Hae
Colour Outside the Lines

Aloitettiin keto ruokavaliovalmennus

Me ollaan Janin kanssa kesästä asti yritetty muuttaa elämäntapojamme parempaan suuntaan ja ollaankin onnistuttu siinä sen verran, ettei olla ainakaan kerätty lisää kiloja. Liikuntaa ollaan hieman lisätty ja jätetty iltanapostelut vähemmälle.

Nyt me kuitenkin päätettiin, että otetaan jonkinlainen valmennus tämän elämäntaparemontin tueksi ja sopivasti huomasin Instagramissa yhden entisen bloggaajakollegani olleen keto-valmennuksessa, josta hän oli hyötynyt todella hyvin. Tämä sai minutkin kiinnostuneeksi ja ilmoittauduin mukaan tulevaan ryhmään. Kun valmentaja lisäsi mahdollisuuden parivalmennukseen ja huokeampaan hintaan, ilmoitin Janinkin mukaan.

Olin kuullut sanan keto kyllä ennenkin, koska äitini on ollut ketogeenisella ruokavaliolla kesästä asti. En kuitenkaan ollut sen enempää perehtynyt mitä se keto pitää sisällään tai mitä se edes oikeasti tarkoittaa.

keto aloitus

Olen Vivian odotusajasta, eli yli 4 vuotta, kärsinyt jatkuvista vatsavaivoista. Luulin niiden aluksi johtuvan kotimaisista viljoista eli kaurasta, vehnästä, rukiista ja ohrasta kuten Vivialla, mutta edes niiden pois jättäminen ei lopettanut vatsavaivoja kokonaan. Vaihdoin kotimaiset viljat riisistä ja maissista tehtyihin tuotteisiin, kuten pastaan ja leipään, mutta silti vatsani oli usein kipeä ja sekaisin.

Siksi keto tuntui järkevältä kokeilulta, koska kaikki viljatuotteet ja hiilihydraatit jätetään pois. Enhän minä tässä neljän viikon aikana mitään menetäkään, jos ruokavalio ei olekaan minun juttuni.

Meidän keto alkoi maanantaina eli ollaan sillä nyt oltu kaksi päivää. Ensimmäinen päivä meni ihan hyvin, tosin koko ajan tuntui siltä, että on nälkä, kun elismistö ei ollut vielä tottunut uuteen ruokavalioon ja meidän valmennukseen kuuluu 16 tunnin pätkäpaasto, joka toi oman jännityksensä ensimmäiseen päivään. Meitä myös ohjattiin juomaan tosi paljon vettä, joka ekana päivänä onnistuikin ihan hyvin. Veden kanssa ohjeistettiin myös juomaan elektrolyyttijauhetta, koska keto hävittää kehosta elektrolyytteja.

Kuvat on sunnuntailta ja meinaan ottaa samoilla vaatteilla uuden kuvan neljän viikon kuluttua, että näen onko keto saanut jotain muutoksia aikaan.

Toisena päivänä tiesin mitä odottaa, mutta unohdin juoda tarpeeksi vettä ja unohdin kokonaan sen elektrolyyttijauheen. Se kostautui heti illalla, koska minulle iski voimakas pahoinvointi ja jyskyttävä päänsärky. Päänsärky hellitti vasta tänä aamuna, kun join melkein litran vettä ja sekoitin siihen elektrolyyttijauhetta, otin panadolin ja nukuin melkein kolme tuntia lisää.

Kaiken kaikkiaan ruokavalio tuntuu meille sopivalta ja Jani esimerkiksi tykkää siitä, että hän saa syödä edelleen pekonia ja juustoa. Päivittelen tänne kuulumisia keto valmennuksesta seuraavan neljän viikon aikana ja saatanpa jakaa muutamia reseptejäkin. Tänään ainakin sovelsin yhdestä reseptistä täysin oman version.

Onko sinulla kokemusta ketodieetistä? 

 

LUE MYÖS: 

MATALA FERRITIINI JA SEN TUOMAT OIREET

 

Jos ketojutut kiinnostaa, tule seuraamaan myös Instagramissa @susannakuohula jonne päivitän (varsinkin Stories-puolelle) päivittäin keto-kuulumisia.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.