Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka me meinaamme viettää pääsiäistä tänä vuonna?

Meillä vietetään kyllä pääsiäistä, mutta meillä ei ole ollut koskaan mitään kovin kummoisia pääsiäistraditioita.

Lapsuudessani vietimme pääsiäistä aina mummon ja ukin kanssa mökillä. Aluksi olimme aika lähellä sijaitsevalla mökillä, mutta ollessani ala-asteella aloimme viettää pääsiäisen aikaan viikon Lapissa. Vanhempani hankkivat silloin mökin tätini ja isovanhempieni kanssa sieltä. Joskus olimme siellä pääsiäistä edeltävän viikon, joskus sen jälkeisen. Muutaman kerran kävin Lapissa ilman vanhempiani serkkujeni kanssa. Näin jälkikäteen ajateltuna ne on varmaan olleet ne vuodet, kun äitini ei ole saanut lomaa töistä siihen kohti.

Äitini ja isäni omistavat edelleen molemmat mökit ja yleensä he ovatkin Lapissa pääsiäisenä. Parastahan tilanteessa on, että minun syntymäpäiväni osuu useasti juuri pääsiäiselle eikä teinivuosien jälkeen vanhempani ole koskaan olleet syntymäpäivänäni kotona. Muistan esimerkiksi olleeni ystävieni kanssa keskenämme kotona, kun täytin 18, koska vanhempani ja pikkuveljeni olivat Lapissa.

Nyt vanhempani eivät vallitsevasta tilanteesta johtuen kuitenkaan Lapin mökille uskalla matkustaa, joten vietämme pääsiäistä yhdessä lähimökillä ensimmäistä kertaa vuosiin. Meillä kun ei yleensä ikinä ole ollut  kovin pitkää lomaa pääsiäisenä niin emme ole Lappiin lähteneet emmekä oikein viihdy mökillä ilman vanhempiani. Kyllähän me sinne saataisi mennä, mutta jotenkin se tuntuu oudolta.

Viime vuoden virpoja. Tänä vuonna virvottiin mummi ja ukki, eno ja hänen avovaimonsa sekä isomummo, mutta yhtään kuvaa en virpojista ottanut.

Viime vuonna etäkoulussa piti valmistaa pääsiäiskoriste sormivirkkauksella.

Edellisvuosina olemme siis viettäneet pääsiäistä vain kotona omalla porukalla tai pyytäneet joskus ystäviä syömään. Ollaan nautittu pitkästä viikonlopusta ja vapaa-ajasta. Minähän olin ennen kaupassa töissä, joten kovin montaa vuotta pääsiäinen ei ole vielä ollut edes takuuvarmasti vapaa. Aiemmin olin joka pääsiäinen edes jonkun pääsiäispäivän töissä.

Tänä vuonna me kuitenkin meinataan nauttia täysin rinnoin pääsiäisen vapaista. Mennään mökille, jossa ulkoillaan, syödään hyvin ja vain nautitaan hyvästä seurasta ja rennosta olosta. Toivotaan, että pääsiäistä viettäessä on hyvät ilmat niin voidaan olla mahdollisimman paljon ulkona.

Meillä on tapana piilottaa suklaamunia pääsiäissunnuntaina lapsille etsittäväksi. Viime vuosina olen kuitenkin jakanut sen useammalle päivälle, että hauskuus jatkuu pidempään ja lapset ei ole niin kamalassa sokerihumalassa koko päivää.

Meillä ei oikein ole edes mitään pääsiäiskoristeita. Ei olla jaksettu askarrella enkä ole vuosien mittaan kerännytkään mitään. Olen haaveillut Aarikan koristeista, jotka kestäisivät aikaa ja olisivat joka vuosi yhtä ihania. Sainkin äidiltäni lahjaksi Aarikan Kukkonen-koristeen palmusunnuntaina. Se oli kiva sattuma, koska en ollut ilmaissut ääneen suunnitelleeni näiden ostoa.

millaiset pääsiäissuunnitelmat teillä on?

 

LUE MYÖS: 

Pienen ihmisen suuret tunteet

Parasta mökillä just nyt x 10

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.