Hae
Colour Outside the Lines

Kuinka pystyin antamaan taaperon viikoksi mummilaan hoitoon?

”Lapsi lähtee viikoksi mummilaan? Miten sinä pystyt antamaan niin pienen lapsen sinne niin pitkäksi aikaa?” 

 

Kuulin tämän lauseen aika monesti, kun taaperomme lähti viikoksi mummilaan tänä kesänä. Vivian seurana mummilassa oli myös isosisko Bea eli meidän keskimmäinen. Hän jatkaa mummilassa lomailua vielä tämän viikon.

Kuinka sitten pystyin antamaan taaperon mummille viikoksi? 

Vivia oli mummilla hoidossa useamman päivän jo keväällä, kun olimme Janin kanssa lomailemassa Tallinnassa. Tiesin heidän siis pärjäävän hyvin keskenään.
Enemmän olin huolissani siitä kuinka ikävä minulla itselläni tulisi Viviaa. Olemme eläneet aika tiiviinä pakettina koko Vivian elämän ajan ja jo tuo Tallinnan reissu teki vähän tiukkaa, koska ikävöin kotona olevaa taaperoa. Sillä matkalla oli kuitenkin paljon tekemistä ja ikävä kerkesi unohtua. Nyt olin kotona ja Jani töissä, joten ikävä muistui mieleen huomattavasti helpommin.
Pakko kuitenkin myöntää, että olin jo loman tarpeessa. Univelat ovat kasvaneet kasvamistaan raskausajasta lähtien ja oli ihanaa nukkua ilman välissä potkivaa taaperoa. Olin jo unohtanut miltä tuntuu aamulla herätä virkeänä. Sain myös siivottua kotona ja kerrankin teini tunsi olevansa huomion keskipisteenä, koska hän oli ainut kotona oleva lapsi.
Todella pitkästä aikaa sain iltaisin luettua kirjaa ja oli ihanaa, kun vessassa sai käydä rauhassa tai pääsi suihkuun niin, ettei sieltä ollut kiire pois.
Rentoutuminen teki siis hyvää ja nyt jaksan taas uudella virralla pitkän aikaa.

Eikö minulla sitten ole yhtään ikävä keskimmäistä, joka on vielä mummin kanssa?

On tietenkin, mutta siihen on jo tottunut, että hän on poissa pidempiä aikoja. Bea käy joka kesä mummin luona pari viikkoa ja onhan hän välillä äidilläänkin. Vivia käy poissa kotoa yleensä vain päiväkodissa. Heillä oli kuitenkin mummin kanssa mennyt niin hyvin, että eiköhän tämä toistu ensi kesänäkin.

Onko teidän taaperot välillä hoidossa jossain? Onko sinusta taaperon viikoksi mummilaan antaminen liian pitkä aika?

 

LUE MYÖS:

KUINKA TAAPERON VILJA-ALLERGIAEPÄILY ON EDENNYT?

 

TULETHAN SEURAAMAAN MEIDÄN ARKEA MYÖS INSTAGRAMISSA @SUSANNAKUOHULA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.