Hae
Colour Outside the Lines

Olenko jo liian vanha ymmärtämään Z-sukupolvea?

Kuuntelin eilen aamulla radiosta Ysäriä ja siellä aamun naisjuontaja luki Me Naisten artikkelia Z-sukupolven nuorista eli 1996 jälkeen syntyneistä. Tai oikeastaan artikkeli kertoi siitä mistä tietää olevansa vanha ja mikä näiden nuorten mielestä kielii siitä, että olet vanhempi vaikka nuorelta näyttäisitkin.

Ja mitäkö ne asiat olivat, joista tietää olevansa jo vanha tai ainakin totaalisen nolo?

PILLIFARKUT

Myönnän olevani nolo ja käyttäväni pillifarkkuja. Tai no, tällä hetkellä en sellaisia omista, koska edelliset hajosivat, mutta voisin hyvin astella kauppaan sellaiset ostamaan.

Ongelma kun on nähkääs se, että minulla on pituutta huimat 155 senttiä tässä kropassani ja olen keskivartalolihava sekä omistan aika paksut reidet niin näytän ihan hirvittävältä leveälahkeisissa housuissa. Ensinnäkin joudun ottamaan housuista ison koon, että ne mahtuu vyötäröltä kiinni ja sitten se näyttääkin siltä, että minulla on pellehousut jalassa.

SIVUJAKAUS ON JO VANHA JUTTU

Sivujakaus hiuksissa se vasta totaalisen nolo onkin (ja niin on varmaan myös sanojen totaalisen nolo) käyttö. Nyt täytyy olla keskijakaus. Siis juurikin se jakaus, joka meidän mielestä teininä oli ihan kamala ja nolo. Tähän olen itse siirtynyt jo hetki sitten, koska hiukset nyt tahtoo vain taipua sillä tavalla ihan itsestään.

Enkö ole vanha kun minulla on keskijakaus

SELFIE NIIN, ETTÄ KATSOT PUHELIMEN RUUTUA ETKÄ KAMERAA

Tästä mä voin antaa pointsit Z-sukupolvelle. Silmät näyttää paljon isommilta ja kuva kivemmalta, kun katsoo suoraan sitä kameraa eikä vain itseään ruudusta. Yleensä en itse edes niitä kuvia kelpuuta minnekään missä itse teen tätä.

Ja hei alla olevassa kuvassa on likainen tukka ja sivujakaus. Hyi minua!

olenko vanha kun käytän sivujakausta

PIZZAN, VIININ TAI KAHVIN RAKASTAMINEN JA SIITÄ ÄÄNEEN TOITOTTAMINEN

Se ei kuulemma tee sinusta uniikkia, että rakastat pizzaa, viiniä tai kahvia -tai mitään muutakaan elintarviketta. Eli älä kerro siitä ääneen tai ainakaan laita sitä Instagramin esittelyosioon.

Mä en juo kahvia, joten en voi sanoa, että olisin tähän syntinen. Mutta kyllä mä kerron, jos joku ruoka on hyvää ja toivon muidenkin tekevän niin.

VÄÄRÄT HÄSHTÄGIT

Noloja on esimerkiksi #bosslady ja #girlboss

Luultavasti myös mun käyttämä #teininäiti on nolo, koska kuka teini haluaisi äitinsä olevan Instagramissa?

ITKUNAURUHYMIÖN KÄYTTÄMINEN

Tähän oon myös syyllinen. Itkunauruhymiö on mun eniten käyttämä hymiö, mutta käytän myös paljon muita.

Tuo on vaan jotenkin niin helppo työntää joka paikkaan.

 

HARRY POTTER-VIITTAUKSET

Tämä sattui sieluun. Siis Harry Potter oli jonkinlainen raamattu, kun me oltiin nuoria ja koska siitä tehdään edelleen elokuvia, teemapuistoja ja oheistuotteita, jotenkin kuvittelin myös nuorempien haluavan sitä lukea. Ja kyllä esimerkiksi meidän 9-vuotias lukeekin Pottereita juuri ekaa kertaa.

Kuitenkin Z-sukupolven mielestä kaikki Harry Potter-viittaukset on supernoloja eikä niitä saisi missään nimessä tehdä.

 

Onneksi oon aikuinen eikä mun tarvitse välittää siitä olenko Z-sukupolven mielestä cool vai en. Aion jatkossakin viitata Harry Potteriin, käyttää halutessani sekä sivujakausta että pillifarkkuja (vaikka yhtä aikaa) ja viljellä mahdollisimman paljon itkunauruhymiötä.

Luultavasti, kun Vivia 4v on parikymppinen, on näiden tämän hetken parikymppisten mielestä hienot asiat jo tosi noloja.

 

Yllättikö joku asia tässä listauksessa sinut?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

LUE MYÖS:

YSTÄVÄKIRJAHAASTE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.