Hae
Colour Outside the Lines

Päivä Tukholmassa 6-vuotiaan kanssa

Oltiin muutama viikko sitten 6-vuotiaan kanssa päivä Tukholmassa ja ei tehty Tukholmassa oikeastaan mitään erityistä, mutta meillä oli silti oikein kiva päivä.

Syötiin aamupala laivassa ja lähdettiin ulos laivasta heti sen saavuttua satamaan. Päätettiin testata bussia, koska joku täällä blogin kommenteissa viimeksi suositteli sitä ja ollaan aina kuljettu vaan metrolla. En kuitenkaan suosittele kulkemaan paikallisbussilla, jos on vaan päivä Tukholmassa -risteilyllä, koska siihen tuhraantuu ihan hullun kauan aikaa. 

Me päästiin laivasta ulos tasan kymmeneltä ja käveltiin bussipysäkille, joka on terminaalin vieressä. Päästiin bussiin vasta noin 10.30 ja koska bussiin oli nousemassa todella paljon muitakin suomalaisia, lähti bussi liikkeelle vasta noin kymmenen minuutin kuluttua. Bussilla tietysti näki vähän maisemia ja se lähti helposti ihan terminaalin nurkalta, mutta oli se kuitenkin hyvin hidas vaihtoehto. Bussi oli numero 76. Bussi olisi kuulemma jatkanut vielä vanhaan kaupunkiin asti, mutta päätettiin hypätä kyydistä Karlaplanilla.

KARLAPLAN

Tiesin, että Karlaplanilla on metropysäkki ja koska en yhtään tiennyt mihin se bussi lopulta vie tästä eteenpäin, niin jäätiin bussista pois. Oltiin suunniteltu mennä Skanseniin, johon bussilla olisikin helposti päässyt, kun olisi jäänyt pois Karlaplania edeltävällä pysäkillä. Bussissa näkyi infotaululla koko ajan seuraavan pysäkin nimi, joten pysäkkejä oli helppo seurata. Päivän sää oli kuitenkin niin epävakaa, että me päätettiin tehdä jotain muuta kuin käydä ulkoilmamuseossa. Haaveilenkin nyt Skansenista joulun alla, koska siellä järjestetään joka vuosi joulumarkkinat viikonloppuisin marraskuun lopusta joulua edeltävään viikonloppuun asti.

Käveltiin Skansenilla hetki ja 6-vuotias ihasteli hienoa suihkulähdettä. Joskus ollaan oltu talvella Tukholmassa ja tuossa suihkulähteen veden tilalla on ollut jää, jonka päällä on ollut luistelijoita. Ihasteltiin taloja, koiria ja kaikkea mitä ulkona näkyi. Päätettiin Karlaplanilta hypätä metroon ja keksittiin mennä käymään vanhassa kaupungissa, joka oli parin metropysäkin päässä Karlaplanilta. Jos olisi lähdetty suoraan metrolla vanhaan kaupunkiin terminaalilta, olisi säästetty melkein tunti aikaa, mutta onneksi meillä ei ollut sen suurempia suunnitelmia eikä kiire minnekään. Lapsi ihaili metrotunnelin hienoja seinälaattoja innoissaan metroa odotellessa. Tukholmassa metrotunnelit on täynnä taidetta, kannattaa pitää siis silmät auki niissä kulkiessa!

vanha kaupunki / Gamla stan

Käveltiin rauhassa vanhan kaupungin pieniä katuja ja kujia, kurkittiin myymälöiden ikkunoista sisään ja katseltiin kukkakaupan avautumista. Oli hauska nähdä kuinka ihmiset haki kahvia työmatkalla tai kuinka vanhan kaupungin kadut oli oikeasti vielä tosi rauhalliset. Me ollaan käyty Tukholmassa aika monesti meidän kuopuksenkin kanssa ja monet paikat tuntuu hänestäkin jo ihan tutuilta. Osaksi siksi haluankin hänen kanssaan matkustaa paljon hänen ollessaan vielä nuori, koska silloin hän uskaltaa lähteä reissuun myös yksin vanhempana. Esikoisen kanssa on reissattu myös paljon ja hän on jo käynyt ulkomailla yksinkin enkä usko, että hänestä se oli yhtään pelottavaa tai liian jännittävää.

Me olisi haluttu vanhaan kaupunkiin menon yhteydessä vierailla jossain Tukholman kuninkaanlinnan museoista. Esimerkiksi kruunun jalokiviä olisi ollut kiva käydä katsomassa ja se olisi käynyt hyvin meidän risteilyn teemaankin, kun prinsessaristeilyllä oltiin. Oltiin Tukholmassa kuitenkin maanantaina, jolloin suurin osa Tukholman museoista on kiinni. Kuninkaanlinnan myymälä oli kuitenkin avoinna ja käytiin siellä tiaraostoksilla. Myymälässä oli paljon Kaarle Kustaan 50-vuotiseen kuninkaana olemisen juhlintaan liittyvää tavaraa myynnissä, mutta ei ollut magneettia, joten me ei ostettu mitään juhliin liittyvää.

Westfield Mall of Scandinavia, Solna

Kysyin lapselta mitä hän haluaisi tehdä seuraavaksi ja hän muisti meidän käyneen edellisellä reissulla Solnassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa, Mall of Scandinaviassa leikkimässä. Ostoskeskuksessa on todella hieno ilmainen leikkipaikka ja suunnattiinkin seuraavaksi lähijunalla sinne. Jostain syystä junia kulki tosi harvassa vaikka yleensä niitä menee noin 10 minuutin välein. Ilmeisesti joku juna (tai jotkut junat) ei kulkenut ratatöiden vuoksi, jos huonolla ruotsillani ilmoituksia luin oikein.

Odoteltiin aika pitkä tovi junaa, mutta meillä jäi silti hyvin aikaa melkein kolme tuntia ostoskeskuksessa pyörimiseen. Leikittiin leikkapaikalla varmaan ainakin tunti ennen kuin mentiin etsimään lounasta. Risteily oli niin jännittävä, ettei 6-vuotiaalle ollut oikein maistunut ruoka missään vaiheessa reissua, joten harhautin häntä hampurilaisaterialla ja sain kuin sainkin hänet syömään sen kokonaan. Pirtelöstä ei kyllä uponnut kuin pari hörppäystä. Ruotsalainen MAX-hampurilaisketju tekee kyllä heittämällä paremmat gluteenittomat hampurilaiset kuin mikään ketju Suomessa ja maksoin kahdesta lastenateriasta yhteensä alle 9€.

Kierreltiin vielä kaupoissa hetki etsimässä tuliaisia kotiin mitään kuitenkaan löytämättä. Haettiin kuitenkin ruokakaupasta marjoja ja pillimehut ennen kuin lähdettiin suunnistamaan kohti laivaa.

Kerettiin siis tehdä kuuden tunnin maissaolon aikana vaikka mitä hauskaa. Ensi kerralle meille jäi Skansen, jonne haluan kyllä vielä käymään jossain vaiheessa. Jos en tänä vuonna joulun alla, niin ehkä sitten ensi vuonna!

Mikä on sun lempipaikka Tukholmassa?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA. LÖYDÄT MINUT MYÖS TIKTOKISTA JA YOUTUBESTA

LUE MYÖS: 

Skidit risteily prinsessojen kanssa

Tukholman risteilyllä 10-vuotiaan kanssa

Junibacken taaperon kanssa vs eskarilaisen kanssa

 

5 kommenttia

  1. ELLI kirjoitti:

    Minusta taas tuo bussi 76 on ihan todella kätevä tapa ja nopeakin matkustaa keskustaan/vanhaan kaupunkiin. Usein menty sillä päivä Tukholmassa risteilyllä ja myös hotellilomilla. Reitti on tuttu. (Scandic Ariadne, avautunee kesäksi 2024). Toki, jos aikoo muualle kuin keskustaan/vanhaan kaupunkiin, niin kannattaa valita juna tai metro. Syyslomalla Tukholma kutsuu! Jaan niin sun kanssa tunteen siitä, että Tukholmaan ei voi kyllästyä!

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Tukholma on ihana!
      Voi olla, että mä oon kulkenut liian vähän tuolla bussilla ja siksi se tuntuu niin hitaalta ja hankalalta. Saatettiin myös just missata se edellinen vuoro ja siksi odotella bussia niin pitkään. Kuten sanoin, lähijunissakin oli jotain peruutuksia eli bussejakaan ei välttämättä tuona maanantaina kulkenut normaaliin tahtiin.
      Ihanaa lomaa teille ❤

  2. Markus kirjoitti:

    Hyvä tietää tuo bussi vastaisuuden varalle, että jos on aikataulusta kiinni, niin ei ehkä sitten sitä!

    Meilläkin oli kesällä päivä Tukholmassa!
    Mall of Scandinavia oli tutun näköinen, leikkipaikka tosiaan on ihan hieno elämys!

    Tässä postauksessa vielä muutamia kesäisiä ulkokohteita:
    https://mutkatonta.com/tukholman-paras-leikkipuisto/

  3. Hanne kirjoitti:

    Olipa kiva lukea vinkkejä, meillä on suunnitelmissa reissu tukholmaan, kunhan kelit tästä vain vielä vähän lämpenee. Mennään taaperon kanssa ensimmäistä kertaa ja hieman jännittää. Hommasin huippu matkarattaat helpottamaan reissua: https://oukkidoukki.fi/parhaat-matkarattaat/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *