Hae
Colour Outside the Lines

Mulla oli eilen LOOP-hoito

Mulla oli eilen LOOP-hoito eli sähkösilmukkahoito.

Kävin jo kerran helmikuun lopulla LOOP-hoidossa, koska kolposkopian löydökset olivat huonoja. LOOPissa löytyi kuitenkin syöpäsoluja ja sain tietää, että mulla on kohdunkaulan syöpä. Tämän johdosta joudun vähintään kohdunpoistoon.

Tämä käynti, jolla kävin eilen, oli alunperin varattu preoperatiiviseksi käynniksi, jolla mun kanssa käytiin leikkaukseen valmistautumista läpi. Lääkärit kuitenkin halusivat ottaa LOOPilla vielä uusia näytteitä, että tiedetään menenkö normaaliin kohdunpoistoon vai radikaaliin kohdunpoistoon, jossa poistetaan myös esimerkiksi lantion alueen imusolmukkeita.

Edellinen loop tehtiin paikallispuudutuksessa ja se ei oikeastaan sen kummemmin sattunut tai oikeastaan tuntunut miltään. Eilen lääkäri kuitenkin puudutti kolmesta eri kohdasta ja joutui vielä kerran lisäämään puudutusta ja silti sekä puuduttaminen että näytteiden ottaminen sattui todella paljon.

Kaikista kamalinta oli kuitenkin se, kun hän alkoi polttaa niitä näytekohtia kiinni ja yksi suoni ei halunnut millään tyrehtyä. Se vaan vuoti ja vuoti, joten sitä jouduttiin polttamaan kiinni pitkän aikaa. Se sattui niin paljon, että itkin ja hengittäminen oli itkun läpi vaikeaa. Asennoiduin kuitenkin tähän (kuten kaikkiin aiempiinkin tutkimuksiin) niin, että mieluummin kärsin sen kivun kerralla kuin tauon jälkeen uudelleen.

Ja siis paljon mieluummin kärsin tällaisesta kivuliaasta toimenpiteestä hetken kuin makaan kolmekymmentä minuuttia magneettiputkessa ilman mitään havaintoa paljonko aikaa on vielä jäljellä. Tämän kerroinkin myös lääkärille ja hoitajalle eilisessä toimenpiteessä. Magneettiputkessa kun ei voi puhua eikä liikkua ja siellä iskee helposti paniikki. Tuossa sain kyllä huutaa ja itkeä, karjua ja jutella kun vaan pysyin paikallani. Ja hei on muuten yllättävän hankala rentouttaa takapuoli siinä tutkimuspöydällä, kun sattuu. Nyt onkin sitten lihakset ihan jumissa.

Näytteet lähetettiin viikon kiireellisyydellä tutkittavaksi ja jos niistä löytyy lisää syöpäsoluja, niin tehdään radikaali kohdunpoisto.

Leikkaus tehdään luultavasti robottiavusteisena tähystysleikkauksena ja sen aikana tutkitaan vartijaimusolmukkeet (luulin aiemmin, että ne tutkitaan loopilla). Patologi tutkii näytteet heti leikkauksen aikana ja jos niissä on syöpäsoluja, niin leikkaus keskeytetään eikä kohdunpoistoa tehdä vaan seuraavaksi mennään solunsalpaaja-ja sädehoitoon.

Lääkäri kuitenkin painotti mulle monesti, että syöpä ollaan löydetty niin varhaisessa vaiheessa, että on hyvin epätodennäköistä, että syöpä olisi levinnyt vartijaimusolmukkeisiin.

Yritän nyt kuitenkin pysyä positiivisena tämän koko prosessin läpi ja toivoa parasta. Muuta en oikein voi tehdä. Leikkaus on parin-kolmen lähiviikon aikana ja koko kevään suunnitelmat menee uusiksi. Toipumisaika leikkauksesta kun on lähemmäs neljä viikkoa.

Sellaisia terveisiä viimeisimmästä lääkärikäynnistä.

Onko sinulle tehty loop-hoito
ja onko siinä ollut muutoksia?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA. SIELLÄ PÄÄSET SEURAAMAAN SYÖPÄMATKAA REAALIAJASSA. 

 

LUE MYÖS: 

Mulla on kohdunkaulan syöpä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.