Hae
Colour Outside the Lines

Hiustuska ja mitä sille tein

Mulla on ollut kamala hiustuska viimeisen vuoden. Kävin reilu vuosi sitten kampaajalla värjäämässä ja leikkaamassa hiuksia, jonka jälkeen oon antanut hiusten vaan kasvaa itsekseen.

Ja se on näkynyt. Värjäsin hiukset reilu vuosi sitten punaiseksi ja kampaaja varoitti, että väri saattaa haalistua nopeasti. Korjailin väriä muutaman kerran suihkussa laitettavalla värihoitoaineella, mutta en sitten jaksanut (tai raaskinut) mennä värjäämään hiuksia uudelleen ja oikeastaan tykkäsin vaalennetuista latvoista.

Hiukset kuitenkin alkoivat viimeisen puolen vuoden aikana mennä niin huonoon kuntoon, että ne olivat koko ajan takussa. Varsinkin suihkussa niitä pestessä.

Ehkä olisi pitänyt mennä kampaajalle ja pyytää hiuslaadun mukaiset pesuaineet sekä vähän leikkaamaan latvoja. Mulla kun oli tarkoituksena kasvattaa hiuksia kesää varten, että niihin saisi jonkun kivan hääkampauksen.

Mä en kuitenkaan raaskinut menä kampaajalle. Hiuksille sopivat hoitoaineet ja leikkaaminen kun olisi maksaneet rahaa.

Niinpä yksi päivä otin sakset käteen ja napsaisin hiuksista pois aika pitkän pätkän. Nyt on taas pitkä polkka, joka ehkä tuntuu eniten siltä omalta. Tykkäsin kyllä pitkistäkin hiuksista, mutta huomasin pitäväni hiuksia koko ajan kiinni. Joskus harvoin pidin niitä töissä auki. Kuitenkin koska hiukset takkuuntui tosi herkästi, jouduin ne aina ennen töitä suoristamaan. Eikä se varmaan tehnyt jo valmiiksi kuiville hiuksille yhtään hyvää.

Eikä minua oikeastaan edes haittaa vaikka häissä hiukset eivät olisikaan kamalan pitkät. Koska tämä pitkä polkka on kuitenkin sitä ominta minua.

Nuorempana leikkasin hiuksiani enemmänkin itse enkä niinkään välittänyt siitä onko ne tasaisesti leikattu. Ehkä voisin sitä mielentilaa myös nyt hyödyntää ja säästää muutaman euron leikkaamalla hiukset aina itse.

Saatan kyllä silti ennen häitä ottaa yhteyttä kampaajaan, koska ehkä olisi kuitenkin kiva hääkuvissa, että hiukset olisi hyvässä kunnossa. Eikä ne hiukset ehkä myöskään aiheuttaisi niin suurta stressiä, kun olisi käynyt kampaajalla.

Mun omat hiukset on tummanruskeat ja kylä toisaalta tykkään niistä, mutta silti aina kyllästyn ja kaipaan vaihtelua vähintään vuoden välein.

Hiustuska on siis hetkeksi selätetty, mutta eiköhän se vielä palaa takaisin. Niin se aina tekee.

Onko sulla usein hiustuska?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.