Hae
Colour Outside the Lines

Sukella satuun Disneyland Pariisin Fantasylandissa

Fantasyland

Nimensä mukaisesti Fantasylandiin kävellessä tuntuu astuvan satuun. Heti linnan takana on miekka kivessä, jota voi käydä kiskomassa. Melissaa harmitti kamalasti Fantasylandin puolella, ettemme olleet muistaneet ottaa hänen Tähkäpää-mekkoaan mukaan, koska puistossa näkyi paljon lapsia prinsessamekoissaan. Tietysti mekkoja olisi voinut sieltäkin ostaa, mutta hinnat olivat niin päätä huimaavat, että mekot jäivät kauppaan. Alle 14-vuotiaat saavat pukeutua roolipukuihin puistoon, mutta yli 14-vuotiailta kaikki Disneyn rooliasut ovat kiellettyjä, ettei heitä sekoiteta cast membereihin eli työntekijöihin. Puistoon pääsy voidaan evätä kokonaan, jos päällä on jotain kiellettyä.

Disneylandin työntekijät eivät ole vain työntekijöitä vaan he kaikki ovat cast membereitä eli näyttelijöitä. He pysyvät roolissaan koko työvuoronsa ajan ja ehkä jopa sen jälkeenkin. Tämän takia asiakaspalvelu on puistossa yleensä aivan erinomaista.

Me olimme puistossa elokuun ensimmäisinä päivinä, jolloin myös kaikki ranskalaiset olivat lomalla. Puisto oli tupaten täynnä ja jonotusajat huipussaan. Jonotimme useimpiin laitteisiin yli tunnin. Pinocchio-ajelulle (Les Voyages de Pinocchio) jonotimme tunnin ja kun olisimme olleet seuraavia kyytiin pääsijöitä, tuli laitteeseen tekninen vika. Koska ei tiedetty kauanko sen korjaamiseen menee, jonotusalue tyhjennettiin. Laite toimi taas vartin päästä ja jonotusalue täyttyi hetkessä. Jonotimme uudelleen reilu puoli tuntia.

Jokaisen laitteen jonotusalueella lukee, paljonko laitteen jonotusaika sillä hetkellä on. Jonotusajat näkyvät kätevästi myös sovelluksessa.

VINKKI: OTA SELVÄÄ MILLOIN PUISTOSSA ON RAUHALLISTA
 JA MATKUSTA SILLOIN. 
ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MENE, KUN RANSKASSA ON KOULUISTA LOMAA! 

Dumbon jonotusajat olivat koko ajan melkein kolme tuntia, joten se jäi meillä kokonaan käymättä.

Fantasyland oli varmasti meille kaikille se alue, jota odotimme eniten. Pikkuveljeni oli meistä eniten innoissaan ja hänellä vielä sattui olemaan syntymäpäivät juuri ennen reissua, joten olimme samalla juhlimassa hänen synttäreitään.
Yksi lyhyimmistä jonoista oli Lancelotin karuselliin (Le Carrousel de Lancelot) ja kävimmekin siinä odotellessamme Pinocchion uudelleen aukeamista.

Käymisen arvoisia laitteita on ihan jokainen ja vaikka meillä oli monta päivää aikaa, ei meillä pitkien jonotusaikojen takia ollut mitenkään aikaa mennä niihin kaikkiin. 
Mikki Hiirtä olisi päässyt tapaamaan jonottamalla, mutta tämä tapaamispaikka oli avautunut juuri sinä kesänä ja jonot olivat pitkät! Päätimme, että menemme mieluummin jonottamaan Prinsessapaviljonkiin, jonne jonotimmekin sitten lopulta melkein kolme tuntia. Muissa laitteissa jonotus ei meitä haitannut yhtään, koska jonotusalueet olivat ulkona, joten ilmanvaihto toimi. Prinsessapaviljonkiin kuitenkin jonotettiin sisätiloissa. Meidän edellä oli myös tosi monta perhettä jonottamassa niin, että vain toinen vanhemmista oli jonossa ja kun prinsessan luo oli enää lyhyt matka, koko loppuperhe tuli mukaan jonoon. Tämä oli minusta törkeää ja olisin toivonut, että prinsessapaviljongin ovella olisi ollut cast member vähän vahtimassa tätä touhua. Meillä kuitenkin se 7-vuotias jaksoi jonottaa nätisti koko sen kolmen tunnin ajan kuumassa sisätilassa valittamatta, joten perheet olisivat voineet valita jonotuspaikat sen mukaan mitä lapset jaksavat.
Prinsessapaviljongissa ei pääse valitsemaan prinsessaa, jonka kanssa kuvaan pääsee, vaan siellä on useampi prinsessa ja tuurista on kiinni kenen kanssa kuva otetaan. Meille oli oikeastaan sama kuka siellä on vastassa, tietysti kaikki toivoivat omaa lempiprinsessaansa. Meille osui kohdalle Prinsessa Ruusunen, joka oli ihan kiva, koska hänen linnansakin on tuolla Pariisin puistossa. 
”Olen myöhässä, olen myöhässä!”

Yksi hauskimmin toteutetuista teemoista oli Liisa Ihmemaassa. Puistossa oli teeman mukaiset sekä labyrintti että teekupit. Kävelimme labyrinttiä pitkään ympäri ja tutkimme kaikkia sieltä löytyviä yksityiskohtia. Jossain kohti labyrinttiä säikähdimme ylös hyppäävää kuningatarta, joka huusi ”off with their heads!”
Teekupit pyörivät vinhasti ympäri ja pelkäsin jo siitä tulevaa huonoa oloa, mutta minun onneksení meille sattui juuri sellainen teekuppi, joka ei suostunut pyörimään. Onneksi se ei Melissaakaan lannistanut vaan hän nautti täysin sydämin laitteesta silti. 

Meillä oli ihan huippuhauskaa eikä kukaan meistä tytöistä väsynyt missään vaiheessa päivää. Vietimme suurimman osan toisesta puistoilupäivästä Fantasylandissa. Pikkuveljeni kävi nukkumassa päiväunet hotellille, kun ei halunnut tulla kanssamme tapaamaan prinsessaa. 
Puistossa oli jonkin verran penkkejä, joilla sai huilata väsyneitä jalkoja, mutta ei kuitenkaan kauheasti. Ei me kyllä olisi edes maltettu niillä istua kaikelta innoltamme. Aika monessa laitteessa kuitenkin istuttiin paikallaan, jolloin väsyneet jalat saivat hetken lepoa. 
VINKKI: LAITA JALKAAN MUKAVAT KENGÄT! 

Melissa oli ihan haltioissaan veneajelusta (Le Pays des Contes de Fées), jonka varrella näkyi useampia satuhahmoja. Melissan lempiprinsessan Tähkäpäänkin torni oli rakennettu sinne. Tähkäpään hiuksia pitkin ylös torniin on kiipeämässä Flynn Ryder. 
Veneajelulla oli myös jännä käänne, kun vene menee Aladdinista tuttuun Ihmeiden onkaloon eli tiikerin suuhun. Tunnelissa oli hämärää ja monta asiaa tutkittavana. 
Erikin linnakin oli esillä.

Yksi klassisimmista ja varmaan myös tunnetuimmista laitteista on It’s A Small World, joka on myös veneajelu. Nämä kaksi veneajelua sijaitsevat lähekkäin toisiaan puistossa.
Laitteessa siis istutaan veneessä, joka kulkee läpi useiden hallien, jotka on täytetty erilaisilla nukeilla. Nuket ovat puettu eri kansalaisuuksien tai eri tarinoiden mukaan. Samaan aikaan taustalla soi musiikki eli toisin sanoen yksi ainut kappale. Kappaleen saa jopa ostettua mukaansa kotiin cd:llä, jos haluaa! Voin sanoa, että on muuten tarttuva biisi. Soi näin vielä seitsemänkin vuoden jälkeen päässä.
Fantasylandista löytyy jotain koko perheelle, mutta varsinkin pienten lasten kanssa siellä on eniten nähtävää ja koettavaa. Suurimmassa osassa laitteista on hyvin pienet turvapituusrajat. Melissa oli 7-vuotiaana sen pituinen, ettei hän päässyt vielä laitteisiin, joissa turvaraja oli 140cm. Fantasylandissa hänelle ei kuitenkaan ollut yhtäkään laitetta, joka olisi jäänyt pituuden takia käymättä.
Fantasylandissa, ja tottakai muuallakin puistoissa, saattaa kävellä hahmoja noin vaan vastaan. Kannattaa rohkeasti käydä pyytämässä hahmoja kuvaan, koska se on ihan sallittua. Myös cast memberit ottavat kuvan vaikka puhelimella, kun vain uskaltaa pyytää. Disneylandiin voi myös ostaa PhotoPass+-palvelun, johon hahmojen kanssa otetut kuvat tallentuvat.

Fantasyland on todellakin unelmien täyttymys jokaiselle Disney-fanille. Jos aikaa on puistossa hyvin vähän, on Fantasyland varmasti se nostalgisin kohde, johon kannattaa mennä! 

Oletko käynyt Pariisin Disneylandissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.