Hae
Colour Outside the Lines

9 joulukeräystä, joiden kautta voit auttaa

Mietitkö kuinka voisit auttaa tänä jouluna?

Joulu voi olla joillekin perheille hyvinkin stressaavaa aikaa, koska rahanmenoa on normaalia enemmän. Lahjoja ei välttämättä ole varaa ostaa ja jouluruokakin on ylimääräinen kustannus. Nyt korona-aikana avun tarvitsijoiden määrä on kasvanut ja auttaminen on entistäkin tärkeämpää.

Koska minä rakastan joulua ja omaan jouluuni kuuluu sekä lahjat että hyvä ruoka, autan joka joulu jonkin keräyksen kautta myös niitä, joille joulun viettäminen ei ole itsestäänselvä asia.

Ollaan ainakin jo 10 vuotta ostettu aina edes yksi lahja Joulupuu-keräykseen ja yleensä olenkin ottanut Melissan mukaan valitsemaan lahjoja. Yleensä ostetaan aina lahja teinipojalle, koska ollaan ajateltu, että se on luultavasti se ikäryhmä, joka jää helpoiten keräyksissä ilman lahjoja. Joulupuuhun on superhelppo osallistua esimerkiksi Lelukauppa Partasen verkkokaupassa valitsemalla haluamansa lahjat ostoskoriin, kirjoittamalla koodiksi JOULUPUU ja maksamalla ostokset. Ostoksista saa silloin -20% ja ne menevät suoraan keräykseen lelukaupasta.

Tänä vuonna suunnittelin ostavani lahjoja myös Hopen keräykseen, koska sen keräyspiste on meillä töissä eli minun on helppo viedä lahjat sinne. Meiltä Iloisesta Joulukaupasta muuten saa lahjoista -15% jos ostaa Hopen keräykseen ja jättää sen samalla siihen kassalle. Hopen keräyksellä on keräyspaikkoja myös muualla ja Prisman verkkokaupasta saa helposti ostettua keräykseen sekä lahjoja että ruokapaketteja. Hopella on 19 eri toimipistettä ja Prisman verkkokaupasta lahjoja tilatessa voi valita mihin toimipisteeseen lahjat toimitetaan.

Sekä Prisman että Partasen kampanjat ovat voimassa 13.12.2020 asti, johon asti myös keräyspaikat ottavat lahjoja vastaan.

 

Tapoja auttaa on monia. Keräyksiä järjestetään ympäri Suomea. Listasin alle vielä muutaman keräyksen, joihin osallistumalla voi auttaa.

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräyksen järjestää eri paikkakunnilla toimivat järjestöt yhteistyössä sosiaalityön kanssa. Esimerkiksi Kuopiossa keräystä organisoi Kuopion nuorkauppakamari. Joulupuu-keräyspaikkojen yhteydessä on joulukuusi, jossa roikkuu lahjatoiveita, joita voi joko suoraan toteuttaa tai viedä keräykseen jotain muuta lapsille lahjaksi sopivaa.

Hope ryn lahjakeräys

Hope ry auttaa kriisin kohdanneita perheitä tavara- ja ruoka-avulla. Hopelle voi ympäri vuoden lahjoittaa hyväkuntoisia lasten vaatteita, -tarvikkeita ja harrastusvälineitä. Joulukeräykseen otetaan vastaan myös lämpimässä säilyviä ruokatarvikkeita.

Pelastakaa Lapset ry

Joulukeräykseen voi osallistua monella tavalla. Voit tehdä rahalahjoituksen tai ostaa aineettoman elämyksen lapselle kotimaassa tai ulkomailla. 

SOS-Lapsikylä

Joulukeräyksellä kerätään varoja esimerkiksi lastensuojelulle, sijoituksessa olevan nuoren itsenäistymiseen ja vähävaraisten lasten harrastuksiin.

Hyvä Joulumieli-keräys

Punaisen Ristin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) järjestämä Hyvä Joulumieli-keräys on varsinkin yrityslahjoittajien suosima. Sillä kerätään varoja, joilla vähävaraisille perheille jaetaan 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja helpottamaan joulun hankintoja. Itse ruokakaupan kassalla työskennelleenä olen nähnyt läheltä miten onnellisia ihmiset ovat näistä lahjakorteista olleet ja miten niillä ollaan saatu jouluruoat hankittua. Lahjakorttiin on merkitty, ettei sillä voi ostaa esimerkiksi alkoholia tai tupakkatuotteita, joten se menee elintarvikkeisiin.

Jouluapua

Jouluapua-verkkosivuilla voi joko ilmoittautua auttajaksi tai apua tarvitsevaksi (hakuaika tälle vuodelle päättynyt). Jouluapua voi antaa elintarvikkeiden tai lahjojen muodossa. Ilmoittautumalla auttajaksi saa listan siitä mitä voisi keräykseen ostaa. Jouluapua-sivusto toimii ympäri Suomen ja sieltä saa klikattua auki kartan, josta näkee onko avuntarvitsijoita lähellä. Perheen tarina on kerrottu, josta saa jonkinlaisen käsityksen siitä millaisia lahjoja perhe toivoo.

Pelastusarmeijan Joulupata

Joulupata kerää varoja vähävaraisten perheiden auttamiseksi. Kerätyillä varoilla tuetaan lasten harrastustoimintaa ja autetaan perheitä lahjakorteilla sekä ruoka- ja lahja-avulla.

Amnestyn joulukeräys

Amnesty kerää varoja parisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi ja sen uhrien auttamiseksi.

Faunattaren joulukeräys

Faunattareen voi viedä omalle lemmikille tarpeettomaksi jääneet tarvikkeet ja ruoat (tai ostaa uusia) 21.12.2020 asti, jotka lahjoitetaan kodittomille lemmikeille.

Oletko sinä osallistunut johonkin joulukeräykseen? 

 

LUE MYÖS: 

Lasten toiveet Joulupukille

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.