Hae
Colour Outside the Lines

Kolmas päivä koronakaranteenia

 Tänäänkin vaan kotoiltiin. 
Aamu aloitettiin taas opiskelemalla. Vivia katsoi sillä aikaa Yle Areenaan katsottavaksi tulleita Ryhmä Hau-jaksoja. Hän oli odottanut ties kuinka kauan, että valtaistuin on varastettu-jakso (jossa Söpöli) tulee näkyviin ja vihdoin se näkyi, joten hän katsoi sitä onnellisena. 
Bealla oli läksyjä matematiikasta, äidinkielestä ja kuvaamataidosta, jossa piti piirtää kuka kuunnellen Vivaldia. Näillä ykkösluokkalaisilla tulee tehtävät joka päivä erikseen, kasiluokkalaisilla tuntuu tulevan viikottain. 
Tehtävien tekemisen jälkeen me syötiin eilisiä tähteitä lounaaksi. Bea meni omaan huoneeseen leikkimään legoilla ja minä aloin Vivian kanssa rakentamaan Duplo-linnaa. Tai no, minä rakensin linnaa ja Vivia rakensi omaa rakennelmaansa. 
Vivia on pienestä asti ollut muuten duplojen kanssa tosi tarkka. Hän rakentaa aina kaikki rakennelmat vaan niistä neliön mallisista pikkupalikoista ja mitkään muut palikat ei kelpaa. Tietysti kaikki hahmoleikit on asia erikseen. Tuo neliöpalikoiden rakennusvietti alkoi varmaan heti ekasta duplo-leikistä ja vieläkin on sama juttu. Mikähän perfektionisti tuosta vielä kasvaa? 
Tehtiin muuten eilen taikataikinaa, kun näin Instagramissa jonkun muun tehneen sitä ja tänään maalailtiin sitten niitä tekeleitä vesiväreillä. Maalasin tytöille myös kasvomaalaukset kämmenselkään niillä maaleilla ja vaikka en nyt kovin suuri taiteilija ole, tuntuivat tytöt olevan niihin oikein tyytyväisiä. 
Päivälliseksi tein kasvissosekeittoa. Jani kävi tänään kaupassa, koska meille tuli pari pakettia ja hän haki ne postista. On muuten ollut outoa, kun ei olla käyty pikareissuja lähikaupassa nyt ollenkaan. Ehkä me opitaan siitä pahasta tavasta eroon tässä samalla. 

Ei siis tänään tehty oikein mitään erikoista. Ulkoilemaankaan ei lähdetty, mutta huomenna mennään kyllä kävelylle tuonne lähimetsään, koska lapset sitä jo tänään toivoivat. 
Mun pitää vielä alkaa tehdä yhtä kouluprojektia ja Jani tuolla olohuoneessa pelaa onnellisena uutta Doomia, joka tupsahti postilaatikkoon ennakkotilaajille jo tänään vaikka julkaisu on vasta huomenna. 
Huomenna on kyllä pakko siivota. Tänään pesin muutaman koneellisen pyykkiä ja tiskikonekin pyöri useampaan kertaan, mutta koti kaipaa imurointia ja pölyjen pyyhkimistä, joten huomenna pidetään kunnon siivoustalkoot lasten kanssa. 

Ei siis mitään ihmeellistä tänään. Ainiin, meillä olisi ollut tänään Vivian käynti lastenpolilla vilja-allergian tiimoilta, mutta peruin sen, koska en halua itse mennä mihinkään missä on paljon ihmisiä. Siellä oli tosi yllättynyt hoitaja puhelimessa ja sanoi, että on ihmeen paljon tullut peruutuksia.

No, Bealla olisi huomenna ollut varvastuksen takia fysioterapeutti, joka itse soitti mulle tänään kysyäkseen halutaanko tulla vastaanotolle, kun tilanne on mikä on. Ei haluttu ja hän lupasi laittaa meille suunnittelemansa jumppaohjeet postissa. Hassua miten eri suhtautuminen näillä kahdella terveydenhoitoalan ihmisellä oli.

Melissa kuitenkin menee huomenna hammaslääkäriin, koska hänellä on hammasrautojen kiristys enkä viitsi sitä alkaa venyttämään. Jani vie hänet autolla niin saadaan välteltyä busseja.

Kuinka teidän arki sujuu? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.