Hae
Colour Outside the Lines

Lapsen ihmeellinen mielikuvitus

Muistan, kun Lissu oli pieni ja lastenhuoneesta kuului mitä ihmeellisempiä mielikuvitusleikkejä. Jossain vaiheessa Lissu myös leikki kaikki -ja siis oikeasti kaikki – leikit laulamalla. Taisipa vielä olla joskus kaikki laulut Tähkäpään melodialla. Lissu rakastui päätä pahkaa Disneyn Tähkäpää-elokuvaan, kun kävimme katsomassa sen elokuvissa ja pari vuotta meillä elettiin Tähkäpää-kuplassa. Kaikki piti olla Tähkäpäätä. Vähän sama kuin nyt tuo Frozen-villitys, tosin se oli sata kertaa lievempää kuin tämä. 
Nyt B:lle on tullut tuo lauluvaihe. Melkein kaikki leikit leikitään laulamalla. Laulut on jotain ihan omia. Joskus saattaa joku tarhalta tuttu laulu käydä siellä mukana, mutta aikalailla laulut on kyllä omasta päästä keksittyjä. B:lle harvoin jää koko laulu tarhalta mieleen. Jos lauletaan yhdessäkin jotain, jää usein joitain sanoja lauseista pois. Tuiki, tuiki tähtönen taitaa kyllä tulla kokonaan kaikilla sanoilla. Melodiat tarttuu mukaan lasten ohjelmista. Tässä lyhyen ajan sisällä B on myös alkanut höpöttää ohjelmien mukana. Frozenista B muistaa jo kokonaisia vuorosanoja ulkoa ja puhuu elokuvan mukana. Nyt vaihdettiin Seikkailija Doraan, katsotaan tarttuuko sieltä englantia mukaan. Let’s go on ollut jo jonkin aikaa sanavarastossa.  
B:lle on tullut myös mielikuvitus mukaan leikkeihin tosi vahvasti. Yläkuvassa esimerkiksi lehmät on aitauksessa väärin päin käännetyssä penkissä ja panda istuu kassalla. Vielä noin kuukausi sitten, jos B:lle sanoi, että leiki nallen tai jonkun muun lelun kanssa kotileikkiä, ei tytöllä riittänyt mielikuvitus sinne asti. Hän aina vain sanoi, ettei nalle osaa syödä. Tänään panda söi nakkiakin B:n kanssa yhdessä. Hassua huomata tuollaiset pienet muutokset pienen ajan sisällä. On myös ihana kuunnella miten hassuja juttuja tuon pienen päässä liikkuu. Tänään B leikki huoneessaan eläinperheellä (Schleichin lehmillä) ja sieltä kuului:
”Mutta, mutta, mutta, mutta…. 
 Ei mitään muttia!
 Mutta…”
Aika usein myös B:n leikeissä kuuluu meillä hänen kanssaan käydyt keskustelut. Arkielämästähän ne aiheet tietysti mukaan tarttuvat. 

Tuo kassakone ja puhelin on muuten meillä hittileluja. Harmi, kun kassakoneesta on vaan melkein kaikki kolikot jonnekin kadonneet. Saisikohan niitä jostain ostettua varaosina?  Puhelin oli huippulöytö kirpparilta eurolla. Siinä toimii äänet ja kaikki. Usein kirpparilelut on ehjiä, mutta äänitoiminto on kauan sitten lakannut toimimasta,

Mitä mahtavia juttuja teidän lapset on keksineet leikkiessään? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.