Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka taaperon kuumeesta selvittiin?

Aiemmin kirjoittelin taaperon korkeasta kuumeesta. Kiitos kaikille ihanille tsemppaajille, jotka kävitte kommentoimassa ja lähetitte viestejä <3
Kuume nousi siis torstai-iltana nukkumaan mennessä 39.5 asteeseen. Koko torstain taaperomme oli jo kävellyt päin seiniä ja ollut ihmeellisen itkuinen. Epäilen huimausta, josta itsekin kärsin kipeänä. Laskimme kuumetta apteekista ostetulla kuumelääkkeellä. Hän nukkui koko yön hyvin ja aamulla heräsi katsomaan lastenohjelmia. Perjantaiaamu makoiltiin sohvalla sylikkäin. Vivia taisi aika nopeasti nukahtaakin siihen kainaloon. 
Perjantai meni aika tokkurassa taaperon osalta, mutta se nyt on normaalia korkeassa kuumeessa. Ruoka kuitenkin maistui ja hän jaksoi pieniä pätkiä leikkiä tai höpötellä. Emme siis lähteneet lääkäriin. Ainoa oirekin oli se kuume, joka aina lääkkeellä hieman laski. 

Pidimme pillimukissa koko ajan sokeritonta mehukattia, jotta Vivia suostuisi juomaan mahdollisimman paljon. Nesteytys on kaiken a ja o kuumeessa! 

Suunnittelin alunperin lähteväni Vivian kanssa päivystykseen, jos kuumetta olisi vielä lauantaina. Hänen yleiskuntonsa oli kuitenkin lauantaina jo huomattavasti parempi eikä kuume näyttänyt menoa haittaavan, joten jäimme kotiin. Saimme myös perjantaina tietää, että päiväkodilla oli menossa kuumeflunssaa, joka oli kaatanut myös osan hoitajista, joten päättelimme taudin olevan sitä.
Kuume laski lopulta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Sunnuntaiaamuna lämpöä oli vielä vähäsen, mutta iltaan mennessä tauti oli taltutettu. Soitin maanantaiaamuna neuvolaan ja kysyin mitä mieltä sieltä ollaan lääkärissä käynnistä. Sain ohjeet käydä lääkärissä näytillä, jos kuume nousee uudelleen. 
Näin hyvin jaksettiin hetki perjantaina katsoa televisiota.
Näin hyvin jaksettiin hetki perjantaina katsoa televisiota.
Tämä lääkäriin menemättömyys oli minun oma valintani ja jokainen päättää itse milloin lapsen kanssa tulee mennä lääkäriin. Jos lapsen yleiskunto on huono tai lapsi ei syö eikä juo, silloin lääkäriin kannattaa mennä. Koskaan ei ole turhia lääkärikäyntejä, kun on pienestä lapsesta kyse. Kuopiossa oli todella kova pakkanen koko viikonlopun ja päätin, että pidän lapsen mieluummin sisällä lämpimässä kuin vien ulos pakkaseen, että pääsisimme lääkäriin. Täällä ainakin päivystykseen voi myös soittaa ja kysyä mitä mieltä he ovat lääkäriin tulemisesta. 
Nyt sormet ja varpaat ristiin, ettei meihin muihinkin tartu tuo tauti. 

Onko teillä sairasteltu tänä talvena? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.