Hae
Colour Outside the Lines

Kerhon joulujuhlassa vauvan kanssa

B käy kaupungin järjestämässä kerhossa ja tänään oli joulukerhon aika. Joulukerho alotettiin muutamalla lasten esittämällä laululla, joihin osaan vanhemmatkin saivat osallistua sekä laulaen että leikkien. B:n kerhon ikäjakauma on 2-5 ja kerhosta löytyykin ihan niitä pieniä 2-vuotiaita ja muutama B:n ikäinen eli melkein 5-vuotias sekä monta lasta siltä väliltä. Ihan kaikki lapset eivät uskaltaneet mennä eteen esittämään lauluja vaan laulelivat isin tai äidin sylissä.
Lapset myös esittivät jouluevankeliumin, jota oli ilmeisesti harjoiteltu yhdesti ja B oli ollut poissa tuon samaisen kerhokerran, mutta hienosti se enkelin esittäminen silti onnistui. Ohjaajat olivat esityksessä mukana (toinen oli päässyt Joosefiksi) ja lapset kuuntelivat hienosti ohjeita mitä seuraavaksi tapahtuu. Meidänkin yleensä aika riehakas B jaksoi keskittyä koko esityksen ajan siihen mitä piti tehdä.
Lopuksi juotiin vielä glögiä ja syötiin lasten itse tekemiä pipareita. Me oltiin kerhossa koko perheen voimin lukuunottamatta Lissua, joka oli vielä koulussa. Moni oli ottanut mummot ja ukitkin mukaan. Tuollaisissa koulun joulujuhlissa yleensä huomaa kuinka nuori vanhempi sitä itse onkaan, kun toisten vanhemmat saattavat olla sen 10-15 vuotta vanhempia. B:n ja Nipsun kohdalla se ei ehkä enää ole niin ilmeistä kuin Lissun, jonka luokkalaiset aina jaksavat ihmetellä kuinka nuoret vanhemmat hänellä on. Lissu voittaakin aina kaikki ”mulla on nuorin isä”-kisat sanomalla isäpuolensa iän, joka taitaa olla vähintään sen 15 vuotta vähemmän kuin muilla.

Millaisissa joulujuhlissa te olette tänä vuonna käyneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.