Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka sujui eskarilaisen kouluun tutustuminen tänään?

Tänään oli meidän eskarilaisen kouluun tutustuminen ja hänellä oli siellä oikein kivaa.

Eskarissa oli viime viikolla jo kerrottu, että kouluun tutustuminen koittaa tänään ja se jännittikin kovasti koko viikon -sekä eskarilaista itseään että vähän ehkä äitiäkin. Kyllähän minä tiesin sen sujuvan hyvin, koska meidän 6-vuotias on hyvin sanavalmis, reipas ja valmis uusiin seikkailuihin joka päivä.

Syötiin aamupala kotona ja 6-vuotias totesikin, että ”tuntuu ihan viikonlopulta”, kun hän yleensä hän syö aamupalan päiväkodilla. Me ei kuitenkaan tänään viety häntä niin ajoissa hoitoon, kun ajateltiin jännityksen ehkä pysyvän paremmin kurissa kotona. Käveltiinkin sitten yhdessä koululle ja tavattiin muut eskarilaiset koulun salissa.



Kouluun oli tutustumassa tänään Kuopiossa kaikki tulevat ekaluokkalaiset, joten salissa riitti kuhinaa. Monella muullakin oli vanhemmat mukana ja oli hauska huomata miten joitain vanhempia selvästi jännitti enemmän kuin lapsia. Salissa lapset jaettiin omiin luokkiin ja he lähtivät opettajien mukaan noin 1,5 tunnin ajaksi. Itse kävin kotona aamupalalla siinä välissä.

Lapsi tuli koulun ovesta intoa puhkuen, kun olin häntä ulkona odottamassa. Opettaja oli oikein mukava ja kertoi päivän sujuneen hyvin. He olivat hieman tutustuneet toisiinsa ja käyneet läpi mitä kesäloman aikana pitäisi oppia. Lapsi muisti, että hänen pitää osata kirjoittaa oma nimensä (tämän osaa) ja uskaltaa maistella erilaisia ruokia.

Muita harjoiteltavia taitoja oli:

  • lelujen laittaminen paikoilleen
  • kenkien laittaminen siististi vierekkäin
  • takin vetoketjun sulkeminen
  • solmujen tekemisen harjoitteleminen
  • paperin ja kankaan leikkaaminen
  • käsien pesu wc-käynnin jälkeen
  • haarukalla ja veitsellä syöminen
  • avun pyytäminen
  • muiden kanssa leikkiminen
  • jonkin pitämänsä asian kertominen
  • itse pukeutuminen
  • koulumatkan itse kulkeminen

Suurin osahan näistä onnistuu jo hienosti, mutta vielä on kesä aikaa harjoitella. 

Muistan kun itse menin kouluun ja piti osata sitoa kengännauhat ja kuoria peruna. Perunan osasin kyllä kuoria, mutta millään en kesän aikana oppinut sitomaan kengännauhoja. Mun pikkuveli syntyi just sinä kesänä, kun mulla oli alkamassa koulu ja ehkä vanhemmilla ei ollut joko aikaa opettaa tarpeeksi kauan sitä tai sitten mä en jaksanut opetella vauvan ihastelulta. Käytin sitten sellaisia kengännauhoja, jotka vedettiin kireäksi lukolla ja meilläkin lapsilla oli tarralenkkarit. 

Kouluruokailussa lapsen mielestä parasta oli, että siellä kaikilla on tarjottimet. He ovat eskarissa harjoitelleet tarjottimen käyttöä, mutta ilmeisesti vain kaksi lasta kerrallaan ja tänään oli niin jännää, kun pääsi kantamaan tarjotinta. Ruokana oli ollut ohrapuuroa ja mehukeittoa, mutta meidän vilja-allergiselle oli ollut tarjolla riisipuuroa, joka on hänen lemppariaan. Hassu juttu muuten minusta. Mulla on joku ihme taito tehdä aina samaa ruokaa kuin lapsilla on koulussa ja meillä syötiinkin jo eilen riisipuuroa. En siis ikinä katsele listoja läpi vaan jotenkin onnistun tosi usein tekemään samaa ruokaa kuin koulussa on ollut tarjolla. Ohrapuuro on meidän keskimmäisen lemppariruokaa koulussa, joten hän oli myös oikein innoissaan tän päivän ruokailusta. 

Eskarilaisen kouluun tutustuminen meni siis hyvin ja päällimmäisenä lapselle jäi mieleen, että enää ei jännitä yhtään ja että opettajaa tulee kesän aikana ikävä. Onneksi nämä oli päällimmäiset fiilikset vaikka eskarista samalle luokalle ei tullut yhtään kaveria. Uskon kuitenkin, että meidän 6-vuotias löytää kavereita nopeasti ja välitunneillakin voi hyvin leikkiä niiden eskarikavereiden kanssa. 

Mikä oli sun lempiruoka koulussa? 

 

TULETHAN SEURAAMAAN MUA JA MEIDÄN ARKEA INSTAGRAMIN PUOLELLE @SUSANNARIITAKANGAS

LUE MYÖS:

Mä annoin 6-vuotiaan päättää kauppaostokset

mitä Hoplop synttärit maksaa?

Viime aikojen kirpparilöytöjä 6-vuotiaalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *