Hae
Colour Outside the Lines

Tänään sunnuntaina 4.3.2018

Meillä on ensi viikolla hiihtoloma eli ollaan kaikki viisi kotona 24/7 tämä viikko. Viikonloput vapaata riittävät yleensä jo Bealle tylsistymään omiin leluihinsa ja hän saattaa jo lauantai-iltana kysyä pääseekö huomenna päiväkotiin leikkimään. Kotona ei tietenkään ole samanikäisiä kavereita eikä niin paljon aktiviteetteja kuin päiväkodissa, joten elämä käy kotona joskus tylsäksi aika nopeasti. 
Tänään ehdotin, että voisimme rakentaa duploista tosi ison linnan, jolla voisi sitten leikkiä. Aloitimmekin rakentamisen yhdessä, mutta Bea kyllästyi rakentamiseen heti alkuunsa ja rakensin linnan sitten yksinäni. Aika rentouttavaa puuhaa tuo duploilla rakentaminen muuten. Kannattaa kokeilla! 
Bea kävi kysymässä rakentamisen loppuvaiheessa :

Kuinka sinä olet tuollaisen osannut rakentaa?

Vaatihan se aikaa ja hieman kärsivällisyyttä, joka meidän keskimmäiseltä on vähän hukassa tällä hetkellä. Leikit vaihtuvat viiden minuutin välein. Ehkä se mökkihöperyys on jo iskenyt pieneen lomalaiseen, kun päiväkotipäiviin on vielä viikko aikaa. 
Vivian leikkiminen duploilla muistuttaa vielä vähän sitä, kun godzilla tuhoaa kaupungin. Parasta on, kun kuuluu kova ääni eli duploja paukutetaan joka paikkaan ja kaikki minkä äiti rakentaa, yritetään hajottaa. Hieman on kyllä jo havaittavissa oikeaa leikkimistäkin. Esimerkiksi kirahvia Vivia jo hieman kävelytti paukuttamisleikkien lomassa. 
Bea on jo vähän kasvanut ohi noista duploista, mutta kummasti niillä leikkiminen alkoi kiinnostaa, kun Viviakin pääsi leikkimään valmiilla talolla. Leikkiminen ei kuitenkaan kovin kauan kiinnostanut ennen kuin piti jo keksiä uusi leikki. 
Nyt Bea ja Jani lukevat jotain kirjastoautoltaan lainaamaa kirjaa ja Vivia katselee ikkunasta autoja. Se on muuten Vivian mielestä parasta just nyt. Siirsimme Vivian sängyn ikkunan eteen ja sängyllä on ihana seisoa ja katsella ikkunasta ulos. Onneksi ikkunan takana on aika vilkas auto- ja kävelytie niin katseltavaa riittää. 
Kohta menemme syömään bataattimuussia ja lihapötköjä. Nam! Sen jälkeen taidamme käpertyä sylikkäin sohvalle koko perhe (paitsi teini ei saata innostua tästä ideasta) katselemaan telkkarista tulevaa Disney Pixarin Urhea-elokuvaa. Bea heräsi aamulla jo ennen kukonlaulua ja virta alkaa loppua jo pikkuhiljaa vaikka kello ei ole edes neljä. Päiväunet eivät tule kuuloonkaan, koska eihän noin isot hänen mielestään enää nuku päiväunia. Vivia taitaa nukahtaa ihan kohta päikkäreille, jotka on tältä päivältä vielä nukkumatta.
Illalla mennään ihan ajoissa jo saunaan ja nukkumaan niin saadaan hieman viime yöltä tulleita univelkoja pois. 

Millainen sunnuntai teillä on ollut? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.