Hae
Colour Outside the Lines

Kauppa- ja viihdekeskus Minnan Lumottu metsä Kuopion keskustassa täyttää vuoden

Kuopion keskustassa, aivan torin laidalla, sijaitsee Kauppa- ja viihdekeskus Minna. Sen alimpaan kerrokseen avattiin viime keväänä uudistettu lastenmaailma nimeltään Lumottu metsä ja siltä se kyllä joka kerta tuntuukin, kun tuonne astuu sisään.

Lumottu metsä koostuu leikkipaikasta, lelukaupasta sekä vaateliikkeestä. Kaikki on kuopiolaista käsialaa. Nimittäin Lumotun metsän ilmeestä vastasi kuopiolainen Fantasia Works, joka on erikoistunut elämyksellisiin leikkipaikoihin. Heidän käsialaansa on nähtävillä myös esimerkiksi SuperParkeissa, Muumimaailmassa ja Linnanmäellä. Kalusteetkin on valmistettu Kuopiossa.

Lumotussa metsässä on omat leikkipaikat sekä isommille että pienemmille leikkijöille. Leikkimaailmasta löytyy pallomeri, interaktiivinen seinä, kiipeilyalue ja paljon muuta.

Me käytiin jo heti avajaisviikonloppuna tutustumassa leikkipaikkaan (kuvat siltä ajalta) ja rakastuttiin lasten kanssa täysin. Ollaan käyty tässä vuoden aikana leikkimässä lukemattomia kertoja ja aina keskustaan mennessä 6-vuotias kysyy voidaanko käydä leikkimässä. Tottahan toki voidaan. Leikkipaikka on maksuton ja just sitä mitä Kuopion keskusta on kaivannut jo pitkään.

Eskarilainen on käynyt jopa päiväkotiryhmänsä kanssa bussilla retkellä leikkipaikalla.

Leikkipaikalta löytyy myös paikka omien eväiden lämmittämiseen ja syömiseen, jos paikalla viipyy pidempäänkin. Samassa tilassa on verhon takana rauhallinen tila imetykselle.

Jos eväitä ei ole mukana, on kerrosta ylemmäs avautunut Kahvila Bru, jossa voi käydä leikkien lomassa hakemassa lisää energiaa.

Leikkipaikalta löytyy myös kaksi todella siistiä wc:tä asiakkaille. Wc:t ovat lukossa, mutta asioidessa liikkeissä saa ilmaisen oven avauksen liikkeiden kassalta pyytäessä.

Lumottu metsä järjestää tosi usein kaikkea kivaa ohjelmaa. On ollut popcornia, hattaraa, hahmoja kuten Sonic ja Super Mario, aarteen etsintää ja lahjakorttien arvontaa.

Avajaisissa oli Oona Kivelä pitämässä lapsille jumppaa ja no, mun aktiivinen nuorimmainen ei oikein jaksanut jumpata mukana, kun leikkipaikka veti puoleensa. Mutta ihanaa, kun järkätään lapsille vaikka vallan mitä ohjelmaa ympäri vuoden!

Lumotun metsän kupeessa on myös ihanaakin ihanampi Kaiku Kids. Kaiku Kidsiä pyörittää kuopiolainen Emmi ja liikkeellä on myös verkkokauppa. Kaiku Kids myy vastuullisilta brändeiltä vaatteita sekä lapsille että aikuisille. Tarjolla on myös kesää kohti mennessä uimatarvikkeita, ruokailuun liittyviä juttuja ja välillä myös joitain leluja.

Mun lapset alkaa olla niin isoja, ettei heitä aina ihan kiinnosta mun valitsemat vaatteet, mutta onneksi 6-vuotias vielä suostuu usein pukeutumaan niihin. Kaiku Kidsiltä on löytynyt monet ihanat vaatteet sekä minulle että lapselle ja kesäksi täytyy käydä kyllä lapselle taas tekemässä löytöjä. Kannattaa kurkata myös aleosasto, joka on usein tarjolla vain liikkeessä.

Mitä olisi lastenmaailma ilman kunnollista lelukauppaa? Lelukauppa Partanen on palvellut jo vuodesta 1966 ja nykyään kauppaa pyörittää kuopiolainen Minna (hauska sattuma, kun kauppakeskuksenkin nimi on Minna).

Lelukaupasta löytyy laaja valikoima lautapelejä, leluja, palapelejä ja synttäritarvikkeita. On siellä tarjolla myös erikoisia karkkeja.

Meidän 6-vuotias rakastaa kierrellä lelukauppaa ihastellen leluja, mutta kaikista parasta lelukaupassa on euron kolikolla toimiva paloauto, johon pääsee kyytiin. Joka kerta pitää muistaa ottaa käteistä mukaan, että hän pääsee siihen. No okei, ei mulla ihan aina oo ollut.

Lelukaupallakin on oma verkkokauppa ja saman yrittäjän lelukauppa muuten löytyy myös Jyväskylästä!

Lumottu metsä on kyllä yksi meidän lempparipaikkoja Kuopion keskustassa. Sinne pääsee leikkimään myös sadesäällä ja kesähelteillä siellä oli ihanan viileää. Talvella on kiva, kun hetkeksi pääsee eroon toppavaatteista.

Synttäreitä juhlitaan pääsiäislauantaina 8.4 ja siellä on kaikkea kivaa ohjelmaa lapsille. Laitan alle vielä kuvakaappauksena kuvan ohjelmasta.

Onko Lumottu metsä Kuopion keskustassa sulle tuttu paikka?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Sain Legon kukkakimput ystävänpäivälahjaksi

King’s Crown myöhäiseen lounasaikaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *