Hae
Colour Outside the Lines

Vauvan 3kk neuvola

Käytiin tänään 3kk neuvolassa. Meillä on aivan ihana neuvolatäti, jonka kanssa voi jutella mistä vaan. Meillä oli myös äitiysneuvolan puolella sama täti ja B:n kanssa käydään neuvolassa samalla tädillä. Jotenkin on niin paljon helpompi jutella ihmiselle, joka tuntee perheen historiaa eikä tarvitse aina selittää samoja asioita uudelleen ja uudelleen.
Meidän Nipsuhan on kasvanut koko ajan hyvin alhaisella käyrällä. Syntyessään hän oli aika pieni, painoi 2712g ja pituutta oli 44,6cm. Käyrien mukaan hän oli -3 käyrällä ja sairaalassa jo testailtiin esimerkiksi Turnerin syndroomaa, jota ilmeisesti testataan kaikilla lyhyillä vauvoilla KYSissä.
Nyt pituus oli 54,6cm ja paino 4585g. Vaatekoko vaihdettiin juuri koosta 56 kokoon 62, koska koon 56 bodyt alkoivat jäädä pituudeltaan lyhyeksi. Koon 62 bodyt on kyllä muuten hyviä, mutta hihat on tosi pitkiä. Tullut ilmeisesti äitiinsä, kun omistaa lyhyet kädet ja jalat. Painoa oli tullut hyvin lisää, mutta pituuskasvu oli lähtenyt käyrällä alaspäin ja neuvolasta konsultoidaankin nyt lääkäriä pituuden takia. Ilmeisesti yleensä otetaan kilpirauhaskokeet, kun pituuskasvu on näin hidasta, mutta meillähän jo otettiin ensimmäinen kuukausi kilpirauhasarvoja eikä niissä ollut mitään poikkeavaa.
Reipas ja iloinen tyttöhän meillä on ja samaa mieltä oli neuvolatätikin pienen hetken perusteella. Rokotteita tuli tänään kaksi, yksi molempiin reisiin ja sekös Nipsua suututti. Onneksi oli pullo mukana niin lohtumaito saatiin nopeasti syötettyä. Suun kautta otettava rotarokote olikin vähän helpompi antaa. Se kuulemma maistuu sokerille ja aikalailla sitä maiskuteltiinkin.
Hampaita Nipsulle on (ehkä) tulossa kitinän ja syljen määrästä päätellen. Neuvolatäti niitä vähän kokeilikin ja sanoi tuntevansa ylhäällä kulmahampaat. Ne myös kuultavat ikenien läpi, mutta eivät vielä ole tulleet ihan läpi. Saattaa mennä vielä tovi niiden tulemiseen. Meille on siis ilmeisesti muuttamassa pieni vampyyri.
Kiusaksi meille on ilmestynyt karstaa päälaelle ja kulmakarvojen väliin. Saimme neuvon vain öljytä ihoa ahkerasti, koska karstaa ei ole vielä kovin paljon. Iho on muuten oikein hyvässä kunnossa eikä sitä tarvitse edes kovin rasvailla.
Alla havannointikuvat kuinka meillä on kasvettu. On sitä pituuskasvua ihan reippaasti tullut vaikkei ihan käyrillä mennäkään.

 

Kuulostavatko meidän neuvolakuulumiset samoilta muiden samanikäisten vauvojen kanssa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.