Hae
Colour Outside the Lines

Game Boy Advance

Muutama viikko sitten perehdyttiin Nintendon käsikonsoleiden ensimmäisiin malleihin. Nintendon Game Boyt olivat nykypäivänkin mittareiden mukaan ennätyksellisen suosittuja ja se mahdollisti kehitystyön seuraaviin konsoleihin. Game Boy Advance sarja muutti aikaisemmista malleista tuttua muotoilua täysin ja käänsi konsolin enemmän peliohjaimista tutumpaan muotoon.

Game Boy Advance SP ja Game Boy Advance

Uudessa Game Boy Advancessa (GBA) näyttö on keskellä ja näppäimet sen molemmin puolin. Uutena konsoliin lisättiin myös Super Nintendossa käyttöön otetut liipaisinpainikkeet konsolin yläreunassa. Lisäpainikkeille olikin tarvetta, sillä GBA vastaa tehoiltaan hyvin lähelle Super Nintendoa, joka mahdollisti monipuolisemman pelaamisen nyt taskukoossa.
Game Boy Advancen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2001 ja se oli edelleen yhteensopiva kaikkien Game Boy-sarjan vanhempien pelien kanssa. Uudistuneen muotoilun ansiosta konsoli sopi paljon paremmin käteen ja teki siitä miellyttävämmän pelata.

Yksi suuri puute konsolissa edelleen oli eli taustavalaistun näytön puute. Konsolin näytössä ei ollut valaistusta, joten hämärässä tai pimeässä pelaaminen oli mahdotonta. Konsoli oli viimeinen, joka toimi paristoilla sillä tulevissa malleissa siirryttiin akkuihin, jotta konsoleiden kokoa saatiin edelleen pienennettyä.

Game Boy Advance SP ja Game Boy Advance kokovertailussa. 


Seuraava malli Game Boy Advance SP uudisti muotoilua jälleen radikaalisti vuonna 2003. SP oli ”Special” versio advancesta ja oli muotoilultaan nykyisin tunnettua taittuvaa simpukkamallia. Näyttö siirtyi jälleen näppäimien yläpuolelle, mutta taittui kuljetuksen ajaksi kasaan vieden selvästi vähemmän tilaa kuin edelliset versiot. Konsoli sai viimein valaistun näytön, mutta edestä valaistu näyttö ei ollut varsinaisesti suuri parannus.


Game Boy tuoteperheen elinkaaren päässä saatiin viimein mielestäni se paras virallinen Game boy. SP sai kirkkaan taustavalaistun näytön ja SP oli edelleen yhteen sopiva kaikkien aikaisempien pelien kanssa. SP otti kuitenkin muotoilussa pelattavuuden kannalta takapakkia sillä se on varsin palikkamainen. Oman elämänsä Pelle Pelottamat ovatkin yhdistäneen monien mielestä Game Boy tuoteperheen parhaan puolet ja ottaneet uuden taustavalaistun näytön ja yhdistäneet sen alkuperäiseen Game Boy Advanceen.

Myö peleillä oli hyvin paljon kokoeroa. 

Nintendo oli jo siirtynyt nykyisinkin tuotannossa olevaan DS-sarjaan kun viimeinen Game Boy malli tuli vielä markkinoille. Game Boy Micro oli erittäin pieni konsoli, jolla pystyi pelaamaan vain Advancen ikäluokan pelejä. Kehitys oli jo mennyt eteenpäin ja Micro jäi varsin vähälle huomiolle. Se ei tarjonnut kuluttajille mitään muuta uutta kuin kokonsa ja konsoli ei ollut yhteen sopiva vanhojen Game Boy pelien kanssa eikä uusien Nintendo DS pelien kanssa.

Ensiviikolla käsittelyssä jälleen uutuuspeli:
Nintendo Switchin Let’s Go Pikachu ja lisävaruste Pokeball Plus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.