Hae
Colour Outside the Lines

Joulukeräys tuo jouluilon kaikille

Mietitkö kuinka voisit auttaa tänä jouluna?

Joulu voi olla joillekin perheille hyvinkin stressaavaa aikaa, koska rahanmenoa on normaalia enemmän. Lahjoja ei välttämättä ole varaa ostaa ja jouluruokakin on ylimääräinen kustannus.

Koska minä rakastan joulua ja omaan jouluuni kuuluu sekä lahjat että hyvä ruoka, autan joka joulu jonkin keräyksen kautta myös niitä, joille joulun viettäminen ei ole itsestäänselvä asia.

JOULUPUU-KERÄYS 17.12 asti (loppumispäivä saattaa vaihdella alueittain)

Ollaan ainakin jo 10 vuotta ostettu aina edes yksi lahja Joulupuu-keräykseen ja yleensä olenkin ottanut esikoisen mukaan valitsemaan lahjoja. Yleensä ostetaan aina lahja teinipojalle, koska ollaan ajateltu, että se on luultavasti se ikäryhmä, joka jää helpoiten keräyksissä ilman lahjoja. Joulupuuhun on superhelppo osallistua esimerkiksi Lelukauppa Partasen verkkokaupassa valitsemalla haluamansa lahjat ostoskoriin, kirjoittamalla koodiksi joulupuu ja maksamalla ostokset. Ostoksista saa silloin -20% ja ne menevät suoraan keräykseen lelukaupasta. Myös Kaiku Kidsillä on samanlainen keräys samalla alella ja heiltä ostaminen onnistuu yhtä helposti. Heillä on myös kampanja joulupuuhun lahjoitettavista yöpuvuista. Näihin meinaan lahjoittaa.

Ostin itse lahjan myös Pikku Vaniljan verkkokaupasta. Sieltä sai valitsemastaan lahjasta koodilla joulupuu -40% alennusta ja lahja toimitetaan suoraan perille. Eli superhelppoa! Halvin lahja maksoi 6€.

Hopen joululahjakeräys (10.12 saakka)

Tänä vuonna suunnittelin ostavani lahjoja myös Hopen keräykseen, koska sen keräyspiste on meillä Iloisella Joulukaupalla (Kuopio, Jyväskylä ja Helsinki Forum & Tripla) eli minun on helppo viedä lahjat sinne. Meiltä Iloisesta Joulukaupasta muuten saa lahjoista -15% jos ostaa Hopen keräykseen ja jättää sen samalla siihen kassalle. Hopen keräyksellä on keräyspaikkoja myös muualla ja Prisman verkkokaupasta saa helposti ostettua keräykseen sekä lahjoja että ruokapaketteja. Hopella on 19 eri toimipistettä ja Prisman verkkokaupasta lahjoja tilatessa voi valita mihin toimipisteeseen lahjat toimitetaan.

Ikean pehmolelukeräys (6.12 saakka)

Ikeassa on menossa pehmolelukeräys, johon voi lahjoittaa Ikeasta ostetun, uuden pehmolelun. Nämä pehmolelut toimitetaan SOS-Lapsikylässä asuvien lasten iloksi.

Me käytiin lasten kanssa ostamassa pehmot tähän keräykseen. He sai valita yhdet pehmot ja itse valitsin vielä yhden esikoisen puolesta. Tämä maksoi meille 18€ ja tuo kolmelle lapselle iloa, joten mielestäni raha oli hyvin käytetty.

SOS-Lapsikylän verkkokaupassa voi tehdä myös lahjoituksen, jolla tukee Apuu-chatin toimintaa.

Pelastakaa Lapset ry

Joulukeräykseen voi osallistua monella tavalla. Voit tehdä rahalahjoituksen tai ostaa aineettoman elämyksen lapselle kotimaassa tai ulkomailla. 

Hyvä Joulumieli-keräys

Punaisen Ristin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) järjestämä Hyvä Joulumieli-keräys on varsinkin yrityslahjoittajien suosima. Sillä kerätään varoja, joilla vähävaraisille perheille jaetaan 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja helpottamaan joulun hankintoja. Itse ruokakaupan kassalla työskennelleenä olen nähnyt läheltä miten onnellisia ihmiset ovat näistä lahjakorteista olleet ja miten niillä ollaan saatu jouluruoat hankittua. Lahjakorttiin on merkitty, ettei sillä voi ostaa esimerkiksi alkoholia tai tupakkatuotteita, joten se menee elintarvikkeisiin.

Pelastusarmeijan Joulupata

Joulupata kerää varoja vähävaraisten perheiden auttamiseksi. Kerätyillä varoilla tuetaan lasten harrastustoimintaa ja autetaan perheitä lahjakorteilla sekä ruoka- ja lahja-avulla.

Amnestyn joulukeräys

Amnesty kerää varoja parisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi ja sen uhrien auttamiseksi.

 

Jos pystyt, olisi ihanaa, että autat. On myös ihan okei, jos et pysty auttamaan. Muista myös pyytää apua, jos tunnet tarvitsevasi sitä. Kenenkään ei pitäisi jäädä joulun aikaan yksin.

Oletko sinä osallistunut johonkin joulukeräykseen
tänä vuonna tai aikaisempina vuosina?

Tulethan seuraamaan meidän jouluvalmisteluja myös Instagramin puolella @susannariitakangas

LUE MYÖS: 

Ihania joulujuttuja Tigerin jouluvalikoimasta

25 valintaa jouluun liittyen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *