Hae
Colour Outside the Lines

Arvaatko kumman valitsen?

MeNaisten bloggaaja Karoliina Pentikäinen rakastaa blogihaasteita ja niin minäkin.

Arvaatko siis kumman valitsisin ja miksi? 

Suihku aamulla vai illalla?

Mulla on luonnonkiharaan taipuvainen ja ohut hiuslaatu, joka myös rasvoittuu todella helposti. Jos pesen hiukset illalla, annan niiden kuivua ja menen nukkumaan, on hiukset aamulla taas likaisen tuntuiset ja näköiset. Jos taas menen nukkumaan märillä hiuksilla, ovat hiukset aamulla takaa yksi iso takkupallo ja muut hiukset sojottavat joka suuntaan kuin peikolla.

Tämän takia valitsen ehdottomasti aamusuihkun. Suunniteltu vai ex tempore?

Vaikka rakastankin suunnitella juhlia ja matkoja pitkän kaavan mukaan, ei minua haittaa lähteä ex tempore jonnekin. Tosin jos pyydät minua baariin tunnin varoitusajalla illalla, tuskin lähden mukaan. Sen verran mukavuudenhaluinen olen ja haluan esimerkiksi valmistautua ja meikata rauhassa. 

Kaupungin ydin vai luonnonläheisyys? 

Iso kaupunki, mutta lähiö laitakaupungilla. En ole ikinä asunut keskustassa enkä oikeastaan ole sinne kaivannutkaan. Kuopio on myös minulle oikein sopivan kokoinen kaupunki. Luonnon helmasta saamme nauttia mökillä, mutta ei minusta olisi maalla asujaksi. Haluan käydä kaupassa iltaisin ja käydä hakemassa Ikeasta jotain pientä, jos siltä tuntuu eivätkä nämä maalta käsin onnistuisi niin helposti.

Mutta en sano ei koskaan. Saattaahan se olla, että mieli muuttuu joskus ja muutammekin maalle. 


Kirkkaat vai neutraalit värit?

Kirkkaat. Tosin olen huomannut, että olen alkanut esimerkiksi Vivian vaatekaappiin selvästi ostaa enemmän neutraaleja värejä ja vähemmän kuvioita (niitä muutamia Vivian valitsemia hahmovaatteita lukuunottamatta). Omasta vaatekaapistani löytyy sitä turvallista mustaa, mutta myös paljon kirkkaita värejä.

Sisustuksessa minua on aina kiehtoneet värit. Lapsena valitsin huoneeni väriksi mintunvihreän, teininä marjapuuron värisen vaaleanpunaisen ja edellisessä asunnossani ei ollut yhtään valkoista seinää vaan siellä oli kirkkaan pinkkiä, keltaista ja vihreää. Tässä asunnossa valkoiset seinät välillä jopa ahdistavat, mutta onneksi värejä saa tuotua sisustukseen helposti verhoilla ja muilla sisustuselementeillä. 

Kevät vai syksy?

Syksy. Syksyllä on ihanan värikästä ja rakastan raikkaita syysaamuja.

Keväästä en oikein siitepölyallergisena välitä. Odotan jo kauhulla, että kaikki puhkeaa kukkaan. Aamut vai myöhäiset illat?

Ehdottomasti illat. Me olemme koko perhe iltakukkujia Beaa lukuunottamatta. Bea heräisi joka aamu kukonlaulun aikaan ja me muut nautimme pitkistä aamu-unista. Iltaisin voisin valvoa vaikka kuinka myöhään, mutta vaikka menisin ajoissa nukkumaan, ovat aamut aina vaikeita.


Ylipukeutunut vai alipukeutunut? 

Aina mieluummin ylipukeutunut.

TV-sarjat vai elokuvat?

Onko näistä pakko valita? Tykkään katsella molempia. Rakastan tv-sarjoja, joita voi katsoa uudelleen ja uudelleen kuten Hart of Dixie ja Gilmoren tytöt. Ajoittain katson myös elokuvia uudelleen ja uudelleen ja minulla onkin monia lemppareita. 


Korkokengät vai matalapohjaiset kengät?

Ennen olisin vastannut korkokengät, koska aiemmin käytin korkokenkiä koko ajan ja minulla olikin kenkiä vaikka kuukauden jokaiselle päivälle erilaiset. Nykyään kuitenkin käytän korkokenkiä todella harvoin, koska Viviaa odottaessa minua alkoi kiusata iskiasvaivat, jotka edelleen kummittelevat, jos käytän vääränlaisia kenkiä.

Eli valitsen nykyään matalapohjaiset kengät. Suklaa vai karkki?

Useimmiten suklaa, joskus kyllä myös karkit. Esimerkiksi värikkäät turkinpippurit on parhaita. Ne ja lasi kylmää vettä. 


Puhelimen kalenteri vai paperinen?

Paperikalenteri on mun juttu. Ostan joka vuosi uuden kalenterin, koska siihen on vaan paljon helpompi merkitä kaikki tapahtumat ja muistettavat asiat. En ole edes tainnut käyttää puhelimen kalenteria koskaan. 
Lauantait vai sunnuntait? 

Aiemmin rakastin lauantaipäiviä. Ne oli ihania, koska tiesi, että on vielä yksi vapaapäivä jäljellä ennen seuraavan viikon alkua. Nykyään (siis normitilanteessa, ei tässä poikkeustilassa) meidän lauantait on niin täynnä ohjelmaa, että valitsen sunnuntait vain siksi, että silloin oikeasti rentoudutaan. Yleensä me lauantaisin käydään kirpparilla tai Ikeassa, puistoillaan ja saunotaan. 

Tanssiminen vai laulaminen?

Laulaminen. Lauloin 10 vuotta lapsikuorossa ja kaipaan laulamista. Tanssia en ole koskaan osannut. Auringonnousu vai lasku?

Varmaan auringonlasku. En ole ikinä hereillä, kun aurinko nousee. 

Kulta vai hopea?

Saanko sanoa valkokulta? Mä en oikein tykkää keltakullasta ja mun kihlasormuskin on valkokultaa. Nuorempanakin halusin kaikki korut aina hopeisena.


Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli?

Tykkään tämmösistä kysymysjutuista, joissa itse vastaan. Oon yleensä tosi huono keksimään kysymyksiä muille.

Tulppaani vai ruusu?

Mä vihaan ruusuja jo sen takia, että oon niille allerginen ja ne saa minut aivastamaan, joten tulppaanit. Rakastan tulppaaneja ja ostankin niitä tosi usein kotiin.

Arvasitko kaikki vai tuliko uusia juttuja? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.