Hae
Colour Outside the Lines

Ed Sheeranin keikka ei tuottanut pettymystä äidille eikä tyttärelle

Kävimme eilen Melissan kanssa päiväretkellä Helsingissä, koska illalla oli Ed Sheeranin konsertti Malmin lentokentällä.
Koska me asumme Kuopiossa ja Helsinkiin on aika pitkä matka, on konsertteihin joko mentävä päiväreissulla tai sitten on Helsingissä tai lähiseudulla oltava yötä. Tällä kertaa lastenhoito- ja budjettisyistä päätimme, että järkevintä on tehdä päiväreissu autolla.
Lähdimme Kuopiosta aamulla kymmenen jälkeen, joka antoi meille reilusti aikaa ajamiseen. Kerkesimme myös käydä matkalla shoppailemassa Sellossa ennen konserttia.
Eiliseen lisäkonserttiin oli myynnissä 60 000 lippua, joista myytiin 48 000. Konsertti oli järjestetty Malmin lentokentälle, että tilaa riittää koko joukkiolle ja pakko sanoa, että konserttipaikalla ei kyllä tuntunut siltä, että ihmisiä olisi ollut niin paljon, koska alue oli niin laaja. Alueella oli myös kaksi isoa anniskelualuetta, joilla näytti olevan paljon ihmisiä, joten yleinen alue ei tuntunut ehkä senkään takia niin isolta.
Konserttiin oli ohjeistettu saapumaan viimeistään klo:18.00, koska turva- ja lipputarkastukseen odotettiin menevän niin paljon aikaa. Jonotusalue oli auennut yhdeksältä aamulla ja portit avattiin neljältä. Ensimmäisille 4000 tulijalle oli luvassa ranneke, jolla pääsi lavan eteen aidatulle alueelle. Yksi Melissan ystävistä oli myös konsertissa äitinsä kanssa ja he olivat päässeet sisälle viiden aikaan, mutta silti saaneet rannekkeet lavan etuosaan. Rannekkeita riitti siis runsaasti.
Meillä oli ennalta maksettu parkkipaikka, joka oli suureksi yllätykseksemme aivan konserttialueen läheisyydessä. Parkkipaikkoja oli 3000 autolle ja se maksoi 15 euroa. Meidän tullessa vartin yli kuudelta parkkipaikka alkoi olla jo aika täynnä ja me jätimmekin auton todella pitkän matkan päähän. Olisin toivonut parkkipaikoille hieman enemmän ohjauskylttejä, koska ulkopaikkakuntalaisena puhelimessa oleva kartta ei kauheesti auttanut. Navigaattoristahan ei ollut apua, koska parkkipaikoille pääsemiseksi oli tehty uusia liikennejärjestelyjä. Rampilta noustessa oli yksi ohjauskyltti ja seuraava oli vasta monen kilometrin päästä. Meinasi jo usko loppua, että parkkipaikka on oikeasti edessä päin emmekä jo ajaneet sen ohi.

 

Lipputarkastuksessa tarkastettiin henkilöllisyystodistuksen kanssa, että on omat liput kyseessä, kuten oli ennalta kerrottukin. Turvatarkastus oli kuitenkin minusta vähän outo, kun ainakin omalle kohdalleni sattunut mies vain kurkisti reppuuni sen kummemmin sitä pyörittelemättä tai katsomatta kaikkia taskuja.
Meillä oli mukana omat sadeviitat ja korvatulpat, jotka muuten tulivatkin tarpeeseen! Puoli seitsemän aikaan eli heti meidän saavuttua oli pieni sadekuuro, mutta sen enempää illan aikana ei satanut. Paikan päällä oli paljon myyjiä, joilta sai ostettua pienellä hinnalla sekä korvatulppia että sadeviittoja. Plussaa, että heille kävi sekä kortti että käteinen! 
Pakko muuten kehua sen verran Ed Sheerania faniystävälliseksi nimettyjen lippujen lisäksi, että oheistuotteet eivät maksaneet maltaita! Reilu kuukausi sitten Backstreet Boysin konsertissa kauhistelimme t-paitojen hintoja. Siellä t-paidat maksoivat osa jopa 45 euroa kipale! Edin kaikki t-paidat maksoivat 30 euroa ja valikoimaa oli runsaasti. Melissa osti itselleen hupparin, joka maksoi 60 euroa. Huppari vaikutti oikein laadukkaalta ja pääsikin heti päälle. Ostimme myös Bealle tuliaisiksi Ed Sheeran-lookalike peruukin ja lasit kympillä. Oheistuotteissa oli myös hattuja, levyjä, laukkuja ja paljon muuta. Olipa siellä myös ukulele 110 eurolla.
Konserttipaikalla oli bajamajoja yllin kyllin ja niihin harvemmin joutui jonottamaan. Ainut miinus oli, että todella monesta oli käsidesi lopussa. Kannattaa siis ottaa oma pieni pullo käsidesiä mukaan! 
Ruoka- ja juomatarjontaa oli paikalla melkein puolen kilometrin verran. Jonot eivät olleet missään vaiheessa kovin pitkät kojuista millekään. Me ostimme chorizolautasen, joka oli niin suuri, että siitä riitti hyvin meille molemmille ja jäi vielä vähän ylikin. Hintaa sillä oli 11 euroa. Roskakorejakin oli muuten tosi hyvin löydettävissä, että roskia ei syötyä tarvinnut jättää mihinkään lojumaan tai kanniskella pitkään mukanaan.
Paikalle sai viedä mukanaan avaamattoman tai tyhjän juomapullon. Helteisen sään vuoksi ohjeistus puolen litran pulloista vaihdettiin puolentoista litran pulloihin ja meillä olikin molemmilla mukana omat puolentoista litran vesipullot. Ne tulivat todella tarpeeseen, koska eilen oli 27 astetta lämmintä ja pienen sadekuuron jälkeen ulkona oli oikeasti aika kuuma. Vielä kun pakkautui ihmismassan keskelle, oli hiki taattu. Alueelta löytyi vesipisteitä, joissa pulloja pääsi helposti täyttämään.

 

Harmiksemme Zara Larsson, joka oli toinen Edin lämmittelijöistä, joutui perumaan esiintymisensä sairastumisen vuoksi. Tämän takia James Bay piti hieman pidemmän lämmittelykeikan. Emme olleet Melissan kanssa kuunnelleet James Bayta aiemmin, mutta taitaapa hänen kappaleensa jäädä kuuntelulistalle, sen verran viihdyttävää ja mukaansatempaavaa musiikki oli.
Ed ei ollut kuten jotkut starat, jotka odotuttavat itseään pitkiä aikoja. Madonnan konsertissa 2012 monet ehtivät jo suuttua ja lähteä kesken pois, kun odotusaika oli niin pitkä. Muistan kuinka tuohtunut serkkunikin oli ja hän oli jo valmis luovuttamaan, mutta sain onneksi hänen päänsä kääntymään.
Ed aloitti melkeinpä minuutilleen silloin, kun oli luvattu ja piti yleisön vangittuna charmillaan melkein kaksi tuntia. Vain mies ja kitara toimii siis paremmin kuin hyvin jopa noin isossa konsertissa ja konsertti oli jopa parempi ilman isoa taustabändiä. Korvatulppien ansiosta kaikki ylimääräinen melu pysyi minimissä ja konsertista pystyi nauttimaan täysin siemauksin. Suosittelen siis lämpimästi käyttämään niitä! Melun tajusi vasta otettuaan korvatulpat pois konsertin päätyttyä.

Ed kehui kovasti Suomea ja varsinkin sitä, että aurinko oli korkealla taivaalla vielä yhdeksältä illalla, joten hän näki yleisön lavalta. Hän oli selvästi häikäistynyt Suomesta. Kertoipa hän viime vuonna käyneensä Suomessa viikon lomalla syntymäpäivänsä aikaan ja saunoneensa sekä kylpeneensä lumessa.

Me pysyttelimme aika kaukana lavasta, koska ensinnäkään meillä ei ollut lavan läheisyyteen oikeuttavia rannekkeita ja toisekseen halusimme jammailla rauhassa ilman ihmistungosta. Näimme välillä vilauksen Edistä lavalla ja muuten seurasimme konserttia lavan screeneiltä. Olin hieman pettynyt, ettei screenejä ollut missään muualla kuin lavalla. Screenit olisi mahdollistaneet konsertin helpommin seuraamisen myös kauempaa.

Toinen asia, mikä kiinnitti huomioni, oli tupakointi alueella. Tupakointia ei oltu millään lailla rajattu yhteen paikkaan vaan ihmiset tupakoivat muiden seassa. Näin astmaatikkona voin sanoa, että se oli aika pettymys. Paikalla oli myös aika paljon lapsia vanhempineen, joten merkatut tupakkapaikat olisi olleet paikallaan.

Parkkipaikalla oli autoja silmänkantamattomiin.
Konsertin loputtua pääsimme helposti kävelemään autollemme väkijoukon mukana. Meillä ja muutamalla muulla kävelijällä meinasi kuitenkin usko loppua, että auto oikeasti löytyy, koska konserttiin mennessä matka oli tuntunut paljon lyhyemmältä kuin konsertin loputtua.
Koska olimme parkkipaikan aika perällä, pääsimme tietysti myös viimeisten joukossa parkkipaikalta pois. Laskimmekin, että meidän takanamme oli noin kuusi autoa lähdössä. Odottelimme autolla puolitoista tuntia ennen kuin pääsimme parkkipaikalta liikkumaan senttiäkään. Autolle on siis turha juosta heti konsertin päätyttyä, koska autoja on niin paljon, ettei se juokseminen luultavasti mitään auta.
Vinkkivitonen konserttiin menijöille: Puhelinverkko on alueella aika olematon, joten sovi seurueesi kanssa tapaamispaikka konserttipaikalle mennessä, jossa voitte tavata, jos kadotatte toisenne.
 
Me ajoimme vielä yöllä kotiin ja sen pitkän parkkipaikalla odottelun jälkeen olisin ollut aivan valmis kyllä jo nukkumaan. Aika rankkaa oli ajaa Kuopioon saakka. Pimeä tuli ja meni ja kotiin päästessä kuudelta aamulla oli jo ihan valoisaa. Meillä oli myös läheltä piti hirvikolari-tilanne matkalla, mutta onneksi siitä selvittiin vain säikähdyksellä ja kiitän onneani, ettei se tilanne tapahtunut pimeimpään ajoaikaan.
Tiedättekö muuten miten ärsyttävää on ABCn wcssä kuuluva linnun sirkutus väsyneenä?
Kaiken kaikkiaan kokemus oli kyllä ihan huikea ja ennakko-ohjeet oli hyvin koottuja. Muutamat käytännön jutut olisivat kaivanneet hiomista, mutta tuon kokoisessa tapahtumassa se on ihan normaalia.

Olitko sinä eilen tai menetkö tänään Ed Sheeranin konserttiin?

 

2 kommenttia

  1. Linda kirjoitti:

    Olin eilen ja ihan mahtava oli!
    Te olitte fiksut kun ostitte korvatulpat. Olin itse ilman ja tänään soi vielä korvissani

  2. Minna Mäkinen kirjoitti:

    Miehen ja hänen siskonsa kanssa käytiin aidan ulkopuolella hetki kuuntelemassa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.