Hae
Colour Outside the Lines

Salted Caramel Latte kotona

Ostin viime vuonna Normalista Salted Caramel Latte makusiirappia ja huomasin, että sitä oli ainakin täällä Kuopion Normalissa taas myynnissä, joten ajattelin tulla vinkkaamaan teillekin siitä! Tarjolla oli sekä tätä ns normaalia makusiirappia sekä sokeritonta versiota.

Mä en oikeastaan juo normaalia kahvia, mutta välillä sorrun ostamaan makukahveja. Ja aina mua ärsyttää se miten kamalan kallista niiden ostaminen olis pitkässä juoksussa, koska enhän mä nyt joka päivä raaski litkiä mitään kuuden euron makukahveja. Mun lemppareista lempparein makukahvi on tällä hetkellä Salted Caramel Latte ja siks olin niin onnellinen, kun löysin tämän makusiirapin.

Kävin hakemassa myös Ikeasta maidonvaahdottimen, joka maksoi 3€ eli ei tosiaankaan ollut kallis ja on toiminut oikein hyvin jo monta kuukautta. Maidonvaahdottimen ja makusiirapin avulla on onnistunut tosi hyvän makuinen Salted Caramel Latte kotona jo monesti (en kuitenkaan päivittäin, koska en koe tarvitsevani kofeiinia joka päivä).

Ekalla kerralla laitoin pinnalle kermavaahtoa, kun meillä sitä sattui olemaan sopivasti, mutta muulloin en sitä ole käyttänyt.

Tässä on vähän makuasia miten paljon haluaa maitoa ja kahvia suhteessa toisiinsa, mutta kirjoitan alle oman versioni, josta on helppo lähteä säätämään sitä omaa lempparia.

Salted Caramel Latte kotona

vahvaa kahvia
valitsemaasi maitoa
Salted Caramel Latte siirappia
(vanilliinisokeria)

  • Keitä kahvi. Meillä Jani rakastaa Arvid Norquisin Frankrost-kahvia, joka on erittäin tummaa ja joskus vieraatkin hieman sen vahvuudesta yllättyvät. Tähän Salted Caramel Latteen se on sopinut kuitenkin hyvin!
  • Lämmitä maito ja vaahdota se. Mä yleensä käytän tollaista korkeaa Ikean lasia ja kaadan sen noin puolilleen laktoositonta maitojuomaa. Oon kokeillut sekä rasvatonta että kevytmaitojuomaa ja ne molemmat vaahdottuvat oikein hyvin. Lämmitän maitojuoman lasissa mikrossa ja vaahdotan sen, jolloin lasista noin 2/3 on täynnä maitovaahtoa.
  • Kaada haluamasi määrä kahvia maitovaahdon sekaan. Mä kaadan aina kahvin vaan maitovaahdon sekaan, koska välttelen tällä ylimääräistä tiskiä enkä omista erikseen mitään maidonvaahdotuskannua.
  • Kaada maitokahviin haluamasi määrä Salted Caramel Latte makusiirappia. Mä yleensä laitan sitä noin ruokalusikallisen.
  • Halutessasi lisää makeutusta valitsemallasi sokerilla. Mä itse usein käytän vanilliinisokeria. Jos juo enemmän kahvia, ei makeutusta välttämättä kaipaa, mut itse en välitä siitä itse kahvin mausta, joten usein lisään vanilliinisokeria tän takia.
  • Sekoita ja nauti. Halutessasi lisää pinnalle kermavaahtoa ja karamellikastiketta.  

Näillä ohjeilla Salted Caramel Latte kotona on tosi helppo tehdä!  Nettikaupat on pullollaan erilaisia makusiirappeja eli jos tätä ei satu sun läheltä löytymään, niin netistä kyllä löytyy monia vaihtoehtoja.

Tykkäätkö sä kahvista?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Mitä meillä syödään usein?

Mikä arkiruoka maistui lapsille parhaiten viime viikolla?

Meidän perheen ruokaostokset viikoksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *