Hae
Colour Outside the Lines

Beth O’Leary : Törmäyskurssi

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena WSOY

Beth O´Learyn kirja *Törmäyskurssi on ihana ja samalla raastava lukukokemus. Luin kirjan muutaman illan aikana, koska en vaan voinut laskea sitä käsistäni. Tämä oli kyllä odotettavissa, koska kaksi edellistä hänen kirjaansa, *Kimppakämppä ja *Vaihtokauppa, ovat olleet myös yhtä koukuttavia. 

Törmäyskurssi kertoo Addiesta, joka lähtee siskonsa kanssa road tripille kohti ystävänsä Cherryn häitä. Häät järjestetään Skotlannissa ja matkaan lähdetään Lontoon liepeiltä, joten matka-aika on pitkä. Addien sisko, Deb, on varustautunut matkaan sekä naposteltavilla että rintapumpulla ja kylmälaukulla, koska hän edelleen imettää esikoistaan. Auton kyydissä on myös Cherryn työkaveri Rodney, joka oli pyytänyt tytöiltä kyytiä häihin. 

Ennen kuin matka ehtii edes kunnolla alkaa, Addie ja Deb ajavat kolarin. Toisessa autossa on yllättäen Addien eksä Dylan ja hänen paras ystävänsä Marcus. Dylanin ja Marcusin auto hinataan korjaamolle ja koska aikataulu on tiukka, lupautuu Addie ottamaan heidät kyytiin. 

Autossa on tiivis tunnelma ja lukija pääseekin pomppimaan sekä nykyhetkessä että neljän vuoden takaisissa tapahtumissa niin Addien kuin Dylanin näkökulmasta. Mä rakastan sitä, että kirjoissa päästään molempien päähenkilöiden pään sisälle, koska se tuo kirjaan aina ihan erilaista syvyyttä. 

Tässä kirjassa seurataan Addien ja Dylanin suhteen syntymistä, syvenemistä, heidän äkillistä eroaan, sen jälkimaininkeja ja tuota kiusallista automatkaa Cherryn häihin. Jokainen hahmo tulee tutuksi ja vaikka aluksi vihasin yli kaiken Marcusin hahmoa, oli hän kirjan lopussa mun mielestä jo ihan ok tyyppi. 

Kirjassa kuitenkin oli tosi monta asiaa, jotka joko oli menneet kirjailijalta kirjoittaessa sekaisin tai sitten suomentajalta oli mennyt jotain ohi. 

Alussa oli tosi sekavaa kuka ajaa ja kenen autoa. Välillä sanottiin Dylanin ajavan isänsä autoa, välillä Marcusin isän autoa ja välillä Dylanin omaa autoa. Kirjan edetessä käy selväksi, ettei auto voi olla Dylanin tai hänen isänsä. Juttelin tästä ystäväni kanssa, joka oli myös lukenut kirjan vähän aikaa sitten ja hän oli kiinnittänyt huomiota aivan samaan asiaan. Myös Debin ja Addien autosta oli hieman epäselvyyksiä. Autosta puhuttiin Debin autona, mutta yhdessä kohtaa Addie sanoi maksavansa vakuutuksen autoon. Jotenkin tosi sekavaa. 

Toisekseen mua häiritsi se, että Deb varastoi rintamaitoaan kylmälaukkuun koko matkan ajan. Jotenkin en usko, että se säilyy siellä koko viikonloppua. Ehkä se oli sähkökäyttöinen kylmälaukku ja rintamaito oikeasti säilyi, mutta tää kuulosti kummalliselta. 

Muuten kirja oli oikein mainio ja tykkäsin sen juonikuvioista. Rakastin Addien ja Dylanin välistä kemiaa ihan alusta loppuun ja tykkäsin henkilöhahmoista. 

Beth O´Learysta on hurjaa vauhtia tulossa yksi mun lempikirjailijoista, koska hänen kirjansa ovat mukaansatempaavia, hauskoja ja niin liikuttavia. Jos et oo vielä lukenut hänen kirjojaan ja kaipaat jotain kevyttä luettavaa, suosittelen hakemaan hänen kirjojaan kirjastosta tai kuuntelemaan äänikirjapalveluista. 

Ja hei, Kimppakämpästä on tehty myös minisarja, joka ainakin tällä hetkellä (helmikuu 2024) löytyy Yle Areenasta. 

Onko Beth O’Learyn kirjat sulle tuttuja? Onko Törmäyskurssi jo luettu? 

TULETHAN SEURAAMAAN MUN ARKEA, KIRJAVALINTOJA JA JUTTUJA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS: 

Beth O´Leary: Vaihtokauppa

Beth O´Leary: Kimppakämppä

Clare Pooley: Joka päivä laiturilla 5

2 kommenttia

  1. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Ei ole lainkaan tuttu kirjailija, mutta tää vaikuttaa kivalta! Löytyyköhän äänikirjana? 🙂 Toi sekavuus on välillä tosi ärsyttävää! Englanninkieliset voisi periaatteessa vielä yrittää tarkistaa jos saa alkuperäisteokset käsiinsä, mutta mie olen nyt kuunnellut yhtä norjalaista kirjasarjaa ja siinä oli yhdessä kohtaa henkilöt ja paikat jotenkin niin, et mietin monta kertaa et nämä täytyy olla nyt sekaisin, mut sitä en voisi tarkistaa edes alkuperäisteoksesta, Norjaa en osaa sanaakaan ja ruotsiakin niin välttävästi ettei siitä olis sukulaiskielenä mitään apua 😀

    • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

      Löytyy äänikirjapalveluista! Kannattaa etsiä käsiinsä, koska tämä oli kyllä hyvä kirja ja ne edelliset vielä parempia.
      Ja hah, ei ehkä ihan norja täälläkään väänny.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *