Hae
Colour Outside the Lines

Bean suusta kuultua

Bea on nykyään jo 8-vuotias ja puhe on sujuvaa, mutta oli aika, kun näin ei ollut.

Bealla puheen kehitys tuli verrattain myöhään ja vielä alle 4-vuotiaana häntä ymmärsi vain hänen kanssaan paljon tekemisissä olevat. Hänellä oli paljon sanoja, joita hän keksi itse ja me ymmärsimme ne monen käyttökerran jälkeet. Usein myös konsonantit vaihtoivat paikkaa ja tätä on havaittavissa välillä vieläkin.

Kävimme 5-vuotiaana Bean kanssa puheterapiassa houkuttelemassa kadonnutta k-kirjainta esiin ja muutaman käynnin jälkeen se sieltä löytyikin. Onneksi Bealla on tällä ihana opettaja koulussa, joka ottaa hyvin huomioon nämä asiat ja osaa ottautua niihin tarvittaessa.

Koska tämä blogi toimii minulle välillä myös päiväkirjana, halusin laittaa tänne muutaman asian muistiin, joihin on kiva palata, kun Bea on hieman isompi. Olen näitä kerännyt tänne viimeisen 4-vuoden aikana, joten osa on niitä 4-vuotiaana sanottuja asioita ja osa saattaa olla hyvin paljon tuoreempia.

Bean kootut sanomiset

– Isi, haiset peikkohielle!
– Tässä on leobarbi (leopardi).
– Niiden koira on ammattilainen (dalmatialainen).
– Ollaanko me nyt Nilsiässä? (juna saapui Helsinkiin)
– Onko tämä Helsinki edes enää Suomessa?
– Isi, miksi sinä olet jääkiekko? (Isillä oli päällään jääkiekkopaita)
– Tuolla meressä on kolari! (koralli)
– Meettekö te korsettiin? (konserttiin) 

-Tähkäpään mekko on violotti (Violetti)
-Leikitään loorivaatteilla! (roolivaatteilla)
Myös pikkusiskon suusta on nyt alettu kuulla hassuja juttuja ja viimeisin niistä oli: 
Joko me bensattiin? (tankattiin)

Mitä hassuja juttuja teidän lapset on sanoneet? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.