Hae
Colour Outside the Lines

20 asiaa, joita et ehkä tiennyt minusta

Mitä teet työksesi nyt ja mitä töitä olet ennen tehnyt?

Olen tällä hetkellä pelkästään opiskelija enkä tee minkäänlaisia töitä. Opiskelen englanninkielistä tradenomin tutkintoa (Bachelor of Business Administration, BBA) Savonia ammattikorkeakoulussa Kuopiossa ja tarkoitus olisi valmistua kesällä tai alkusyksystä, jos paperien ulos saaminen on hidasta.

Aiemmin olen työskennellyt kaupan alalla, ensin Lidlissä kaksi vuotta ja sen jälkeen Citymarketissa melkein kymmenen vuotta kassatätinä. Olen ollut myös kahdesti Designkavereiden pop-upissa töissä myyjänä muutaman kuukauden kerrallaan.

Teininä olin töissä MLL:n lastenhoitajana sekä seurakunnalla kerho-ohjaajana ja isosena.

Mikä olet koulutukseltasi?

Olen käynyt lukion ja suorittanut ylioppilastutkinnon, käynyt englanninkielisen kotitalouskoulun ja opiskellut työn ohella oppisopimuksella merkonomiksi. Kohta olen toivon mukaan myös liiketalouden tradenomi.

Mitä harrastat ja teet vapaa-ajallasi?

Harrastan somettamista (Instagram ja blogi), lukemista (kun ehdin) ja tv-sarjojen tuijottamista. Nuorempana kävin myös talvisin laskettelemassa ja sitä kaipaan eli ehkä mä ensi talvena taas uskaltaudun rinteeseen. Se on sen verran tyyristä hommaa, että siksi se on ollut tauolla.

Mitä katsot televisiosta?

This is us katson joka torstai ja joka torstai mä myös itken sitä katsoessa. Se on niin ihana. Perjantai-iltaisin (tai joskus viikonlopun aikana) me katsotaan Janin ja meidän teinin kanssa Sohvaperunat. Se on ollut jo monta kautta meidän perinne.

Muuten katson tv:stä vain sisustus- ja remppaohjelmia ja joskus jonkun satunnaisen elokuvan. Yleensä katsotaan kaikki suoratoistoista.

Mistä inspiroidut?

Kauniista kuvista ja videoista, ihmisten innokkuudesta ja hyvästä mielestä sekä auringonpaisteesta.

Millainen on unelmiesi työpaikka?

Sellainen, jossa saan olla oma itseni ja minut hyväksytään sellaisena kuin olen. Haluan myös tehdä sellaista työtä, jota rakastan ja joka saa hymyn huulille kotonakin.

Mitkä ovat seuraavan viiden vuoden tavoitteesi?

Pystyä järjestämään häät, käydä jossain kaupunkilomalla häämatkalla (koska mun unelmien häämatkakohde Walt Disney World on liian kallis kohde niin se odottelee vielä) ja ostaa oma koti.

Mistä nautit erityisen paljon?

Hiljaisuudesta. Siitä, kun olen hetken yksin kotona ja saan tehdä just sitä mitä sillä hetkellä haluan. Vaikka olla tekemättä yhtään mitään.

Nautin myös siitä, että ollaan kaikki kotona tai että meillä on paljon vieraita kylässä, mutta ne yksinäiset hetket, kun ei tarvitse tehdä mitään, on nykyään niin harvinaisia, että niistä minä nautin.

Missä olet hyvä?

Tämä on vaikea. Miksei sitä osaa koskaan kehua itseään? Sanoisin, että oon ainakin hyvä löytämään kirppiksiltä sitä mitä etsin. En muuten selvästikään ole hyvä pitämään peilejä puhtaana, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

Mitä kieliä puhut?

Suomea ja englantia. Osaan ihan tosi vähän myös ranskaa ja haluaisin oppia sitä lisää. Ruotsi oli (ja on vieläkin) koulussa liian pakkopullaa, joten se on vaikeaa vaikka haluaisinkin sitä opetella.

Missä tapasit kumppanisi?

Tapasimme yhteisen ystävän kautta. Olimme molemmat töissä samassa rakennuksessa (Jani teki satunnaisesti töitä siellä), joten olin nähnyt Janin useasti, mutta emme olleet koskaan edes jutelleet ennen kuin yhteinen ystävä tutustutti meidät toisiimme.

Mitä teet, kun kukaan ei näe?

Katson liikaa Netflixiä, selaan somea ja nukun.

Viimeisin ostoksesi?

Ostin pikkuveljelleni kaksi Lidlin hevipoistolaatikkoa neljällä eurolla. Aikuisen elämä on superjännittävää.

Mikä on tällä hetkellä suurin haasteesi?

Saada kouluhommat pakettiin ennen kesää.

Mitä blogeja tai sometilejä seuraat?

Seuraan Instassa todella monia tilejä ja vaikka välillä yritän karsia osan niistä pois, en siinä kovin hyvin ole vielä onnistunut.

Lempparein suomalaisista on tällä hetkellä @iinalaura sekä Iinan blogi.

Ulkomaalaisista seuraan päivittäin esimerkiksi @theramblingredhead, @elsielarson ja @thekwendyhome

Mikä on tällä hetkellä suurin unelmasi?

Valmistua, löytää töitä ja järjestää upeat häät. Toivon, että korona hellittää ennen häitä, että saadaan kaikki paikalle ja päästään häämatkalle jonnekin ulkomaille.

Jos sinun olisi pakko valita uusi ammatti, mikä se olisi?

Mullahan on se hyvä juttu, ettei mulla ole ollenkaan ammattia tällä hetkellä eli kaikki ovet on auki. Jotain markkinointia haluan tehdä. Jos pitäisi valita kokonaan uusi ala, haluaisin omistaa pienen majatalon ja pyörittää sitä. Parasta olisi, jos se olisi jossain Englannin maaseudulla.

Elämäsi tähän mennessä upein kokemus?

Lapset ja perhe.

Mitä pelkäät?

Yksin jäämistä.

Mitä aiot tehdä, kun olet vastannut kaikkiin näihin kysymyksiin?

Aion katsoa Netflixistä loppuun elokuvan Love, Guaranteed. Iso suositus tälle leffalle vaikka en ole vielä päässyt edes loppuun. Ihanan kevyt, hauska ja soljuva romanttinen komedia.

 

LUE MYÖS: 

YSTÄVÄKIRJAHAASTE

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

 

 

Tämä blogihaaste tuli vastaan Keyword: Love-blogissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.