Hae
Colour Outside the Lines

Pitkät automatkat

Oon kuullu aika usein vanhemmilta, etteivät he reissaa lasten kanssa pitkiä matkoja, koska lapset ei jaksa istua autossa. Meillä molemmat lapset on kyllä oppineet, että tässä perheessä reissataan -ja paljon. 

Välillä matkalla nukutaan, välillä lauletaan, välillä ehkä myös tapellaan. Matka ei siitä yhtään lyhene vaikka kuinka kiukuttelisi. 

Aika usein J ajaa ja minä istun lasten kanssa takapenkillä pitämässä seuraa. Yleensä meillä mukaan pakataan kirjoja, joitain leluja, tyynyt, unikaverit, torkkupeitto ja värityskuvia.

Lissu osaa jo keksiä itse tekemistä automatkoilla, varsinkin jos puhelimessa toimii netti ja akku kestää. 

Harvemmin meidän lasten suusta myöskään kuulee klassisen ”joko ollaan perillä?”-kysymyksen. Ilmeisesti ovat tottuneet jo matkusteluun. 

Minä jopa bloggaan autosta pitkillä matkoilla. Tietokoneella se on vähän hankalaa, koska sitä ei saa ladattua kuin taukopaikoilla, mutta bloggerin puhelinsovelluksella onneksi voi blogata milloin vain. 

Jaksavatko teidän lapset istua pitkiä matkoja autossa? Mitä puuhaatte autossa, että matka kuluisi nopeammin?

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Eikö b käytä turvaistuinta?

 2. Susanna kirjoitti:

  Käyttää koroketta, koska on niin iso, ettei mahdu enää tavalliseen turvaistuimeen. B:hän käyttää vaatteissakin jo kokoa, jossa lukee 5-6v.

 3. titti // tittin elämää kirjoitti:

  Meillä vähän pelkäsin Minin kans matkustelua kun kokemusta on siitä et kuskin paikalta roikun liikennevaloissa puoliks takapenkillä 😀 hän on kuitenkin kasvanut ja matkat meni tosi hyvin. Enää ei hirvitä 🙂 muuta ku pääsis vaan enemmän reissaan 🙂

  Ylempään kommenttiin nii meillä on kans isommalla koroke mut siinä on vielä se irrotettava selkänoja millä voi ohjata turvavyötä. Se istuin on vaan ihan paska sillä ei tullu ees mieleen ettei koroke istuin sopis autoon ku autoon. No meilläpä periaattees ei sovi ku bemaris on itsessää istuimissa jo sivuttaissuojat.

 4. Susanna kirjoitti:

  Meillä kans vähän hankaluuksia aina ton korokkeen kanssa eri autoissa, pitäis varmaan ostaa vähän parempi. B on ikäisekseen sen verran iso, että ei mitään toivookaan olis enää mahtua tavalliseen turvaustuimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.