Hae
Colour Outside the Lines

Rakastuin Kaikon Peony-väriin

Nyt minäkin olen virallisesti hurahtanut lastenvaatteisiin.

Olen ostanut Vivialle muutaman kotimaisen lastenvaatteen alennusmyynneistä ja kirpputoreilta jo aiemmin. Yleensä ne jäävät ostamatta hintansa takia, koska onhan se tosiasia, että ne ovat aika hinnakkaita ei niin pullistelevalle kukkarolle. Olen kuitenkin huomannut laadun olevan, ainakin suurimmassa osassa kotimaisissa lastenvaatteissa, huomattavasti parempi kuin halpaketjujen vaatteissa ja näin ollen ajatellut sijoittavani lasten vaatteisiin nyt vähän enemmän rahaa, että ne kestäisivät pidempään kuin pari pesua. Kaapeistamme löytyykin nyt sekaisin vähän kaikkea halvoista vähän kalliimpiin ja näin on myös luultavasti jatkossa.

Tänä keväänä rakastuin palavasti Kaikon uutuusväriin Peony. Ihana murrettu vaaleanpunainen, joka sointuu niin kauniisti vaikka kuinka monen eri värin kanssa. Olen harkinnut tämän mallisen paidan ostamista jo pitkään ja aina jättänyt paidan ostamatta. Nyt kun huomasin Kaikon tulleen Stockmannin verkkokauppaan myyntiin, tein tilauksen. Toimitus tuli Schenkerin toimittamana meidän lähikauppaan parissa päivässä.

Olin vähän skeptinen koon suhteen, koska Vivialla on todella pitkä selkä muuhun vartaloon verrattuna. Hänelle on siis hankala ostaa vaatteita, koska yleensä kaikki paidat ovat liian lyhyitä ja vatsa vilkkuu paidan alta. Tässä Kaikon paidassa on kuitenkin tosi pitkä mitoitus ja lyhytselkäiselle tämä menisikin vesirajamekosta. Vivia on käyttänyt muiden kauppojen kokoa 98 ja otinkin paidan koossa 98/104cm, joka oli hänelle aika reilu. Edellinen koko olisi varmaan ollut parempi juuri nyt käyttöön tiukkana paitana, mutta en lähtenyt paitaa vaihtamaan vaan päätin, että on kiva, kun paita menee pidempään.

Jotenkin minusta on muutenkin kivempi, kun lasten vaatteet eivät purista vaan ovat ehkä ennemmin vähän sellaisia rennompia. Itseäni ainakin ahdistavat kaikki liian tiukat puserot, joten en halua aiheuttaa samaa ahdistusta lapsilleni.

Henkilön Susanna Kuohula (@colouroutsidethelinesblogi) jakama julkaisu Huhti 9, 2019 kello 7.42 PDT

Ja pakkohan nyt on myöntää, että tuo paita on aivan ihana! Olemme käyttäneet paitaa vasta muutaman kerran, mutta se on täyttä rakkautta jo nyt. Erityisesti rakastan tuota takana olevaa ristiin ommeltua kuviota. Tilasin itsellenikin samanlaisen paidan muualta eri värissä, mutta se oli harmikseni liian iso, joten se lähtee palautukseen ja ostan itselleni uuden sitten joskus sopivan värin osuessa kohdalle.

Paita on valmistettu luomupuuvillasta, jossa on mukana 5% elastaania. Tämä tekee paidasta mukavan joustavan ja kauniisti istuvan. Kuivausrumpuun en tätä elastaanin takia uskalla laittaa, mutta paidan voi pestä normaalisti koneessa mikä on aina lapsiperheessä plussaa.

Kaikon tunnuslause on Fashion with a mission. Kaiko lahjoittaakin vaatteiden tuotoista 7% naisten ja lasten kouluttamiseen kehitysmaissa. Kaikki mallistot suunnitellaan Suomessa ja kankaat valmistetaan sekä tuotteet ommellaan Portugalissa suomalaisomisteisella tehtaalla. Tämä tuli minulle yllätyksenä, koska en ollut merkkiin aiemmin sen kummemmin tutustunut.

Onko Kaiko sinulle tuttu merkki? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.