Hae
Colour Outside the Lines

Syyshaaste

Löysin tällaisen kivan Syyshaaste -nimisen blogihaasteen Elämäni Eerikana-blogista ja koska rakastan blogihaasteita ja syksyä, päätin osallistua siihen.
Syksy on ehdottomasti mun lempivuodenaika, koska ulkona on kaunis ruska ja ihanan viileää. Aamuisin saattaa jo haistaa talven tulon, mutta silti päivällä vielä paistaa kauniisti aurinko, jonka lämpö tuntuu poskilla.
Syksyn lempitekeminen?
Peiton alle käpertyneenä kirjan lukeminen. Vieressä kuppi kuumaa teetä tai kaakaota. Se on aika täydellistä!
Toisaalta myös on ihanaa vaan kävellä ulkona ja ihailla ruskaa.
Lempiruoat syksyllä? 
Ehdoton lemppari on paahdettu myskikurpitsakeitto! Söin sitä viimeksi Joensuun pr-matkalla ja muistin taas kuinka kovasti sitä rakastan. Sitä täytyy kyllä tehdä vähintään paristi tässä syksyn aikana.
Jos et oo testannut vielä tehdä paahdettua myskikurpitsakeittoa, niin TÄSSÄ ON HELPPO RESEPTI. 
Lempisyysjuoma? 
Haluaisin sanoa pumpkin spice latte, mutta en ole sitä vielä päässyt kertaakaan maistamaan. Viime vuonna Kuopion Espresso House myi sen loppuun viikossa eikä maustetta saatu enää lisää. Se on siis testattava tänä syksynä.
Yleensä kuitenkin juon kuumaa kaakaota. Nyt olen myös opetellut juomaan rich earl grey-teetä mantelimaidolla ja hunajalla, joten se on myös vahvana kakkosena mukana listauksessa.
Syksyn hiustyyli? 
Mulle tulee aina syksyisin vahva tahtotila leikata lyhyt polkkatukka ja leikkasinkin sellaisen parina vuonna. Nyt kuitenkin yritän kasvattaa hiuksiani ensi kesän häitä varten ja kasvatus on jo niin hyvällä mallilla, etten uskalla mennä lähellekään kampaamoa, ettei leikkaushimo kasva liian suureksi.
Ensi syksynä luultavasti kuitenkin taas leikkaan sen lyhyen polkan, koska se on ihanan helppo hiustyyli ja tykkään siitä itselläni. Myös mun ohuet hiukset tykkää, kun ne näyttää hieman vahvemmilta lyhyempinä.
Syksyn lempihuulipunat? 
Pakko nyt heti myöntää, etten ole oikein käyttänyt huulipunaa sen jälkeen, kun alettiin käyttää maskeja. Siksi huulipunat on nyt olleet jo pitkän aikaa vaan odottelemassa parempia päiviä.
Yleensä syksyisin olen kuitenkin tykännyt ihan samoista huulipunista kuin muinakin vuodenaikoina. Tykkään luonnollisen pinkistä huulipunasta, joka vain vähän korostaa omia huulia. Välillä käytän räväkkää kirkkaan punaista.
Miten vietät sateista syysiltaa? 
Siellä peiton alla katsoen joko jotain tosi hyvää sarjaa suoratoistosta tai lukien kirjaa. Toisaalta voisin myös pelata Sims4 villasukat jalassa tai vaikka leipoa jotain hyvää.
Nautitko elokuvien katsomisesta vuoteessa vai takan lähettyvillä? 
Meillä ei harmillisesti ole takkaa, jonka eteen kääriytyä, mutta vanhemmillani on ja rakastinkin lapsena istuskella olohuoneessa, kun takassa oli tuli. Haaveilen, että meilläkin on vielä joskus edes sähkötakka, josta tulisi se sama fiilis.
En kauheammin katsoa televisiota sängyssä, koska alkaa nukuttaa, mutta sohvalla peittoon kääriytyneenä se on mukavaa.
Kynttilät vai valoketjut? Kumman valitset yleensä syksyllä? 
Valoketjut on mun juttu. Meidän kausivalot on olleet parvekkeella ja ikkunoissa jo monta viikkoa ja vaikka ehkä olikin joidenkin mielestä ihan liian aikaista laittaa ne, oli ulkona jo niin pimeää, että ne ihanasti piristivät.
Tykkään kyllä myös kynttilöistä, mutta me aika harvoin poltetaan niitä, koska lasten kanssa tuntuu, että ne on vaan tiellä.
Syksyn lempikynttilä? 
Ihan joku kivan värinen peruskynttilä. Itse en hajuherkkänä pysty polttamaan ollenkaan tuoksukynttilöitä. (Ja joulun alla parasta on kalenterikynttilä, joka aina unohtuu laittaa palamaan.)
Syksyn lempikynsilakka?
Mä lakkaan kynsiä nykyään tosi harvoin, koska tuntuu, ettei siihen muka ole ikinä aikaa. Tykkään syksyisinkin kirkkaista väreistä ja lempparikynsilakka onkin sellainen ihanan kirkas pinkki. Myös burgundy on ollut mun kestosuosikki jo pitkään.
Teininä lakkasin kynsiä koko ajan ja tunsin oloni tosi alastomaksi ilman kynsilakkaa. Silloin mun lempparilakkaus on ranskalainen manikyyri, jonka tein itse itselleni ja olin siinä aika taitava. Nykyään käsi ei olisi enää niin vakaa, että saisin tehtyä sen tuosta noin vaan. Haaveilenkin kestolakkauksista ranskalaisella manikyyrilla, mutta rahatilanne ei anna nyt siihen periksi.
Syksyn lempituoksu? 
Just se ihanan kirpakka talven tuoksu, joka tuntuu nenässä aamuisin. Yksi aamu, kun lähdettiin päiväkodille niin lapsikin huomasi sen ja kysyi

Äiti, mikä on tämä ihana tuoksu, joka tuntuu mun nenässä? 

Ihanaa, kun lapsikin huomaa, että talvi tuoksuu erilaiselta. Tulee ihan Gilmoren tyttöjen Lorelai mieleen, joka haistaa lumen ennen kuin lumisade alkaa.

Syksyn lempivaate tai asuste? 
Joku tosi muhkea ja lämmin kaulahuivi, johon saa ulkona kietoutua. Mun ykkösasuste on ollut jo monta vuotta äitini vanha huivi, joka on varmaan jostain ysäriltä peräisin.
Parasta syksyssä? 
Ruska, viileä ilma, lämpimät peitot ja kaulahuivit, kaikki telkkarissa alkavat uudet sarjat ja sarjojen kaudet (esimerkiksi Sohvaperunat), Vivian synttärit, Halloween….
Ja kauppojen täyttyminen joulujutuilla!
Onko sinulla jotain syksyperinteitä? 
Me pidetään aina lasten kanssa Halloween-bileet. Yleensä ollaan ihan vaan omalla porukalla, mutta ei se haittaa.

Miltä sun syyshaaste näyttäis?

 

LUE MYÖS: 

PAAHDETTU MYSKIKURPITSAKEITTO

LÄMMITTÄVÄ TOMAATTIKEITTO

KESÄN KAIKKI ASUT

LEMPPAREIN SYYSASU

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.