Hae
Colour Outside the Lines

Näihin elokuviin en koskaan kyllästy

YLPEYS JA ENNAKKOLUULO

Ylpeys ja ennakkoluulo on ollut mun ihan lemppari jo yli vuosikymmenen. Luin Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo-kirjan noin 12 vuotta sitten ekaa kertaa (muistan, koska just tuli Facebookissa muisto tästä). Ahmin kirjan yhdellä istumalla ja taisin lukea sen uudelleen putkeen melkeinpä samalta istumalta. 

Herra Darcy on kirjassa ihana, mutta vuoden 2005 filmatisoinnissa hän on jotain ihanampaa. Jos et oo nähnyt Keira Knightleyn ja Matthew Macfadyenin tähdittämää leffaversiota, niin suosittelen. Kuulemma myös se minisarja, jossa on Colin Firth on hyvä. Leffa löytyy ainakin Viaplaysta sekä Amazon Prime Videosta ja Netflixistä, tuo minisarja Cmorelta. 

Ja hei suositus myös Lost in Austen-minisarjalle. Tässä versiossa Amanda uppoutuu lukemaan Ylpeyttä ja ennakkoluuloa suunnilleen joka päivä ja yhtenä päivänä hän huomaa, että hänen talostaan pääsee astumaan Austenin maailmaan. Tää on huippu ja löytyy ainakin CMoresta tällä hetkellä.  

 

SWEET HOME ALABAMA

Mö rakastuin teininä Blondin kosto-elokuviin ja vuokrasin ekan leffan 20 kertaa ennen kuin ostin sen omaksi. Muistatteko vielä videovuokraamot? 

Edelleen Blondin kostot (sekä eka että toka) on hyviä, mutta vielä parempi sen ajan elokuva, jota tähdittää Reese Witherspoon, on Sweet Home Alabama. Reese Witherspoon on ollut yks mun suosikkinäyttelijöistä viimeiset 20 vuotta ja varmaan pidempäänkin. 

Sweet Home Alabama kertoo Witherspoonin näyttelemästä Melaniesta, joka tekee uraa New Yorkissa muotisuunnittelijana. Hän on kotoisin pikkukaupungista, jonne hänen on palattava leffan alussa hakemaan avioeroa miehestään, jota ei ole nähnyt vuosiin. Leffa on edelleen ihana, katsoin sen vasta vähän aikaa sitten. Jos sulla on tää vielä katsomatta, suosittelen katsomaan sen Disney+. 

 

UNETON SEATTLESSA

Katsoin leffan Uneton Seattlessa ekan kerran joskus reilu kymmenen vuotta sitten telkkarista ja sen jälkeen olen katsonut sen vähintään kerran vuodessa. 

Meg Ryanin esittämä journalisti kuuntelee radiosta ohjelmaa, jossa annetaan rakkausneuvoja ja yhtenä iltana radioon soittaa pieni poika, jonka isä ei ole saanut unta vaimonsa kuoleman jälkeen. Poika on sitä mieltä, että isä tarvitsee uuden vaimon ja saa lopulta Tom Hanksin näyttelemän isänkin puhumaan radiojuontajalle. 

Ryanin näyttelemä journalisti haluaa tehdä miehestä jutun, joten hän etsii hänet käsiinsä ja tutustuu tähän. Leffa on tehty ysärillä, mutta jotenkin se on kestänyt aikaa todella hyvin.  Leffa löytyy Viaplaysta ja Cmorelta tällä hetkellä. 

Toinen Meg Ryanin ja Tom Hanksin ihana leffa on Sinulle on postia. Tämäkin on Viaplayssa.

 

THE INTERN

Näin The Intern-leffan telkkarista muutama vuosi sitten ihan sattumalta ja rakastuin! Ensinnäkin näyttelijöinä on Anne Hathaway ja Robert De Niro, joten jo se kertoo jotain. 

Hathaway näyttelee nuorta yrittäjää, jonka yritys on kasvanut maksimaalisesti muutamassa vuodessa ja yritys ottaa julkisuuskuvaa parantaakseen De Niron näyttelemän eläkeläisharjoittelijan. De Niro on jotenkin niin symppis tässä leffassa ja leffa saa minut itkemään joka ikinen kerta. Vieläkään en oo ihan varma mitä mieltä oon leffan lopusta vaikka oon nähnyt tän ainakin viidesti, mutta silti tää leffa on vaan niin ihana, et katson sen aina uudelleen ja uudelleen. Harmillisesti leffa ei just nyt oo näkyvillä missään suoratoistossa, mutta eiköhän se taas pian ilmaannu jonnekin. 

NOTTING HILL

Notting Hill on klassikko, joka ei vaan menetä kosketustaan. Elokuvassa Hugh Grant näyttelee pienen matkailukirjakaupan Notting Hillissä. Eräänä päivänä Julia Robertsin näyttelemä leffatähti astuu kauppaan ja heidän elämänsä törmäävät toisiinsa tavalla, jota kumpikaan ei osannut kuvitella. 

Näin tän leffan ekan kerran teininä eli yli 20 vuotta sitten ja edelleen rakastan sitä yli kaiken. Mulla on yksi ystävä, joka ei voi sietää Hugh Grantia ja oon yrittänyt saada häntä katsomaan leffan ikuisuuksia siinä vielä onnistumatta. Jos sä kuitenkin kaipaat uutta katsottavaa etkä ole nähnyt Notting Hilliä, katso se. Leffa saattaa aiheuttaa matkakuumeen Lontooseen.

Notting Hill löytyy Netflixistä ja HBO Maxilta.  

KARKAUSVUOSI

Yksi mun ikisuosikeista on Karkausvuosi, jossa Amy Adamsin näyttelemä Anna odottaa poikaystävänsä kosintaa. Kun sitä ei ala kuulua ja poikaystävä on työmatkalla Irlannissa juuri karkaiuspäivänä, Anna päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähteä perään kosimaan miestä. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan. 

Leffa pyörii yleensä useammassakin suoratoistossa, mutta just nyt sitä ei valitettavasti löydy yhtään mistään. 

 

KREIKKALAINEN NAIMAKAUPPA 

Kreikkalainen naimakauppa (sekä sen jatko-osa) on hulvattomia ja jotenkin niin symppiksiä leffoja. Jos rakastuit Aidaniin Sinkkuelämässä, katso nämä. 

Toula elää kreikkalaisessa kuplassa, josta hänen on vaikea irrottautua vaikka asuu Chicagossa. Hän kuitenkin huomaa pian rakastuvansa amerikkalaiseen mieheen, jolla ei ole hajuakaan kreikkalaisten tavoista ja seuraa kommelluksia. 

Elokuviin on tekeillä kolmas osa ja sen pitäisi tulla ulos viimeistään ensi vuonna. 

Ensimmäisen leffan voi katsoa Viaplaysta ja Cmoresta. Toinen leffa taas löytyy Netflixistä. 

 

MUITA MUN IKISUOSIKKEJA 

THE HOLIDAY (HBO MAX, Netflix, Viaplay)

MAMMA MIA! (Amazon Prime video, Netflix, Viaplay)  MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN (Viaplay)

KIRJALLINEN PIIRI PERUNANKUORIPAISTOKSEN YSTÄVILLE (Amazon Prime Video, Netflix, Viaplay, CMore)

ja monta, monta muuta. Palaan näihin elokuviin joskus uudessa postauksessa. 

mihin elokuviin et koskaan kyllästy? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA JA LEFFASUOSITUKSIA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

 

LUE MYÖS:

Näin katsot Marvel-elokuvat ja sarjat tapahtumajärjestyksessä

Nämä elokuvat on vaan nähtävä

Nämä elokuvat on vaan nähtävä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *