Hae
Colour Outside the Lines

Junibacken

Oltiin jo pitkään suunniteltu, että pitäisi joskus käydä Junibackenissa lasten kanssa, mutta jotenkin se aina siirtyi. Nyt sitten viime laivareissulla käytiin lasten kanssa ja oli kyllä käymisen arvoinen paikka! 
Junibackeniin oli helppo mennä. Menimme satamasta tunnelbanalla yhden pysäkinvälin Gärdet-Karlaplan ja nousimme portaat ylös ulkoilmaan. Tunnelbanan sisäänkäynniltä käveltiin vain suoraan eteenpäin kohti horisontissa näkyvää jokea ja ylitettiin silta, jonka jälkeen Junibackeniin olikin jo opastekyltit. Kävelymatkaa oli noin 10 minuuttia ja ilma oli mukavan keväinen. Samalla alueella on myös muita museoita, kuten Vasa-museo, jossa kävimme viime vuonna. 
Junibackenin ulkopuolella oli vaunuparkki ja  hyvä rivi vaunuja jo meidän mennessä, joten odotimme aikamoista ruuhkaa sisällä. Paikka oli kuitenkin sen verran iso, että sisällä ei ollut yhtään tungosta. Sisäänpääsymaksu oli 159SEK aikuisilta ja 139SEK lapsilta. Alle 2-vuotiaat pääsivät sisään ilmaiseksi. Silja Linen kanta-asiakaskortilla olisi saanut pienen alennuksen, mutta hienosti unohdin koko kortin lippuja ostaessani. 
                        

Sisältä löytyi satumaailma, josta lapset tunnistivat muun muassa Katto Kassisen, Viirun ja Pesosen sekä muutaman muun. Osa saduista oli meille hieman outoja, mutta ei se menoa haitannut. Jopa 1,5-vuotiaalle L:lle oli mukavasti tekemistä. 

                          

Satujuna oli kiva, koska selostuskielen sai valita itse ja valinnanvaraa oli todella paljon. Me tietenkin valitsimme kieleksi suomen. 
Eniten lapset taisi odottaa tuota Peppi Pitkätossun taloa, jonne pääsi sisälle ja jonka katolta lähti alas liukumäki. Se taisi olla kaikkien kolmen suosikki. Ja pitihän se Pikku-Ukon selässäkin käydä istumassa.

Oletteko te koskaan käyneet Junibackenissa ja mitä olette tykänneet? 

4 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Vaikuttaa todella kivalta paikalta. 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Oot kyllä ihana äiti kun jaksat aina touhuta lasten kanssa kaikkee! 🙂

 3. Susanna kirjoitti:

  Oli kyllä yli odotusten!:)

 4. Susanna kirjoitti:

  Kiitos:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.