Hae
Colour Outside the Lines

Sokerirasitus raskaana,

Sokerirasituksesta huomenta!

Huh, että osasikin olla ällöttävää se litku mitä piti juoda. Lissua odottaessa minun ei siis tarvinnut sokerirasituksessa käydä, koska olin alle 25-vuotias, normaalipainoinen eikä muilla perheenjäsenillä ollut diabetesta. Nyt kaikki kohdat täyttyivät, koska olen yli 25-vuotias, reippaasti ylipainoinen ja ukillani on diabetes (viimeksi laskettiin siis vain vanhemmat ja sisarukset). Ukin diabeteksen takia jouduin itseasiassa rasitukseen vielä muita aiemmin eli jo nyt. Muut mammat täällä näyttäisivät pyöreine mahoineen olevan ainakin 8 viikkoa minua edellä odotuksessaan. Minullahan pyörähti tänään käyntiin viikko 15.
Mutta, takaisin asiaan. Litkua piti siis juoda 250ml. Ei onneksi montaa litraa kuten olin kuvitellut. Litku näytti vedeltä, mutta maistui joltain aivan muulta. Olen kuullut ihmisten kertovan sen maistuvan colalta tai vadelmamehulta, mutta ennemminkin se maistui vain tosi sokeriselta. Sellaiselta keinotekoiselta sokerivedeltä. Reippaana tyttönä join sen kaiken heti ja pääsin odottelemaan verikoetta. Kokeitahan otetaan siis kolme. Yksi ennen litkua, toinen tuntia myöhemmin ja viimeinen kaksi tuntia juonnin jälkeen. Täällä sitä siis odotellaan viimeistä verikoetta. Hieman alkaa painaa päälle 12 tunnin alla oleva syömättömyys (tai no nythän siitä on jo 13 tuntia). Kokeen aikanahan ei myöskään saa syödä eikä juoda. Tämän lisäksi nukuin viime yönä todella huonosti ja minulla oli jo valmiiksi huono olo tänne tullessani. Nyt vaan pitää kovasti yrittää olla oksentamatta, koska muuten koe keskeytetään ja sen joutuu tekemään myöhemmin uudelleen. 

Miten ihminen voikaan haaveilla omasta sängystä ja tuoremehusta näin paljon? 

4 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Et kyllä näytä yhtään ylipainoiselta 🙂 Näen vaan kauniit silmät ja kauniin hymyn 🙂

 2. Inka / Lapsen Askelin kirjoitti:

  Kuulostaapa epämielyttävältä tuo sokerirasitushomma 🙁 Onni kävi kun meiltä viime vuonna laskettiin vain omat sisarukset ja vanhemmat eikä isovanhempien diabetes vaikuttanut niin en mokomaan joutunut…
  Toivottavasti kaikki meni siellä suunnassa hyvin 🙂

 3. Susanna kirjoitti:

  Kiitos:)

 4. Susanna kirjoitti:

  Juu, oli kyllä aika ällöttävää. Ja uudestaan kahdeksan viikon päästä. Oli onneksi arvot kunnossa, muuten siellä pitäisi käydä ehkä useamminkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.