Hae
Colour Outside the Lines

Toivepostaus: Sinkkuäiti vs perheen äiti

Kyselin mistä haluatte lukea ja tällaista toivottiin.

Sinänsä elämä ei ole kovin muuttunut, koska olin äiti jo ennen kuin J ja B tupsahtivat elämäämme. Ja toisaalta kaikki on muuttunut. Ei ollakaan Lissun kanssa enää kaksin.
Ei tehdä enää spontaaneja retkiä minnekään, koska kaikkea täytyy suunnitella tällä isolla poppoolla. Myös jonnekin lähteminen on tosi paljon kalliimpaa kuin kahdestaan. Lissun kanssa siksi välillä tehdään jotain ihan kahdestaan niin hän ei unohda, että on edelleen minun oma vauva.  

                                                     
Pyykkiä on aivan järkyttävästi. Pyykkikonetta on pakko pyörittää parin päivän välein, kun ennen riitti pari kertaa viikossa.

                                    


Ruokaakin on pakko tehdä huomattavasti enemmän, mutta tämä toisaalta helpotti minun kokkailuja, koska aiemmin tein aina liikaa ruokaa kerralla. Nyt on J, joka varmasti syö loput. Onneksi meillä aika lailla kohtaa ruokailutottumukset. J tykkää kyllä tulisemmasta ruoasta, joten meillä on chilikastiketta, jalapenoja ja tabascoa aina jääkaapissa. Ainut mikä J:tä harmittaa on, etten voi syödä kalaa, joten meillä ei voi tehdä lohta. On myös toinen ihminen tekemässä ruokaa. J varmaan kokkaakin meillä tällä hetkellä enemmän. Myös ruokakaupassa menee enemmän aikaa kuin ennen. Siis siellä ruokaostosten parissa. Nykyään meillä ostetaankin kerralla enemmän ruokaa ja pakataan pienemmissä osissa pakkaseen.

Kotona ei koskaan ole siistiä. No, ei meillä aiemminkaan nyt mikään ollut tiptop, mutta siivoamisen jälkeen yleensä pysyi paikat pidempään siistinä. Mulla on tosi vilkas mielikuvitus ja nään joka yö ihan hulluja unia. Jos menen nukkumaan, kun koti on sotkuinen, näen unta, jossa keräilen tavaroita lattialle levinneeseen laukkuun eikä ne koskaan lopu. Sitten nukun todella levottomasti.

                                   

Lissulla on kaksi vanhempaa, joka on meille uusi asia. Koskaan aiemmin ei näin ole ollut, koska ollaan aina oltu täysin kahdestaan.  Lissulle tämä on ollut ehkä suurin muutos, kun joutuukin kysymään lupaa johonkin kahdelta ihmiseltä, mutta toisaalta Lissu on aina ollut tosi avoin uusia ihmisiä kohti ja sanoikin jo tässä vähän aikaa sitten, että jos olisimme olleet kauemmin perhe, sanoisi hän J:tä isiksi. Myös B:llä on taas kotona kaksi aikuista. Hän tuskin edes muistaa aikaa, jolloin vanhemmat asuivat yhdessä. B:lle vaikeinta on se, että myös minua pitää totella. Uhmaikä sattui vähän huonoon saumaan. Onneksi meillä kuitenkin on yhdessä hauskaa ja taidan olla ihan kiva äitipuoli. Kaikki lapsethan sitä joskus kiukuttelee. Meidän esiteini Lissu se vastaa osaakin joskus olla hankala. 

Vauvahaaveet on taas realistisia -tai ainakin helpommin saavutettavissa. Tämä on yksi asia, joka minua todella paljon harmitti sinkkuna. Vauvan saaminen yksin on tietysti mahdollista, mutta halusin toisella kerralla tehdä kaiken sen normimallin mukaan ja tarjota lapsilleni molemmat vanhemmat. Ja toisaalta tuntui mahdottomalta löytää mies, jonka kanssa voi perustaa perheen, kun oli jo oma lapsi sekä pelotti, että tulen nopeammin vanhaksi kuin löydän sopivan miehen. Onneksi kuitenkin J tupsahti elämääni yllättäen viime kesänä.

Koti on täyttynyt erinäisistä design-tuotteista ja pikku hiljaa niitä on tarkoitus hankkia mahdollisuuksien mukaan lisää. Molemmat tykätään Iittalasta, joten helppo on sinänsä ostaa kirppariltakin, jos jotain kivaa löytää. Vallila on alkanut valloittaa meidän kotia. Itse olen enemmän Marimekko-fani, mutta jotenkin J on saanut minutkin hurahtamaan tuohon Vallilaan. Makuuhuoneeseen ostan kyllä Marimekkoa. On meillä kyllä Ikeaakin. Parastahan tässä on se, että minä rakastan shoppailla Ikeassa ja J koota ne kalusteet.

                 

Televisiota tulee katsottua paljon enemmän kuin ennen. Ja myös blogattua. Illalla on paljon enemmän aikaa istua tietokoneen ääressä kuin ennen, koska Lissun kanssa meillä oli yleensä aina jotain tekemistä. B menee aikaisin nukkumaan, joten ollaan aina aikaisin kotona.

Kavereita tulee varmaan nähtyä vähemmän, mutta en minä kyllä ennenkään ole mitenkään kauheammin niitä nähnyt. Baarissakaan ei tule enää käytyä, kun J on absolutisti. Eikä ole kyllä rahaakaan.

                                    

Omille harrastuksille (esimerkiksi lukemiselle tai salilla käymiselle) on huomattavasti vähemmän aikaa kuin ennen. Toisaalta sekin johtuu siitä, että mieluummin on kotona perheen kanssa kuin lähtee yksin salille. Tosin nyt olisi tarkoitus personal trainerin avulla lähteä takaisin salille.

Oon myös huomattavasti väsyneempi ku ennen. Mennään J:n kanssa myöhään nukkumaan ja B ei vielä ole hokassut, että nukkuminen aamulla on parasta ikinä, joten aamun pikku kakkonen on tullut tutuksi. Toisaalta ehkä se sitten helpottaa vauva-arkea, kun on jo tottunut näihin aamuherätyksiin.

                                

J:n näkemys ei ole saatavilla valitettavasti. Luultavasti sanoisi, että on vähemmän aikaa pelata ja lukea. Luulen, että se tykkää myös siitä, että saa leipoa meille herkkusuille enemmän.  


-S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.