Hae
Colour Outside the Lines

Kumman valitset?

Tämä haaste vaikutti tosi hauskalta Katjan blogissa, joten oli pakko itsekin yrittää vastata tähän. Tässä siis kumman valitset? -haaste ja mun vastaukset.

 

Kevät vai kesä?

Onko pakko valita toinen. Siis jos voisin valita niin ottaisin syksyn mieluummin kuin kevään tai kesän.

En sinänsä vihaa kevättä tai kesää, koska tottakai on ihanaa, kun valo lisääntyy ja vaatteet vähenee, mutta vihaan yli kaiken sitä siitepölyn määrää mikä Suomessa keväisin ja kesäisin on. Luulen, että jossain muualla nauttisin sekä keväästä että kesästä ihan täysin siemauksin, kun ei tarvitisi miettiä montako tablettia allergialääkeliuskassa on jäljellä tai että onko astmalääkkeet aina mukana taskussa.

Keväässä tykkään siitä, kun näkee kuinka kasvit taas talven jäljiltä heräävät, kuinka paljon valoa kotona on taas pitkästä aikaa ja siitä kesän odotuksesta.

Kesällä parasta on lämpö, mutta ei kuitenkaan kuumuus. Oon myös saanut nauttia nyt poikkeuksellisen pitkään vapaista kesistä ja nekin on olleet tosi ihania.

Kyllä mun täytyy nyt sanoa, että kesä voittaa kevään, koska keväällä on ihan liikaa siitepölyä. Tänä vuonna sitä oli kyllä poikkeuksellisesti paljon myös kesällä.

Kuva: Mari Korhonen/ @rakkauttajalontoorakeitaphotos

Järvi vai meri?

Rakastan Suomen järvimaisemia ja sielu lepää järven rannalla, mutta kyllä meri voittaa tämän, koska rakastan risteilyjä merellä.

Haaveillaankin Janin ja lasten kanssa viikon risteilystä jollain isolla risteilijällä jossain kauniissa maisemissa. Varsinkin Disney-risteilyistä ollaan juteltu paljon lähiaikoina.

 

Lenkkeily vai kuntosali?

Lenkkeily hyvässä seurassa on parasta. Yksin olen aika huono lähtemään, mutta ystävän kanssa se olisi ihan kivaa.

Kuntosalista en oikein välitä, koska en oikein tiedä mitä tekisin. Jos mukana olisi hyvin kuntosaliin perehtynyt ystävä tai personal trainer, voisin varmasti mielelläni käydä myös kuntosalilla.

 

Lukeminen vai kuunteleminen?

 

Lukeminen. Ei ole mitään parempaa kuin kovakantinen kirja! Luen välillä myös pokkareita, mutta tykkään itse enemmän kovakantisista kirjoista.

Äänikirjatkin on kivoja, mutta mulla on vähän se ongelma, et kuunnellessa tekeminen pitää olla jotain tosi rutiininomaista, että keskityn siihen kirjaan enkä siihen tekemiseen. Kotona huomaan, että joudun usein kelailemaan kirjaa takaisin, kun jotain on mennyt ohi.

Jos haluat nähdä mitä mun lukulistalla on, TÄSSÄ POSTAUS MUUTAMISTA KIRJOISTA.

Kuva: Mari Korhonen / @rakkauttajalontoorakeitaphotos

 

tv-sarjat vai elokuvat?

Hmm, tämä oli tosi vaikea, koska mä tykkään oikeasti molemmista. Välillä on ihanaa uppoutua kunnolla hetkeksi johonkin elokuvaan ja ihanaa, kun nyt on enää muutama kuukausi jouluun, niin voi alkaa tykittää taas hyvällä omatunnolla joululeffoja suoratoistoista.

Toisaalta taas rakastan tv-sarjoja, koska niissä on niin pitkäksi aikaa katsomista. Tällä hetkellä olen ihan rakastunut Tyttökullat-sarjaan, joka on siis klassikko vuodelta 1985 ja josta oli tullut nyt seitsemän kautta Disney+.

Eli todellakin riippuu hetkestä, mutta ehkä jos on pakko valita niin valitsen sarjat.

 

Ulkomaan vai kotimaan matkailu?

Tämä onkin aika ajankohtainen kysymys, kun matkailu alkaa taas olla vähän vapaampaa.

Mä rakastan lentokoneessa istumista ja varsinkin sitä tunnelmaa lentokentällä, uusiin paikkoihin tutustumista ja vieraiden kielien kuuntelemista. On niin ihana seurata paikallisia arkitoimissaan, kun meille paikka on ihan uusi ja ihmeellinen. Ja on niin monta paikkaa, joihin haluaisin vielä matkustaa elämäni aikana.

Kotimaassakin on kuitenkin niin ihania paikkoja. Se tuli huomattua tässä viimeisen vuoden aikana. Täällä on ihan superihania paikkoja, kuten vaikka Tampere ja Joensuu, jotka on muka tuttuja, koska niissä on käynyt, mutta silti niissä on niin paljon vielä nähtävää.

Mä kuitenkin valitsen ulkomaan matkailun, koska se on sellaista harvinaista herkkua tällä hetkellä meidän taloudessa ja kotimaassa voidaan matkailla milloin vain. Ja niin me tehdääkin.

rikkaus vai rakkaus?

Ehdottomasti rakkaus.

Me ei olla millään mittapuulla varakkaita tällä hetkellä eikä olla koko meidän suhteen aikana oltu. Rakkaus on kuitenkin meidän voimavara, joka kantaa huonojenkin aikojen läpi ja vaikka oltaisiin lopun elämäämme tällaisessa taloudellisessa tilanteessa, rakkaus pysyisi.

Tottakai olisi kivaa, kun ei joka senttiä tarvitsisi aina ennen palkkapäivää laskea ja voisi vaikka matkustaa, mutta mitä iloa siitä rahasta olisi ilman rakkautta?

Kuva: Mari Korhonen/ @rakkauttajalontoorakeitaphotos

kissat vai koirat?

Mä olen ollut koko ikäni kissoille allerginen eikä meillä oikein lapsuudessa ollut kellään tutuillakaan kissoja. Mä en siksi koskaan aiemmin oikein ymmärtänyt niiden ihanuutta (tiedän, että tämä vastaus ei ehkä oo kaikkien mieleen).

Nyt aikuisiällä oon kuitenkin saanut viettää aikaa kissojen kanssa enemmän ja onhan ne kivoja, mutta en mä edelleenkään kissaa haluaisi vaikka en olisikaan allerginen.

Koirasta me ollaan koko perheen voimin haaveiltu jo pitkään ja tykkäänkin koirista paljon enemmän kuin kissoista. Ehkä meille vielä joskus muuttaa koira.

 

hulavanne vai hyppynaru?

Ai, että! Hulavanne oli lapsuudessa parasta viihdettä heti hyppykepin jälkeen. Pitäisiköhän ostaa sellainen treenaukseen tarkoitettu hulavanne? Osaisikohan sitä enää edes pyörittää?

Muistan, kun lapsena laskettiin niitä pyöräytyksiä ja olinkin tosi hyvä pyörittämään hulavannetta. Se jatkoi pyörimistä maahan asti, koska jos se lantiolta valui, sitä sai vielä pyöritettyä jaloissakin. Tämähän toi hauskoja muistoja pintaan.

Hyppynarua en oikein koskaan tykännyt yksin hyppiä, mutta koulussa oli parasta, jos joku pyöritti sitä ja hypittiin yhdessä. Jotenkin mun kordinaatiokyky ei kuitenkaan ihan aina siihen riittänyt, joten pakko valita hulavanne.

Kuva: Mari Korhonen/ @rakkauttajalohtoorakeitaphotos

risotto vai pasta?

Risotto! Rakastuin risottoon viime vuonna, kun kaikki piti kokkauslivejä Instagramissa, ettei kotona oleminen olisi niin kauhean tylsää. Tein silloin jonkun kanssa yhtä aikaa risottoa ensimmäistä kertaa elämässäni ja yllätyin kuinka helppoa sen tekeminen oli. Jotenkin olin aina kuvitellut sen olevan paljon vaikeampaa.

Jos haluat helpon risotto-ohjeen, niin TÄSSÄ ON YKSI.

Pastaa rakastin aiemmin tosi paljon, mutta sen jälkeen, kun vatsani ei ole enää kestänyt viljaa, olen vähentänyt sen syömistä tosi paljon. Vaikka gluteenittomia vaihtoehtoja on tosi paljon saatavilla, ei ne silti nyt ihan niin hyviä ole kun on tottunut koko ikänsä syömään vehnäpastaa.

 

Instagram vai tiktok?

Ehdottomasti Instagram. Tulethan mukaan meidän arkeen myös siellä?

Tykkään kyllä katsa itse Tiktok-videoita, mutta Instagramissa on ihanaa se vertaistuki ja yhteisöllisyys mikä siellä on. Tottakai sitä saattaa olla myös Tiktokissa, mutta Instassa on vaan jotenkin mun mielestä helpompi olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

 

Miltä näyttäisi tämä haaste sun vastauksilla?

 

LUE MYÖS: 

SYYSHAASTE

HELPPO KANTARELLIPIIRAKKA

RAKAS 5-VUOTIAS

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA 
TÄNÄ VIIKONLOPPUNA STOOREISSA NÄKYY JUHLAHUMUA, KUN JUHLITAAN MEIDÄN 5-VUOTIASTA KUOPUSTA! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.