Hae
Colour Outside the Lines

”Milloin teillä on häät?”

Olemme Janin kanssa olleet yhdessä neljä ja puoli vuotta, josta kihloissa kolme. Jo ennen kihlautumista meiltä kyseltiin hääpäivästä ja kihlojen jälkeen kyselyt ovat vain lisääntyneet.

Muistan nuorempana miettineeni kuinka en halua koskaan mennä kihloihin nopeasti enkä olla kihloissa pitkään ennen häitä. Ei se elämä ihan suunnitelmien mukaan mennyt. En ajatellut kosinnan tulevan yhtään liian aikaisin, koska tiesin haluavani naimisiin juuri Janin kanssa. Meille molemmille kihlaus merkitsi loppuelämän pituista sitoutumista toiseen. Me olemme tässä yhdessä niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina. Kumpikin on sitoutunut yhteen ihmiseen ja luotamme toisiimme, että toinen riittää.

Kihlauksesta on nyt jo tullut pidempi kuin olin suunnitellut, mutta ei se enää minua haittaa. Haluan häistä meidän rakkauden juhlan. Isot bileet, joissa juhlitaan meidän lupausta rakastaa toisiamme. Olemme päättäneet hääteemaksi Pienen merenneidon, koska se on minun lempielokuvani. Luulen kuitenkin, että teemaa maustaa vähän myös Star Wars, koska olemmehan ottaneet kihlakuvatkin sen mukaisesti.

Kyselyitä ei tietysti varmastikaan vähennä se, että kerään varastoon hääkoristeita, lautasia, aterimia ja kaikkea muuta häissä tarvittavaa. Varastomme onkin jo aika kiitettävästi täyttynyt häätavaroista. Etsinnässä on edelleen simpukan muotoisia lautasia eri kokoisina. Jos siis sinulla tai jollain tuttavallasi pyörii nurkissa ylimääräisenä simpukkalautasia, otathan yhteyttä!

Hääpäivää meillä ei siis ole vielä tiedossa. Menemme naimisiin joskus tulevaisuudessa, kun meillä on varaa järjestää sellaiset häät kuin haluamme ja meillä on varaa lähteä häämatkalle. Toivon tietysti tämän tapahtuvan muutaman vuoden sisällä, mutta luulen realistisempi aikataulu olevan viisi vuotta.

Olen kuitenkin päättänyt, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Haluan teemaan sopivat koristeet ja kattauksen ja on huomattavasti helpompi kerätä niitä pitkällä aikavälillä kuin ostaa hädissään juuri ennen häitä. Luultavasti en edes löytäisi tarpeeksi suurta määräälautasia juuri ennen häitä, koska ne ovat jotain 80-luvun astiasarjaa. Tällä tavoin vähennän häistä aiheutuvaa stressiä sekä luultavasti säästän pitkän pennin.

Olen myös käynyt useammilla häämessuilla hakemassa inspiraatiota tuleviin häihin. Nyt tiedän tarkkaan mitä varmasti en halua häihimme. Viimeksi kävimme häämessuilla ystäväni Katjan kanssa viime sunnuntaina, kun Kuopiossa järjestettiin ilmaiset Onnenaika-messut.

Suunnitteleeko kukaan muu häitä vaikka hääpäivä ei ole vielä tiedossa? 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Saako sitä kysyä, että mikä olisi mahdollinen häämatkan kohde? 🙂

  2. Susanna / Colour Outside the Lines kirjoitti:

    Saa, tottakai! Olen kirjoittanutkin blogiin siitä aiemmin.

    http://www.colouroutsidethelinesblog.com/2016/11/kosintablogihaaste.html

    Unelmien häämatkakohdehan on siis Floridan Walt Disney World <3 Se on sellainen once in a lifetime-kohde ja sinne on nyt rakenteilla Star Wars-land, joten Janikin on ihan innoissaan sinne lähdössä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.