiheesta täysin siemauksin että arki on näinkin hektistä. 

Pusero: *Lindex

Hame: Luppaset

Kengät: Skopunkten

Laukku: Marimekko

Arki on ihanaa, kun siitä muistaa myös nauttia. Ja mikä parasta, arki jatkuu arkena, koska ollaan kaikki pysytty terveenä (koputtaa puuta). 

joko sinun arki on alkanut rullaamaan? 

 

LUE MYÖS: 

ARKI JATKUU ENSI VIIKOLLA

PÄÄSTIIN KESÄLOMAREISSULLE KAKSIN MIEHEN KANSSA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.