Hae
Colour Outside the Lines

Kaikki nuoruuteni lempisarjat ja mistä ne näkee nyt?

Mun nuoruudessa eli kun olin teini-ikäinen, esitettiin todella paljon hyviä sarjoja. 2000-luvun taite kun oli sitä parasta tv-aikaa ennen internetiä ja suoratoistoja. Miten mun teini-iästä on muka kulunut jo 20 vuotta, sitä en käsitä. Mun nuoruuteni lempisarjat on kuitenkin osa kestänyt aikaa ihan hyvin.

Listasin alle muutaman sarjan, joita seurasin telkkarista aika aktiivisesti.

Mitkä oli mun lempisarjat nuorempana?

Siskoni on noita (Charmed) –Amazon Prime Video (ei saatavilla tällä hetkellä)

Siskoni on noita oli ehdottomasti mun lempisarja nuorena. On vieläkin aika korkealla, koska katsottiin tämä just Janin kanssa alusta loppuun keväällä. Sarjaa on tehty kahdeksan kautta.

Siskoni on noita eli englanniksi Charmed kertoo kolmesta siskoksesta, joille selviää, että he ovat noitia. Sarja oli silloin tosi hieno ja kaikki erikoistehosteet huippuluokkaa, mutta nyt 20 vuotta myöhemmin ne tietysti näyttää osa vähän hassuilta. Siskoni on noidasta on tehty myös uusintaversio, joka löytyy Viaplaysta, mutta ei se vedä vertoja alkuperäiselle.

Siskoni on noita tuli klo 22 Nelosella maanantai-iltaisin ja joka ikinen maaanantai nauhoitin sen omalla VHS-nauhurillani, koska en saanut valvoa yli kymmeneen.

Mulla oli omassa huoneessa oma pieni telkkari, jonka sain mummolta ja ukilta 10-vuotissynttärilahjaksi ja sen lisäksi sain videonauhurin jossain vaiheessa, kun tarpeeksi kauan sitä kinusin ja varmaan porukat osti olohuoneeseen uuden, koska mun videonauhuri oli ikivanha. Jossain välissä sinne jäi Pocahontas jumiin ja katsottiin sitä naapurin tytön kanssa puoli vuotta putkeen. Sai kelattua alkuun ja pyöritettyä elokuvaa, mutta se kasetti ei suostunut tulemaan sieltä koneesta ulos.

(Aloitin kirjoittamaan tätä postausta jo keväällä ja silloin Siskoni on noita oli vielä nähtävissä suomenkielisillä tekstityksillä Amazon Prime Videossa. Nyt se on kuitenkin poistunut enkä tiedä onko se sinne tulossa takaisin.)

 

Rimakauhua ja rakkautta (Cold feet) – Disney+

Rimakauhua ja rakkautta oli kunnon klassikko. Se oli ehkä suunnattu kypsemmälle väestölle kuin me teinit, mutta me rakastettiin tätä sarjaa mun serkun kanssa ja katsottiin joka ikinen jakso.

Sarjassa seurataan kuutta aikuista eli kolmea pariskuntaa ja heidän elämäänsä Manchesterissa. Matkalla tulee vastaan niin iloa kuin surua. Tähän tehtiin kolme kautta muuten lisää vähän aikaa sitten, joten nyt sarjaa on yhteensä yhdeksän kautta.

SInkkuelämää (Sex and The City) – HBO MAX

Sinkkuelämää eli Sinkkis on sarja, josta varmasti jokainen on kuullut vaikkei olisikaan sitä itse katsonut. Tätä me lukiolaisena katsottiin, tosin en ehkä seurannut silloin sarjaa ihan alusta asti, mutta myöhemmin olen kyllä sen katsonut useamman kerran alusta loppuun.

Sinkkuelämää seuraa neljän kolmekymppisen sinkkunaisen elämää Manhattanilla. Sarjassa kaikki oli niin kiehtovaa. Itse rakastin kaikista eniten sarjan vaatteita ja asusteita, koska nämä leidithän pukeutui vain huippumuotiin.

Sarjasta on tullut kaksi elokuvaa ja viime vuonna tuli jatkoa, kun HBO MAX julkaisi uuden sarjan nimeltään And Just Like That. Tälle sarjalle on tulossa jatkoa ensi kesänä.

Täydelliset naiset -Disney+

Täykkärit oli pakko katsoa joka ikinen viikko eli sekin oli yks mun lempisarja tai ainakin melkein. Tämä sarja alkoi, kun olin vielä teini, mutta kahdeksan kautta tätähän tietysti kesti sinne, että olin jo 25-vuotias. Eli periaattessa tämä ei ehkä kuuluisi niihin sarjoihin, joita teininä seurasin.

Wisteria Lane on lähiö Amerikassa, jossa asuu kuusi naista, joista yksi murhataan. Tätä murhaa selvitellään koko eka kausi ja tarina jatkuu siitä vielä seitsemän kautta. Sarja oli superkoukuttava, pitäisikin katsoa se taas uudelleen.

 

THE O.C. -HBO MAX

O.C. oli myös sellainen sarja, jota oli vähän niin kuin pakko katsoa teininä, koska sitä seurasivat kaikki. Ja jos et katsonut, niin olit aina aika ulkona keskusteluista.

Sarja kertoo neljästä teinistä, jotka asuvat rikkaiden lähiössä eli Orange Countyssa, Kaliforniassa. Yksi nuorista on tullut Orange Countyyn hieman huonommista lähtökohdista ja sarja kertookin siitä kuinka hän sopeutuu.

Sarja oli oikeasti hyvä ja siinä puhuttiin oikeista ongelmista, joita raha tai sen puute tuo tullessaan. Tämäkin on listalla sarjoista, joita pitäisi katsoa näin aikuisena uudelleen.

Ugly Betty -Disney+

Ugly Betty oli aikansa tuote. Julkaisunsa aikaan mä tykkäsin tästä tosi paljon, mutta nyt kun kehopositiivisuus ja kaikkien hyväksyminen on ihan eri luokkaa kuin 20 vuotta sitten, ei sarja oikein ole enää katsomiskelpoinen. Yritin katsoa tätä uusiksi tänä vuonna, mutta kaikki lihavaksi  ja rumaksi haukkuminen kalskahtaa mun korvaan tässä vähän liikaa.

Sarja siis kertoo Betty Suarezista, joka pääsee töihin Mode-muotilehteen. Lehden omistaa lehtimoguli ja lehteä pyörittää hänen poikansa, joka makaa jokaisen assistenttinsa kanssa. Betty ei kuitenkaan ole laiha tai kaunis muotilehtien standardien mukaan ja hänet palkataan assistentiksi tälle lehtimogulin pojalle tästä syystä.

2000-luvun vaihteessa heroin chic oli muotia eli kaikkien piti olla langanlaihoja ja jos et ollut, olit automaattisesti ruma. Tämä tulee TOSI vahvasti esille sarjassa ja siksi tämä sarja ei todellakaan ole kestänyt aikaa.

Mun lempisarjat koostui aika paljolti näistä sarjoista. Mun teiniaikoina ei voinut vielä katsoa sarjoja montaa jaksoa putkeen, koska ei ollut vielä suoratoistoja eikä dvd:t olleet vielä tehneet läpimurtoa. Eli niitä sarjoja oikeasti seurattiin telkkarista.

On myös sarjoja, joita esitettiin mun nuoruudessa ja ne oli huippusuosittuja, mutta joita en jostain syystä katsonut. Tässä alla muutama niistä.

Tunteet pelissä (One Tree Hill) -HBO MAX

Serranon perhe (Los Serrano) -Viaplay

McLeodin tyttäret -Viaplay

Buffy, vampyyrintappaja -Disney+

Tässä vain nopea vilkaisu sarjoihin, jotka oli mun lempisarjat nuorena. Luulen, että niitä oli muutama enemmänkin, mutta ihan kaikkia ei vielä löydy suoratoistoista. Kerro kommentteihin mitkä sun lempisarja oli nuorempana tai onko ne vieläkin!

Oliko joku sarjoista sulle tuttu?

 

LUE MYÖS: 

Mitkä romanttiset elokuvat on mun lemppareita?

Katselussa: WandaVision

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.