Hae
Colour Outside the Lines

Disneyland Pariisin Discoveryland, Frontierland ja Adventureland

Discoveryland

Fantasylandista pääsee kävelemään suoraan Discoverylandiin. Me kävimme tutustumassa Toy Story-kauppaan ja otimme itsellemme Fastpassit Buzz Lightyear Laser Blastiin, joka on pimeä ajelu, jossa ammutaan laserpyssyillä ja kerätään näin pisteitä. Ajelun loputtua näkee kuka seurueesta sai korkeimmat pisteet.
Fastpass on palvelu, jonka ansiosta laitteisiin pääsee jonottamatta tai ainakin todella lyhyellä jonotuksella. Kaikkiin laitteisiin tätä mahdollisuutta ei ole olemassa. Ne laitteet, jotka sen tarjoavat, on merkitty puistokarttaan. Laitteiden edessä on Fastpass-laite, josta saa hakea itselleen lipun. Lipussa on aika, jolloin Fastpass toimii. Jos kaikki päivän Fastpassit on jo jaettu, laite peitetään kankaalla. Lipun kanssa pitää tulla laitteen omaan Fastpass-jonoon oikeaan aikaan tai laitteeseen ei enää lipulla pääse. Me saimme tietää tästä mahdollisuudesta vasta aika myöhään toisena puistopäivänä, joten emme kovinkaan paljon hyödyntäneet sitä. Huom! Nykyään myös sovelluksella voi hankkia Fastpasseja enkä ole ihan varma onko lipun tulostavia laitteita enää käytössä!
 
Melissalla ei riittänyt pituus Space Mountain 2-vuoristorataan, joten me menimme kahdestaan Orbitron – Machines Volantes- laitteeseen sillä aikaa kun Heidi ja veljeni kävivät testaamassa Space Mountainissa. Laite oli kuulemma huikea ja aivan toista luokkaa kuin laitteet Suomessa. Discoverylandin puolella jonotusajat olivat huomattavasti lyhyemmät kuin Fantasylandin. Ehkä satuimme sinne juuri siihen aikaan, kun ravintolat olivat täynnä.
Discoverylandissa olisi ollut paljon muitakin laitteita, joita emme syystä tai toisesta ehtineet testaamaan. Minua jäi harmittamaan, etten tajunnut 3D-simulaattoria, joka silloin vielä oli Michael Jacksonin konserttikokemus. Sen olisin mielelläni käynyt testaamassa, koska olin lapsena ihan suunnattoman iso Michael Jackson-fani. Nykyään sen paikalla on Star Wars-teemainen 3D-kokemus.
Orbitron -Machines Volantes

 

Frontierland

Frontierland on teemaltaan nimensä mukaan uudisraivaajien maa. Teema on toteutettu upeasti ja tuntuu kuin astuisi 1800-luvun vanhan lännen kaivoskaupunkiin. Alueella sijaitsevat esimerkiksi Big Thunder Mountain-vuoristorata ja Phantom Manor-kummitusjuna. Keskellä aluetta on tekojärvi, jossa kulkee siipiratasalus. Me luulimme alukseen astumisen maksavan erikseen, mutta sehän olisi kuulunut puistolipun hintaan kuten kaikki muutkin puistoissa sijaitsevat elämykset ja laitteet. Hieman ehkä harmittaa näin jälkikäteen, ettei silloin osannut ennen matkaa ottaa selvää mitä kaikkea puistoissa on. Tosin seitsemän vuotta sitten ei ehkä tietoa ollut vielä saatavillakaan niin hyvin blogien ja Youtuben kautta.

Me kävin Big Thunder Mountain-vuoristoradassa toisena iltana iltaparaatin aikaan. Laitteethan eivät mene kiinni ennen puiston sulkemista ja koska suurin osa ihmisistä oli katsomassa paraatia, oli jonot huomattavasti lyhyemmät kuin muihin aikoihin. Tosin taisimme me silti jonottaa reilun puoli tuntia.

Laite oli hyvä ja ei liian raju. Melissa ei ihan päässyt joka laitteeseen pituusrajoitusten takia, mutta tähän hän hyvin pääsi. Tykkäsimme kaikki ja olisimme menneet varmasti uudelleenkin. jos olisimme olleet puistossa pidempään. Veljeni kävi myös ampumassa jotain pulloja alas laitteen jälkeen olleessa kojussa. Se oli muuten yksi ainoista erikseen maksettavista jutuista, joissa käytiin! Maksoi muutaman euron.

Tämän jälkeen me suunnattiin kohti kummitustaloa eli Phantom Manoria. USAssa talon nimi on Haunted Mansion, mutta aikalailla laite on kai samanlainen.

Taloon jonotettiin talon terassilla, josta siirryttiin sisällä olevaan huoneeseen. Huone olikin tosiasiassa hissi, joka liikkui ja siitä siirryttiin oikeaan laitteeseen, jossa istuttiin kärryn kyydissä. Kärry kuljetti läpi kummittelevan kartanon ja Lissu-raukkaa pelotti niin paljon, että hän piti silmiään kiinni yli puolet ajasta. Kun hän lopulta suostui avaamaan ne ja huomasi, ettei tuo laite olisikaan ollut niin paha, oli laite jo melkein lopussa. Hän olisi halunnut laitteeseen heti uudelleen, mutta valitettavasti jonot olivat niin kamalan pitkät, ettei meillä ollut siihen aikaa.

Kummitustalosta tultiin ulos läpi hautausmaan, jossa oli kaikkien sisällä olevien kummitusten haudat ja hautakivet.

Adventureland

Adventurelandiin astuessa paikka on teemoitettu hieman Agrabahin mukaan (kaupungin Aladdinissa). Siellä sijaitsi ravintoloita ja kiva läpikävelytunneli, jossa pääsi hieromaan taikalamppua.

Walt Disney Worldissa, Orlandossa, on puisto nimeltään EPCOT, jossa pääsee matkaamaan maailman joka kolkkaan. Adventurelandissa on ehkä haettu vähän samanlaista tunnelmaa, koska sielläkin pääsee neljään eri paikkaan maailmassa: merille, Agrabahiin, Afrikkaan ja Egyptiin.

Tuolla sijaitsee Pirates of the Caribbean, joka on oikeasti todellakin jonottamisen arvoinen. Lisäksi siellä olisi ollut Indiana Jones: Temple of Peril-vuoristorata, johon Lissu oli kuitenkin liian lyhyt ja päätettiin jättää se muidenkin osalta välistä.

Ei kannata missata kaikkia pieniä yksityiskohtia, joita puisto on pullollaan vaan kulkea silmät auki ja katsella ympärilleen. Jonotusalueetkin on täytetty kaikella mahdollisella, kun vaan osaa katsoa.

Oletko sä käynyt Disneylandissa? 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 
Disneyland Pariisin Main Street, U.S.A
Sukella satuun Disneyland Pariisin Fantasylandissa
Disneyland Pariisi teinin ja eskarilaisen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *