Hae
Colour Outside the Lines

Missä viivyt kesä?

Kesä viipyy nyt jossain vaikka kohta on jo kesäkuu.

Täällä Kuopiossa on ollut koko viikon superkylmä! Siis ihan oikeasti on tehnyt mieli vetää päälle kevyttoppatakki ja niin olen tehnytkin useampana päivänä.

Meillä on täällä satanut myös monena päivänä vettä. Siitä olen toisaalta iloinen, koska vesisade hillitsee hieman tuota hirvittävää siitepölyn määrää, joka ulkona leijuu.

Olisi kuitenkin kiva, jos kohta tulisi jo lämpimämpää ja ulkona tuntuisi siltä, että kesä on täällä. Olisi ihanaa saada kulkea kesämekoissa, sandaaleissa ja viedä lapset rannalle. Kertaakaan emme ole sinne vielä menneet, koska ulkona on niin pirun kylmä.

Ja vitsi, että se ulos lähteminen lastenkin kanssa olisi helpompaa, kun ei tarvitsisi koko ajan tapella ulkovaatteiden pukemisesta vaan antaa vaan mennä niin kuin menee. Hattu päähän, kengät jalkaan ja menoksi olisi niin helppoa.

No, tuskin onneksi koko kesä on kylmää. Pakkohan tuon sään on joskus vähän lämmetä. Vähän se aurinkokin on välillä pilkistellyt pilven takaa, mutta ei tarpeeksi, että se yhtään lämmittäisi.

Ja siis se on ollut nyt hieman ongelmana, että ulos katsoessa paistaa aurinko ja ei sitä ollenkaan tajua, että siellä onkin kylmä. Viimeistään ovesta ulos astuessa joutuu hakemaan lisää vaatetta päälleen tai palelee koko ajan.

Vivialla alkaa kesäloma tiistaina eli enää on yksi hoitopäivä jäljellä ennen lomaa. Me lomaillaankin Vivian kanssa sitten koko kesä eli Vivia on lomalla yli kaksi kuukautta ennen päiväkotiin paluuta.

Heillä on ihana päiväkotipäivä tiedossa, koska päiväkodin vanhempainyhdistys on järjestänyt lapsille katujuna-ajelun. Tämä on ollut kesäperinteenä päiväkodilla jo monta vuotta ja aina se on yhtä jännittävää ja yhtä hauskaa. Ihanaa, kun järjestävät. Sitä voidaankin sitten muistella koko kesä ennen päiväkotiin paluuta.

Mulla on itselläni maanantaina astmaan liittyvä spirometria. Ensi kuun puolivälissä on sitten aika astmahoitajalle. Mulla on siis lapsesta asti ollut astma, mutta diagnoosi ei ole ollut aikoihin voimassa vaikka mulla on ollut lääkkeet ihan koko ajan käytössä. En saa siis lääkkeistä kela-korvausta enkä esimerkiksi nyt pääse koronarokotteeseen toisen riskiryhmän mukana vaikka periaatteessa siihen kuulun.

joko siellä on ihan kesä vai onko sielläkin viileä ilma?

 

LUE MYÖS: 

SADEPÄIVÄN ASU JA AJATUKSIA ULKOVAATTEISTA

 

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.