Hae
Colour Outside the Lines

16 viikkoa vanha vauva

Tänään meidän Nipsu täytti 16 viikkoa. Siis melkein jo 4kk on tuon pienen ja ihanan ihmisen elämä kestänyt. Uutta opitaan joka päivä. Nyt on tullut uutena juttuna juttelu. Siis sellainen ihan kunnon juttelu ja jos joku juttelee takaisin, niin juttu vain yltyy. Myös ääneen on alettu nauraa. Se on hassua ja ehkä parasta maailmassa, kun oma lapsi nauraa ääneen.
Vatsalta selälleen Nipsu oppi kääntymään loppiaisena, mutta selältä vatsalleen ei vielä luonnistu. Syli tuntuu edelleen olevan se paras paikka ja vaikeahan se siinä on opetella kääntymään. Pieniä pätkiä kerrallaan yritetään myös oleilla lattialla tai sängyn päällä, että taidot karttuisivat. Vatsalihasvoimia Nipsulta ainakin löytyy, kun sylissä hän punnertaa itsensä väkisin aina istuma-asentoon. Istuminen ei vaan ihan luonnistu vielä, kun tasapaino ei pysy.
Ensi viikolla voi neuvolan mukaan alkaa maistella ihan pienillä annoksilla jo soseita. Teinkin jo bataattisosetta valmiiksi pakastimeen odottamaan. Aloitellaan hyvin varovasti varmastikin ehkä ensi tai sitä seuraavalla viikolla.
Hampaita ei vielä näy, mutta Nipsu kuolaa aivan älyttömästi ja nyrkit ovat suussa jatkuvasti. Sylissä hän saattaa alkaa järsiä sylissä pitäjän peukaloa. Purulelut eivät vielä kelpaa. Tai varmaan kelpaisivat, mutta kordinaatiokyky on vielä vähän hukassa eikä purulelu pysy käsissä niin kauan että se menisi suuhun. Jotenkin Nipsu ehkä innostuu liikaa siitä lelusta, kun sen suuhunsa saa ja päästää siitä irti, jolloin leikki loppuu lyhyeen.
Pituutta ja painoa on tullut sen verran lisää, että kohta varmaan pitää vaihtaa jo koosta 62 kokoon 68. Ehkä siihen menee vielä muutama viikko, mutta hurjaa vauhtia täällä nyt kasvetaan. Neuvola on vasta helmikuun alussa, jolloin saadaan ne oikeat mitat tietää. Silloin myös saadaan kuulla mitä lääkäri on mieltä kasvusta ja pitääkö käydä kasvukontrolleissa.

Millaisia taitoja muilta 16 viikkoisilta löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.