Hae
Colour Outside the Lines

TOUKOKUUN LUKUPIIRI

*Sisältää mainoslinkkejä

*Lukupiiri kirja saatu arvostelukappaleena WSOYlta.

Minulla alkoi viime kuussa Instagramin puolella lukupiiri, johon kuka vain voi helposti osallistua.

Viime kuussa lukupiiri luki Natasha Lesterin *Ranskalaista valokuvaajaa. Palaan kirjaan muutaman päivän päästä täälläkin, koska meillä on lukupiirin instalive tulevana maanantai-iltana kello: 20-21, joten kirjoittelen blogitekstiin muidenkin kommentteja kirjasta enkä vain omaa näkemystäni.

Lukupiiri toimiikin täällä niin, että jokainen voi lukea kirjan tai kuunnella sen äänikirjapalvelusta omaa tahtiaan ja jättää tämän postauksen kommentteihin oman mielipiteensä kirjasta. Kirjoitan vielä joko tämän kuun lopussa tai ensi kuun alussa kirjasta arvostelun, jonka alle voi myös tulla milloin vain kommentoimaan.

Ja siis parastahan tässä lukupiirissä on, että kirjat voi todellakin lukea tai kuunnella omaa tahtiaan juuri silloin kun se itselle sopii. Eli ei haittaa mitään vaikka lukisi huhtikuun kirjan lokakuussa. Toivon vain, että tämä lukupiiri inspiroi ihmisiä lukemaan enemmän ja antaa joitain lukuvinkkejä niille, jotka sellaisia kaipaavat.

Mitä kirjaa lukupiiri sitten lukee toukokuussa?

Huhtikuun kirjana on Sophie Kinsellan Sitä saa mitä antaa.

Kirja kertoo parikymppisestä Fixiestä, joka on ajautunut takaisin töihin perheensä omistamaan kauppaan ja tuntee olevansa vähän jumissa. Nimensä mukaisesti Fixie ei osaa olla korjailematta muiden ongelmia, mutta hän on vähän unohtanut pitää itsestään huolta.

Eräänä päivänä Fixie auttaa kahvilassa erästä vierasta miestä, Sebastiania, jonka tietokone on joutumassa vesivahingon uhriksi ja Sebastian kirjoittaa palveluksesta Fixielle velkakirjan. He alkavat tehdä palveluksia toisilleen enemmänkin.

lukupiiri

Aloitin kirjan itse jo ja se on taattua Sophie Kinsella-laatua. Kirja koukuttaa alusta asti ja henkilöhahmot on kuvailtu todella hyvin. Ensimmäisestä luvusta asti pystyin kuvittelemaan päässäni miltä he näyttävät.

Tule siis mukaan lukupiiriin! Kommentoi tähän alle fiiliksesi kirjasta, kun olet lukenut tai kuunnellut sen niin voimme keskustella siitä yhdessä.

Kirja löytyy äänikirjana ainakin *Nextorylta, *Bookbeatilta ja *Elisa Kirjalta.  *Äänikirjan tai fyysisen kopion *kovakantisena tai *pokkarina saat helposti ostettua myös *Adlibrikseltä.

 

Oletko sinä jo lukenut Sophie Kinsellan Sitä saa mitä antaa?

 

 

LUE MYÖS:

Tule mukaan matalan kynnyksen lukupiiriin!

TULETHAN SEURAAMAAN MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

 

 

2 kommenttia

 1. Helmi kirjoitti:

  Olipa hauska sattuma, juuri sain muutama päivä sitten tän Kinsellan teoksen luettua. Oli kyllä taattua Kinsellaa – yritin vasta lukea joitakin uusia teoksia uusilta kirjailijoilta juuri chick litin piiristä, mutta en tykännyt heidän kirjoitustyylistä yhtään ja nappasin tän Kinsellan teoksen luettavaksi. Miten ihanan selkeä tyyli hänellä onkaan! Vaikka en shopaholic-sarjasta niin välittänytkään, oon kaikista muista teoksista tykännyt tosi paljon.

  Itse kirjasta: aloitin lukemisen kahdesti, sillä itselleni tuli niin hemmetin paha mieli Fixien puolesta heti ensimmäisen luvun jälkeen. Arrgh, huusin ääneen kirjaa lukiessa ja kirosin Fixien sisarukset, sedän ja sen ääliön Ryanin alimpaan maan rakoon. Varsinkin Ryanin. Yäh. Sebastian kahviloineen taas sai haaveilemaan vaihtoehtoisesta universumista, jossa itsekin tapaisin samanlaisen miehen kahvilassa…

  Vaikka tällaisissa teoksissa ongelmana on aika itsestäänselvä juoni, joka päättyy usein juuri ongelmien selvittämiseen, hahmon henkiseen kasvuun ja sen täydellisen miehen rinnalle saamiseen, on näitä juuri sen takia ihana lukea: lopputulos on tiedossa, hahmot todella hyvin kirjoitettuja ja mielenkiintoisia ja lähinnä odottaa, miten tällaisesta perhanallisesta sotkusta pääsee mihinkään hyvään lopputulokseen. Saa ehkä vähän itsekin rohkeutta lähteä setvimään oman elämän ongelmia, jos kerran Fixiekin pystyi kohtaamaan omansa.

  • colouroutsidethelinesblogi kirjoitti:

   Siis tämä oli kyllä toisaalta tosi ennalta-arvattava, mutta toisaalta just niin ihana siksi, että kaikki lopulta sutviintui.

   Ja hitto, että mäkin kirosin sitä Ryania monta kertaa. Olisi tehnyt mieli mennä huutamaan ja olin niin ylpeä Fixiestä, kun hän lopulta meni ja sanoi suorat sanat!

   Ihanaa, kun kommentoit ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.