Hae
Colour Outside the Lines

Lapsiperheen uuden vuoden aatto

Meillä on aina lapset mukana juhlapyhien juhlinnassa ja suunnitelmat juhlapyhille tehdään lasten ehdoilla. Oli sitten juhannus, joulu, pääsiäinen, uusi vuosi tai jokin muu juhlapyhä.
Tänä vuonna vietettiin uuden vuoden aattoa vanhemmillani. Taidettiin olla siellä itseasiassa viime vuonnakin ainakin osan iltaa. Käytiin päivällä äitini ja Lissun kanssa Matkuksen alennusmyynneissä ja ruokakaupassa ostamassa ne nakit, lihapullat ja perunasalaatit. Meidän oli tarkoitus mennä keskustaan katsomaan ilotulitusta, jonka piti olla osa Suomi100-juhlaa, mutta keskusta oli aivan tukossa autoista ja ilotulituskin oli kuulemma kestänyt noin kaksi minuuttia. Ei ollut meillä ainoat pettyneet lapset, kun ilotulitukseen ei ihan hirveästi oltu panostettu.
Syötiin salaatteja ja niitä kuuluisia uuden vuoden ruokia sekä juustoja ja patonkia. Ja tietysti kilisteltiin uuden vuoden kunniaksi. Ja ennen kuin joku ehtii pätemään, meidän lasit täyttyi Ikean päärynäkuplivalla. Meidän kaikkien. Yöllä kilisteltiin kyllä myös oikealla kuohuvalla. Mielestäni lasten nähden voi tuon yhden shampanjalasin ottaa. Varsinkin, kun meillä J on absolutisti niin joku on aina ajokunnossa, jos tarve sitä vaatii. Kyllä minä lapsuudessani näin järkevää alkoholin käyttöä ja olen ihan järkevän suhtautumisen alkoholiin osannut muodostaa.
Nipsu ihmetteli menoa milloin jonkun sylissä, milloin sitterissä. Mummilassa on nyt oma sitteri, kun ukin mielestä Nipsu ei voinut olla lattialla leikkimatolla vaan täytyi päästä sitteriin. Niin ne ukit höpsähtää vauvojen syntyessä. Tuota Nipsun asua esittelinkin Instagramin puolella.
Valettiin myös tinat. J ei koskaan ollut valanut tinoja eikä myöskään B. B sai jonkinlaisen mustekalalta tai kuplavolkkarilta näyttävän tinan. Ehkä lähdemme pitkälle ja kiemuraiselle automatkalle tänä vuonna. J:n tina muistutti lohikäärmettä ja Lissun tina muistutti koiranpentua. Meille on siis ilmeisesti muuttamassa koira ja lohikäärme. Minun tinani päätti jakautua kahteen osaan ja äiti jo vitsaili, että meille on tulossa vauva tänäkin vuonna. 
Meillä ei ollut omia raketteja ollenkaan, mutta löysin kotoa viime vuodelta jääneitä tähtisadetikkuja ja kävimmekin niitä polttamassa vuoden vaihteen jälkeen. B sai valvoa puoleen yöhön, että sai toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta, mutta tähtisadetikuista hän jäi paitsi, koska oli jo nukkumassa. Ensi vuonna täytyy ostaa muutama paketti ja mennä polttamaan niitä jo alkuillasta.

Millainen uuden vuoden aatto teillä oli?

Valoitteko tinoja tai ammuitteko raketteja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.