Hae
Colour Outside the Lines

3+1 vinkkiä täydellisestä tauluseinästä haaveileville

Olen haaveillut monta vuotta täydellisestä taulukollaasista. Unelmana olisi joskus rakentaa talo, jonka porraskäytävään saisin rakentaa taulukollaasin, mutta koska talo on vasta haaveissa, päätin toteuttaa unelman olohuoneen seinälle. Seinä kaipasi jotain enkä oikein keksinyt mitä. Taulukollaasi toi seinälle kivasti elämää. 
1. Valitse tauluseinälle muutamia erilaisia, mutta yhteensopivia kehyksiä
Meillä oli valmiina seinällä kihlajaiskuva mustassa Ikean kehyksessä ja halusinkin jatkaa samaa mustien kehysten linjaa. Loppusyksystä Ikeassa oli ilmeisesti menossa joku uudistus kehysten osalta ja keräsinkin kehyksiä pari kuukautta, koska mustat kehykset olivat aina meidän käydessämme loppu. Tästä johtuen meillä on seinällä ainakin neljää eri sarjaa. Onneksi kaikki mustat kehykset ovat kuitenkin Ikeassa samaa mustan sävyä. 
Nyt muutaman kuukauden kollaasia katseltuani olen alkanut miettimään, jos tuonne väliin kuitenkin ostaisi muutaman eri värisen kehyksen. Esimerkiksi sellaiset koristeelliset kultaiset olisivat kivoja. 
2. Valitse värimaailmaltaan yhteensopivia valokuvia
Me olemme onnekkaita, koska lapsemme ja minä kuulumme tutun valokuvaajan mallitalliin, joten olemme saaneet lapsista paljon kuvia tätä kautta. Olemme myös käyneet kuvauttamassa itsemme samalla kuvaajalla muutaman kerran maksavina asiakkaina, joten melkein kaikki seinällä olevat kuvat ovat saman kuvaajan ottamia. 
Itse kehystin mukaan muutaman kortin, jotka kävivät teemaan.  
Ainut asia, joka kehysten valinnassa meni vähän pieleen, oli kiiltävä muovipinta kuvien päällä. Ikean kehyksissä kun ei enää ole lasia.
Ainut asia, joka kehysten valinnassa meni vähän pieleen, oli kiiltävä muovipinta kuvien päällä. Ikean kehyksissä kun ei enää ole lasia.
3. Harkitse taulujen paikkoja ennen naulojen seinään hakkaamista
Meillä minä hoidin kehysten ja kuvien valitsemisen, kuvien kehystämisen sekä kehysten paikalleen sommittelun. 
Sommittelin kehykset seinän eteen lattialle haluamaani järjestykseen, josta Jani sitten mittasi kehyksille sopivat etäisyydet ja laittoi kehyksille naulat seinään. Insinöörinä hän tietysti piirsi CADilla mallin ja numeroi kehykset. 

Suurin osa kuvista: Salla/Bella Photo
Suurin osa kuvista: Salla/Bella Photo

+1. Vaihda kehysten kuvia vuodenaikojen mukaan
Olen suunnitellut laittavani kehyksiin ensi joulun alla sisustukseen sopivia joulukortteja. Valokuvat vaihtuvat sen mukaan, kun keksin uusia seinälle laitettavia. Nyt esimerkiksi Vivian kummitädin valmistujaiskuva odottelee jääkaapin ovesta seinälle pääsyä. 

Pidätkö sinä valokuvista sisustuksessa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *