Hae
Colour Outside the Lines

5 syytä, joiden takia haluaisin asua pääkaupunkiseudulla

En ole koskaan haikaillut asumaan pääkaupunkiseudulle ja tykkään turvallisuudentunteesta, jonka Kuopio minussa herättää, mutta on joitain asioita, jotka saavat minut aina miettimään uudelleen ja uudelleen jos sittenkin haluaisin asua Helsingissä tai sen läheisyydessä. 

1. Messut ja tapahtumat

Helsingissä on vähän väliä messuja, tapahtumia ja vaikuttajatilaisuuksia, jotka jäävät yleensä minulta melkeinpä kaikki välistä, koska asun niin kaukana. Vaikka Kuopiosta kulkeekin junayhteys Helsinkiin, menee junamatkaan aikaa suuntaansa yli neljä tuntia ja jos aamulla on jokin tapahtuma, joudun lähtemään aamuyöllä junaan. Eihän siinä muuten mitään, mutta junallekin pitäisi jotenkin päästä ja siihen aikaan kulkee pelkästään taksi. 

Joudun siis aika tarkasti valikoimaan tapahtumat, joihin osallistun. Usein tapahtumiin osallistuminen saattaisi vaatia jo edellisiltana Helsinkiin matkustamista. 

2. Reissuun lähtemisen helppous

Miten helppoa olisikaan lähteä risteilylle tai ulkomaan matkalle, kun satamaan tai lentokentälle voisi lähteä tunnin varoajalla? 

Kuopiosta reissuun lähtiessä budjettiin pitää laskea myös matkat Kuopiosta Helsinkiin ja ottaa huomioon matkaan kuluva aika. Me risteilisimme varmasti paljon enemmän, jos risteilylle lähteminen olisi helpompaa ja ennen kaikkea nopeampaa. 
3. Hyvät julkiset yhteydet

Kuopiossa on hyvä linja-autoverkosto, jolla pääsee kaupungin joka kolkkaan. Meiltä laitakaupungilta menee linja-autolla kuitenkin keskustaan noin 45 minuuttia ja Matkuksen ostoskeskukseenkin matkustaa melkein tunnin bussinvaihdon takia vaikka välimatkaa on alle neljä kilometriä. 

Kadehdin siis yli kaiken Helsingin ratikoita, metroja ja lähijunia, jotka nopeuttavat ja helpottavat paikasta toiseen pääsyä suunnattomasti. 4. Museot ja Oodi

Sain joululahjaksi Museokortin, jota en ole vielä kovinkaan aktiivisesti ole päässyt käyttämään. Tarkoitus on ensi kesän aikana käydä kiertämässä lasten kanssa kaikki Kuopion museot, mutta ne loppuvat aika pian kesken. Pääkaupunkiseudulla museoita ja vaihtuvia näyttelyitä on lukematon määrä ja olisikin ihanaa seikkailla lasten kanssa eri museot läpi. Muutaman päivän reissuilla kun ei aina kaikkea ehdi nähdä ja Kuopiosta on vähän raskasta lähteä lasten kanssa päiväreissulle vaikka itse sellaisilla Helsingissä ravaankin. 
Yksi rakennus, jota Helsingistä kadehdin suunnattomasti, on uusi kirjasto Oodi. Kävimme Melissan ja Vivian kanssa Oodissa viime Helsingin reissulla ja voi sitä onnen määrää mikä meidän lukutoukan silmiin syttyi, kun astuimme kirjastoon sisälle. Melissa melkeinpä asuu arkisin koulun jälkeen kirjastossa. Oodista häntä ei varmaan koskaan saisi kotiin. 

5. Starbucks ja ravintolat

Toisaalta on hyvä, ettei Kuopioon ole vielä rantautunut Starbucksia. Näin se pysyy vielä ihmeellisenä. Sitten taas toisaalta olisi kiva päästä kokeilemaan kausimakuja kuten Pumpkin Spice Lattea niiden tullessa myyntiin, koska me harvemmin käymme siihen aikaan vuodesta Helsingissä. 

Harvoin Helsingissä tulee käytyä missään uudessa ravintolassa vaan mennään aina niihin vanhoihin ja niin sanotusti turvallisiin. Siksi olisikin ihanaa käydä testaamassa Helsingin ravintolatarjontaa laajemmin. 


Aiemmin olin ihan ehdottoman varma, etten koskaan halua muuttaa pääkaupunkiseudulle, mutta nykyään ajattelen, että ehkei vaikka parin vuoden työkomennus Helsingissä olisikaan niin paha juttu. Kuopio ei katoa minnekään, jos sinne haluaa palata takaisin. 

Olemme Janin kanssa päättäneet, että haluamme kasvattaa lapsemme Kuopiossa, jos se vain on mahdollista ja jos joskus täytyy töiden perässä muuttaa muualle, niin mietitään sitä sitten, kun se on ajankohtaista. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.