Hae
Colour Outside the Lines

Ajatuksia aikuisena opiskelusta

Mä oon aloittanut syksyn opinnot ja mieleen on putkahtanut monenlaisia ajatuksia aikuisena opiskelusta ja alan valinnasta.

Oon siis ensimmäisen kerran aloittanut nämä kansainvälisen tradenomin opinnot jo vuonna 2015 polkuopintoina. Tulin kesken polkuopintojen raskaaksi enkä saanut tarvittavaa 60 opintopistettä kasaan, kun kärsin niin voimakkaasta pahoinvoinnista ja lähinnä makasin peiton alla katsomassa Dowton Abbeyta. Tämän takia mä en saanut automaattisesti koulupaikkaa ja pidin opiskeluista välivuoden vauvan kanssa.

Pääsin lisähaussa kouluun 2017, mutta kärsin vauvavuotena synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ja opiskeluihin paluu tuntui tosi tahmealta. Koska en saanut tehtyä opintoja hektisen perhe-elämän ja ajoittaisten töiden ohella, erosin koulusta tammikuussa 2022. Tämä oli ihan hyvä veto, koska pian tämän jälkeen mulla todettiin kohdunkaulan syöpä. Palasin kuitenkin opintojen pariin tämän vuoden tammikuussa, kun sain niihin rahallista tukea työkkäristä.

Oon pohtinut paljon aikuisena opiskelua viimeisen vuoden aikana. Janille opinnot tuntuu tosi helpoille ja hän tekeekin jo YAMK-tutkintoa. Me aloitettiin amk-tutkinnot 2017 yhtä aikaa ja Jani on kohta jo tehnyt ylemmänkin tutkinnon loppuun, kun mä en ole saanut tätä ensimmäistäkään valmiiksi. Oon tuntenut itseni monta kertaa tyhmäksi ja saamattomaksi.

Oon kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että päiväopiskelu muiden opiskelijoiden kanssa ei oo ollenkaan mun juttu. Jos nyt saisin aloittaa alusta, valitsisin verkkototeutuksen tai monimuoto-opinnot. Opinnot päiväopetuksessa vaatii ihan tuhottoman paljon energiaa, jota mulla ei oo viime vuosina ollut. Silloin kun aloitin, ei verkko-opintoja kuitenkaan ollut saatavilla ja siksi en sellaisiin ole ajautunut. Mä myös halusin käydä koulua englanniksi, joka ei ainakaan silloin ollut mahdollista kuin päiväopinnoissa.

Nyt loppusuora alkaa jo häämöttää. Oon jo päättänyt opparin aiheen aikaa sitten, pitäisi vaan saada aikaiseksi aloittaa se kunnolla. On vaan taas sellainen olo, etten osaa. Yritän kuitenkin tsempata itseäni sillä, että tää ajatus on vaan mun pään sisällä ja oikeasti pystyn ihan mihin vaan mitä aloitan.

Sellaisia ajatuksia opiskelusta aikuisena tällä kertaa. Nyt viimeistelen mun syksyn ekan kurssin ja palautan sen. Sitten käyn seuraavan kurssin kimppuun ja hyvällä aikataulutuksella mulla on ne kansainvälisen tradenomin paperit kädessä ensi keväänä.

Ootko sä opiskellut aikuisena?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA. LÖYDÄT MINUT MYÖS TIKTOKISTA JA YOUTUBESTA

LUE MYÖS: 

Mulla oli kohdunkaulan syövän vuositarkastus -mitkä oli tulokset?

Keväisin minut valtaa väsymys

Kuinka päästä eroon epäonnistumisen tunteesta oman pään sisällä?

2 kommenttia

  1. ReK kirjoitti:

    Muistat vaan että oppari on yks isompi essee, ei sen kummempi. Pala kerrallaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *