Hae
Colour Outside the Lines

Mikä sinun unelma-ammattisi olisi, jos saisit tehdä ihan mitä vaan?

Meidän 9-vuotias kysyi minulta eilen

Jos saisit ihan minkä ammatin vaan, niin mikä sinun unelma-ammattisi olisi?

Ja tiedättekö mitä? Mun oli pakko vastata, että en minä oikein edes tiedä.

Kuva: Mari Korhonen / @rakkauttajalontoorakeitaphotos

Nuorempana halusin muotisuunnittelijaksi ja joskus lukiossa mun tavoite oli päästä H&M:lle töihin. Se vaikutti niin siistiltä työpaikalta.

Ajauduin kuitenkin töihin ensin Lidliin ja sitten Citymarketiin kassamyyjäksi ja jotenkin vähän jo kyllästyin niihin isoihin ketjukauppoihin. En ole edes koskaan hakenut H&M-liikkeeseen töihin vaikka joskus sinne kovasti halusin.

Parina vuonna olen ollut töissä pop up-liikkeessä ja siitä olen tykännyt kovasti. Joku pienempi myymälä voisi siis olla kiva työpaikka, jos päätyisin jäämään kaupan alalle.

En kuitenkaan enää hirveämmin haaveile unelma-ammattina kaupan alasta vaikka rakastankin työskennellä vilkkaassa kaupassa, olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja oikeasti olla avuksi jollekin. Rakastan sitä kaupan vilinää ja nopeasti kuluvia työpäiviä. Mutta en siltikään voi sanoa sen olevan unelma-ammattini.

Olisin valmis tekemään töitä myymälässä vaikka heti, jos saisin siihen mahdollisuuden. Olen lähetellyt viimeisen puolen vuoden aikana kymmeniä hakemuksia, mutta yksikään ei ole napannut. Minusta tuntuu, että pitkä kokemukseni kaupan alalta on välillä myös haitaksi, koska olen niin kallis työntekijä, olenhan jo korkeimmalla palkkatasolla ja halvemmalla pääsee palkatessa jonkun vähemmän kokemusta omaavan.

Kuva: Mari Korhonen / @rakkauttajalontoorakeitaphotos

Mutta mikä sitten olisi se unelma-ammatti, jos oikeasti saisin valita ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä?

Tätä miettiessä on pakko miettiä kaikkia niitä ammatteja, joista olen jossain vaiheessa elämääni haaveillut. Lapsena halusin olla muotisuunnittelija, kuten jo aiemmin kerroinkin. Tämä haave kantoi koko lapsuuden ja ysiluokan jälkeen olisin hakenutkin vaatetusalalle, mutta minulla oli niin paha kangaspölyallergia, ettei se olisi ollut kannattavaa.

Sen jälkeen en oikein ole tiennyt mitä haluaisin tehdä, koska tuo haave oli niin vahvasti ja niin pitkään mukana.

Kun tutustuin Gilmoren tytöt tv-sarjaan, haaveilin pitkään omasta aamiaismajoituksesta ja sen pyörittämisestä. Oikeastaan se haave on jossain taka-alalla edelleen ja olenkin puoliksi vitsillä, puoliksi tosissani sanonut Janille muutamaan otteeseen, että voimme eläkkeellä ostaa vanhan kyläkoulun ja muuttaa sen aamiaismajoitukseksi. Hotellin respassakin työskentely voisi olla ihan mukavaa, mutta ei sekään ole sellainen ultimaattinen haaveammatti.

Kuva: Mari Korhonen / @rakkauttajalontoorakeitaphotos

Ehkä tällä hetkellä haaveilen eniten työstä sosiaalisen median parissa, oli se sitten työskentelyä jollekin muulle tai omien kanavieni kautta. Työ sosiaalisen median parissa olisi ihanaa ja varsinkin, jos sitä voisi tehdä yrittäjänä, se toisi paljon vapautta omien työaikojen päättämiseen.

Nimittäin kaupan alalla se ainut asia, jota en kaipaa, on työajat. Suurin osa työvuoroistani on aina osunut iltaan tai viikonloppuun, jolloin työaikojen ja perhe-elämän yhdistäminen on aika rankkaa.

Olisi ihanaa kasvattaa sosiaalisesta mediasta itselleen ura siihen mennessä, kun nuorin lapsemme menee kouluun. Siihen on kaksi vuotta aikaa eli ei ihan hirveästi enää.

Haluaisin olla kotona laittamassa hänet kouluun ja vastassa, kun hän palaa koulusta. Vaikka iltapäiväkerhoakin saattaisimme hyödyntää, en haluaisi hänen olevan siellä koko iltapäivää.

Eli vastauksena lapsen kysymykseen ”Mikä sinun unelma-ammattisi olisi?”, annoin vastauksen, että jotain somessa.

Lapsi ei ollut ihan tyytyväinen vastaukseen, koska hänen mielestään teen jo unelma-ammattini mukaista työtä, mutta eihän hän ymmärrä, että työstä olisi hyvä saada palkkaakin.

 

Mikä sinun unelma-ammattisi olisi, jos voisit valita minkä vain? 

 

LUE MYÖS: 

MINULLA OLI TÄNÄÄN TYÖHAASTATTELU

TYÖHAASTATTELUSTA JÄI HYVÄ FIILIS

EN SAANUT HAKEMAANI TYÖTÄ

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.