Hae
Colour Outside the Lines

5 positiivista asiaa tältä viikolta

1.arkeen paluu

On ihanaa, kun ollaan koko perhe lomalla, mutta kyllä se arkeen paluu silti tuntuu aina hyvältä (ihan meistä kaikista). Me ei oikeastaan oltu virallisesti lomalla yhtä aikaa koko perhe missään vaiheessa, koska vaikka mulla oli päivätyöstä lomaa joulun välipäivinä ja Jani oli lomalla lasten kanssa, mä tein kuitenkin toisessa työssä töitä ja purettiin Iloinen Joulukauppa.

Arki tuo rutiineja ihan meille jokaiselle ja jotenkin itsekin niitä kaipaan ja niistä tykkään. Ilman niitä rutiineja tuntuu, että päivät on kauhean pitkäveteisiä ja suoraan sanottuna välillä ihan tylsiä, jos ei keksitä mitään kivaa tekemistä. Älkää ymmärtäkö väärin, on ihanaa kun ei oo mitään tekemistä, mutta viikkotolkulla en sitä jaksais vaan kaipaan niitä arjen rutiineita kuten töihin ja kouluun menoa, ruoan tekemistä, pyykin pesemistä ja aikaisia nukkumaan menoja.

2. Kirjojen lukeminen

Oon taas löytänyt kirjojen lukemisen, jolle mulla ei ollut aikaa viimeiseen pariin kuukauteen. Aloitin tällä viikolla jo vuoden kolmannen kirjan ja haluankin jatkaa samaa tahtia lukemista koko vuoden. Mulla on niin paljon kirjoja kirjahyllyssä, joita en oo kerennyt lukea ja aion myös hyödyntää kirjastoa kirjojen etsimiseen tällä viikolla mahdollisimman paljon.

3. kirjaston e-palvelut

Kirjastosta puheen ollen, hankin viimeksi Helsingissä esikoisen luona ollessani kirjastokortin Helsingin kirjastoihin. Kirjastokorttiin kuuluu erilaisia e-palveluita kuten äänikirjoja, e-kirjoja ja lehtiä. Tänään latasinkin näitä sovelluksia puhelimeeni ja voi sitä iloa, joka minut valtasi, kun huomasin siellä olevan ihan superkivoja lehtiä, kuten Good Housekeeping, Vogue ja Cosmopolitan. Siis nämä on amerikkalaisia ja englantilaisia lehtiä, joita oon useasti ostanut ja kauhistellut kaupassa, kun lehdet maksavat usein yli kympin kappale. Nyt voin lukea niitä ihan ilmaiseksi suoraan puhelimestani! Vaikka eihän se tietenkään sama asia ole kuin pitää lehteä kädessään, mutta säästän oikein mielelläni rahaa.

Jos et tiennyt, niin sulla voi olla kirjastokortti myös muualla kuin sun omassa kotikunnassa. Mulla on tottakai edelleen myös Kuopion kirjastokortti ja käytän palveluita ahkerasti, kun siellä asun.

4. laatuaika esikoisen kanssa

Tulin torstai-iltana esikoisen luokse Helsinkiin viettämään laatuaikaa hänen kanssaan. Mulla oli aikeissa myös opiskella, mutta aika vähän opiskelua sain oikeasti aikaiseksi, kun olin niin väsynyt viimeisestä kahdesta kuukaudesta. Tämä oli siis oikein hyvä nollaus.

Käytiin elokuvissa, syötiin tortilloja, vietettiin pari päivää vaan pyjamoissa ja luettiin kirjoja, juotiin viiniä (esikoinen on siis jo aikuinen) ja vaan oltiin. Ihanaa laatuaikaaa yhdessä, joka on niin harvinaista, kun hän asuu täällä kaukana meistä. Myös siivottiin, tiskattiin ja pestiin pyykkiä sekä käytiin kaupassa ja apteekissa, että ei nyt ihan laiskotteluksi menisi.

5. kohonnut vireystaso

Heti huomaan, että jaksan tehdä taas asioita paremmin ja nukunkin paremmin, kun työmäärä on vähentynyt ja pari tosi vaikeaa kurssia koulussa on selätetty. Ihanaa, että jaksaa taas kotona siivota, käydä läpi kaappeja ja viedä tavaraa kirppikselle.

Ja ihan vaikka vaan lukea kirjoja tai kirjoittaa blogia, koska silloin kun tein 5-6 päiväistä viikkoa töissä ja yritin selvitä kahdesta tosi vaikeasta kurssista, olin iltaisin aivan poikki enkä jaksanut tehdä mitään ns ylimääräistä. Nyt taas jaksan ja huomaan, että mulle sopii huomattavasti paremmin tällainen vähän hitaampi elämä.

Sellaiset 5 positiivista asiaa tältä viikolta nousi ensimmäisenä mieleen.

Mitkä 5 positiivista asiaa tältä viikolta sulla on jäänyt mieleen?

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA MYÖS INSTAGRAMIN PUOLELLA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Sain suoritettua viime syksynä kolme mulle vaikeaa kurssia

Le B’art – tunnelmallinen pieni bistro Sacre Couerin juurella

Puijo on maaginen paikka talvella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *