Hae
Colour Outside the Lines

10 kysymystä ja 10 vastausta

1. Mistä yhdestä omistamastasi asiasta sinun pitäisi luopua, mutta et voi?

Omistan ihan hirveän monta muistikirjaa. Ne on jotenkin mun heikkous. Söpöt tai vaaleanpunaiset muistikirjat, joihin kuvittelen kirjoittavani ajatuksiani ylös. Ostan aina uusia vaikka kaapit on täynnä vanhoja.

Nyt oon hillinnyt itseni ja päättänyt, etten saa ostaa enää uusia ennen kuin kaikki vanhat on käytetty tai hävitetty. Siis aion tottakai käyttää ne loppuun tai antaa lapsille piirustuksia varten, mutta myös hävittää omat turhat, jotka on käytetty loppuun ja joiden sisällöllä en enää tee mitään. Ne on ne, jotka mun on vaikea hävittää. En tunne, että mulla olisi muuten tavaraa, josta en VOISI luopua. Oon aika hyvä päästämään tavaroista irti enkä enää säästele kovinkaan montaa asiaa vaan siksi, että sitä saattaa joskus tarvita. Enemmänkin mua ahdistaa ne kaikki mun turhat tavarat, jos niitä lojuu kotona.

2. Mikä on ensimmäinen huvipuisto, jossa kävit? 

Oon aika varma, että se oli Särkänniemi, koska mun iskä rakastaa kertoa tarinaa miten ajoin koko huvipuistokäynnin possujunalla, kun en muihinkaan laitteisiin päässyt. Hän kysyy multa joka ikinen kerta Särkänniemen reissun jälkeen, että kai kävin possujunassa. Valitettavasti en enää pääse siihen.

Oon myös käynyt Tanskan Legolandissa 5-vuotiaana eli se on ehkä ensimmäinen huvipuisto, josta mulla on minkäänlaisia muistikuvia.

3. Mitä kieltä omaa äidinkieltäsi lukuun ottamatta haluaisit osata puhua erinomaisesti?

Ehdottomasti ranskaa! Oon opiskellut ranskaa monta vuotta koulussa osaamatta sitä oikeastaan ollenkaan. Viime vuonna meidän käydessä Pariisissa huomasin, että ymmärrän kyllä jonkin verran luettuna kieltä, mutta en osaa puhua tai muodostaa tekstiä ollenkaan. Tai pysy perässä mitenkään, kun ihmiset puhuvat.

Joten haluaisin kyllä vielä joskus osata ranskaa edes hieman. Viime vuonna käytin Duolingoa kielen oppimiseen, mutta jätin leikin kesken liian aikaisin. Täytyy ehkä ottaa sovellus taas aktiiviseen käyttöön.

4. Mikä on parasta avioliitossa?

Turvallisuus. Mulle on tärkeää, että kumppani on luotettava, turvallinen ja läsnä. Ja sitä Jani on.

5. Mikä on lempituoksusi kynttilässä?

Se, ettei ole tuoksua ollenkaan. Tuoksukynttilät on varmasti ihania, jos niitä pystyy käyttämään, mutta oon niin hajusteherkkä, etten voi polttaa ollenkaan tuoksukynttilöitä.

6. Pystytkö tekemään spagaatin?

En. En oo ikinä pystynyt. Oon ollut niin jäykkä koko ikäni, etten oo taaperoaikojen jälkeen koskaan taipunut edes koskettamaan varpaitani polvia koukistamatta. Oonkin nyt yrittänyt venytellä edes hetken joka aamu, että saisin joskus kosketettua varpaitani ilman polvien koukistusta.

7. Minkä ikäisenä opit ajamaan pyörällä? 

En oo kyllä yhtään varma. Ehkä apurenkailla joskus 3-4-vuotiaana ja ilman apupyöriä varmastikin viimeistään 7-vuotiaana.

8. Kuinka monessa meressä olet uinut? 

En tiedä oonko ikinä edes uinut meressä. Oon kyllä käynyt meren rannassa ja muut on uineet, mutta mä en tykkää uimisesta järvessäkään. Enkä oikeastaan osaa edes kunnolla uida pitkää matkaa. Niin en ehkä ole koskaan uinut meressä.

9. Kuinka monessa maassa olet käynyt? 

Oon matkustellut Euroopassa jonkin verran, mutta en oo koskaan lähtenyt Eurooppaa pidemmälle. Oon itse asiassa kirjoittanut postauksen joskus missä kerroin missä kaikkialla oon käynyt. Voit lukea sen TÄÄLTÄ!

Oon käynyt tähän mennessä 13 maassa ja toukokuussa on vuorossa 14. maa, kun matkustetaan tyttöporukalla Puolaan.

10. Mikä oli lempi-TV-ohjelmasi lapsena? 

Ihan pienenä rakastin Tohtori Sykeröä. Tykkäsin myös tosi kovasti Röllistä vaikka mua pelotti katsoa sitä yksin. Hassua, että mun on annettu edes katsoa sitä kun pelkäsin sitä niin kovasti.

Muita suosikkeja olivat Nalle Luppakorva, Tenavatähti ja Pelle Hermanni.

Mikä oli sun lempiohjelma lapsena?

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Mun tavoitteet tälle vuodelle

Päivä Tukholmassa 6-vuotiaan kanssa

Mitä mä toivoisin tietäneeni 17-vuotiaana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *