Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka Tukholman Mall of Scandinaviaan pääsee?

Käymme joka kerta Tukholmaan suunnistaessamme Mall of Scandinaviassa. Aiemmin menimme aina keskustaan pyörimään ostoksille, mutta Mall of Scandinavian tultua se on ollut turhaa, koska ostoskeskus tarjoaa meille kaiken ja enemmän kuin Tukholman keskusta ostosten suhteen. Tässä postauksessa kerron kuinka Tukholman Mall of Scandinaviaan pääsee.

Nykyään muuten ostarin nimi on Westfield Mall of Scandinavia ja ulkoasu on näistä kuvista hieman muuttunut, koska postauksessa on kuvia vuosien varrelta useammalta reissulta.

Kuinka sinne Tukholman Mall of Scandinaviaan sitten pääsee?

Mall of Scandinaviaan on helppo mennä, jos yhtään uskaltaa käyttää Tukholman julkista liikennettä. Keskustasta kulkee lähijuna eli pendeltåg melkeinpä suoraan ostoskeskuksen ovelle. Junaan pääsee keskusasemalta eli Centralenista etsimällä junalaiturin, josta lähtee lähijuna suuntaan Märsta. Juna kulkee muutaman pysäkin, jonka jälkeen pois jäädään Solnassa. Matka-aika keskustasta on noin 7 minuuttia. Asemalta nousee ylös rullaportaat, joiden jälkeen kävellään siltaa pitkin suoraan ostoskeskuksen pääoville.

Valitse juna, jonka pääteasema on Märsta, kun haluat päästä Mall of Scandinaviaan ja jää pois Solna Stationilla.
Mall of Scandinavia näkyy jo laiturilta.

 

Ulos, pääsisäänkäynnin tuntumaan, oli auennut ihana konttikukkakauppa.

 

Tallink Siljan satamasta tullessa täytyy ensin kulkea tunnelbanalla eli metrolla väli Gärdet – T-Centralen. Takaisin tullessa tunnelbanan suunta on Ropsten ja Gärdet on toiseksi viimeinen pysäkki. Laivalle on ohjekyltit metrotunnelissa. Tämä metromatka kestää 5 minuuttia. Keskusasemalla metrotunnelista lähijunalle kävelymatkaa on noin 5 minuuttia eli kokonaismatka ostoskeskukselle satamasta on vain reilut 15 minuuttia.

Me olemme käyneet Mall of Scandinaviassa kymmenisen kertaa, näistä viimeisimmän kerran viime marraskuussa. Meillä on useamman kerran ollut matkalaukut mukana, koska emme ole viitsineet jättää niitä hotellin säilytykseen. Se olisi vain tarkoittanut uutta kiertotietä matkalla laivalle, jolla yleensä kuljemme. Ensimmäisellä kerralla olimme jo henkisesti valmistautuneet kantamaan laukkuja mukana ostoskeskuksessa, mutta wc:tä etsiessämme huomasimme alimman kerroksen info-tiskin. Kysyin matkalaukuista tiskiltä ja heillä olikin säilytystila matkalaukuille! Ostoskeskuksella on oma sovellus, jonka jäsenenä säilytyksen saa ilmaiseksi. Rekisteröinnin sai tehtyä nopeasti myös nettisivuilla ja se onnistuu yhdistämällä Facebook-tili sivustolle. Minulla ei ainakaan puhelin antanut sovellusta ladata, koska se ymmärsi, etten ole ruotsalainen ja tämän takia olen käyttänyt jäsenyyttäni selaimen kautta. Jäsenille on kauppakeskuksessa myös ilmainen langaton verkko! Kannattaa huomioida, että viikonloppuisin matkalaukkusäilytys on todella suosittu ja täyttyy usein jo aikaisin.

Jäsenille on myös muita etuja kuten neljän tunnin ilmainen auton pysäköinti ostoskeskuksen parkkihallissa. Tämä on oikeasti hyvä etu, koska ilman jäsenyyttä pysäköinti on ensimmäisiltä kahdelta tunnilta ilmainen ja siitä eteenpäin 25 kruunua (noin 2,50) jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta eli neljän tunnin pysäköinti maksaa normaalihinnalla 100 kruunua eli noin kymmenen euroa.

Niin ja ne wc:t, joita menimme alunperin etsimään. Ostoskeskuksessa on todella tilavat sekä siistit wc- ja lastenhoitotilat. Wc:hen johtavassa käytävässä on myös seiniin upotetut sohvat ja pistokepaikat, johon esimerkiksi miehen voi jättää parkkiin, jos haluaa itse shoppailla rauhassa. Pistokepaikkoja on myös kauppakeskuksen käytävillä olevissa istuimissa. Joidenkin wc-tilojen läheisyydessä on myös lasten leikkihuone, jos ostosten lomassa kaipaa sellaista. Löytyypä ostoskeskuksen ylimmästä kerroksesta myös leffateatteri!

Vessojen läheisyydessä on myös penkkejä, joista löytyy pistokkeet niitä tarvitseville. 

Ostoskeskuksen keskikerroksesta löytyy Lego-fanien taivas. Iso liike täynnä pelkästään legoja. Minun huomioni kiinnitti ensimmäisenä ihana, iso Disney-linna, joka oli liikkeen ikkunassa. Hintaa tuolla linnalla oli noin kaksisataa euroa, joten se jäi kauppaan.

Ostoskeskuksessa on myös Disney Store ja se onkin Suomea lähinnä oleva Disneyn oma liike. Se on oikeastaan yksi syy miksi joka kerta haluamme juuri tälle ostarille vaikka Tukholmassa ostoskeskuksia olisi varmasti enemmänkin. Disney Storella oli muuten tämän vuoden etuna opiskelija-alennus myös suomalaisella opiskelijakortilla!


Jos jalkoja alkaa väsyttää tai vatsaa kurnii, löytyy kahviloita ja ravintoloita joka lähtöön. Meidän lemppari Starbucks on levittäytynyt kahteen kerrokseen. Myös Espresso Housella on iso liiketila alemmassa kerroksessa. Ravintoloita on huimasti. Ne ovat meillä vielä testaamatta. Yleensä olemme ostaneet vain jotain ruokaa kaupasta. Alimmassa kerroksessa on kaksi isoa ruokakauppaa. Ostoskeskuksen omalla sovelluksella saa aika monesta ravintolasta alennusta.
O’Leary’s on levittäytynyt suurelle alalle ylintä kerrosta. Sieltä löytyy sekä ravintola että iso pelihalli, jossa näytti olevan myös mahdollista järjestää juhlia. Satuimme Janin kanssa paikalle nimittäin kesken lastenjuhlien!
Itse olemme ravintoloista testanneet vasta Vapianon ja  Max-hampurilaisravintolan.
River Islandissa on somisteena bussi.

Me käytiin Vivian kanssa viime reissulla ensimmäistä kertaa tutustumassa vessojen läheisyydessä olevaan leikkipaikkaan! Kirjoittelen siitä oman postauksen myöhemmin.

Oletko sinä käynyt Mall of Scandinaviassa?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

LUE MYÖS: 

Meidän Tukholman reissu kuvina

Silja Linen laivat Turusta Tukholmaan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.