Hae
Colour Outside the Lines

Väskin seikkailusaari

*Kaupallinen yhteistyö Muumimaailman kanssa. 

Käytiin ennen Muumimaailmaa tutustumassa Väskin seikkailusaareen. Olin pienestä asti halunnut mennä sinne, koska pienenä Pikku Kakkosessa tai vastaavassa tuli ohjelma, jossa siellä seikkailtiin. Minulla on kuitenkin pikkuveljet, jotka ovat 3 ja 7 vuotta minua nuorempia eikä pojat olisi päässeet saarelle, jonne muistaakseni oli ikävaatimus tuolloin ehkä 8 tai jopa 10.

Matka saarelle taittui laivalla. Emme olleet katsoneet aikatauluja valmiiksi ja kävelimme leirintäalueelta laiturille. Kävimme lipunmyynnistä kysymässä aikataulua ja seuraava laiva olikin lähdössä juuri sillä minuutilla. Juoksujalkaa ehdimme laivaan. Istuimme kannella, koska ilma oli mukavan lämmin, mutta hatun tai edes pompulan tuonne olisi tarvinnut, kun hiukset olivat silmillä koko ajan. Laiva ohitti Muumimaailman ja kivasti näkyi sekä Muumitalo että Drontti Edvard.

Saarelle tultaessa astuttiin läpi vanhasta merirosvolaivasta. Olin napannut lipunmyynnistä mukaan pari saaren karttaa, jotka toimivat myös seikkailupelin oppaina. Saari on siis rakennettu niin, että toimintapisteet järjestyksessä läpikäymällä kierrät takaisin rantaan. Ensimmäinen toimintapiste oli heti portin jälkeen ja lähdimmekin sitä innolla tutkimaan.  

                           
Seuraavana vuorossa oli kullanhuuhdontaa. Satuimme paikalle ilmeisesti huonoon aikaan, koska hiekka oli aika vähissä eikä Lissu löytänyt yhtään kultahippua. Hetken se harmitti, mutta onneksi se unohtui aika nopeasti. B lähinnä vain läträsi vedellä ja J huuhtoi kultaa hänen puolestaan. 

Osa pisteistä oli todella kuluneita ja ehkä kunnostuksen tarpeessa, kuten tämä, jossa piti koota osat pöydälle oikeassa järjestyksessä niin, että punainen pyörä pyörii. Kaipailimme useampaa pöytää, koska yhden perheen tehdessä tehtävää useampi perhe kasaantui jonottamaan. Punainen pyörä oli myös hyvin jäykkä eikä sitä meinannut saada pyöritettyä edes käsillä. 

Toinen juttu, joka pisti silmään, oli kesäteatteri. Saarella yksi piste oli vanhassa kesäteatterissa, jossa oli aiemmin järjestetty merirosvonäytöksiä, mutta ne oli lopetettu. Miksi ihmeessä? Meillä ainakin koko perhe olisi mielellään katsonut esityksen. Muutenkin saaren merirosvoteema oli kadonnut jonnekin, koska ei merirosvoihin viittaavia asioita ollut kuin pari pientä yksityiskohtaa. Harmillista, koska teemasta olisi saanut vaikka mitä aikaiseksi.


Teatterissa oli tehtävä, jossa piti puhaltaa nuolia putken läpi maaliin. 

Saari oli jätetty luonnonmukaiseksi eikä siellä ollut ollenkaan sähköä tai juoksevaa vettä. 

J kiipesi tyttöjen kanssa näköalatornille, kun minä jäin pikkuveljeni kanssa sateensuojaan. Näyttäisi olleen tosi kivat maisemat. Reitti oli kuitenkin kuulemma vaikea kulkea, koska puuosat ja kallio olivat todella liukkaita sateisen ilman takia. 

Hauskinta tytöillä taisi olla tuossa häkkyrässä, jonka sisään kiivettiin ja juoksemalla sen sisässä se pyöri ympäri.



Meidän perheen suurimmat hitit olivat varmastikin kotieläimet ja jousiammunta. B:lle ei saarella oikein ollut mitään, mutta kouluikäisille sitä taidetaankin markkinoida. Kalliokiipeilyyn oli sen verran pitkä jono ja satoi vettä kaatamalla, että jätettiin se välistä.
                               
Viimeisenä saarella paistettiin makkarat, jotka syötiin sitten laivassa. Paistopaikalla oli tulet valmiina sekä ketsuppia, sinappia ja kurkkusalaattia. Tämä oli minusta kivasti järjestetty, että omienkin eväiden syöminen oli helppoa.
Kaiken kaikkiaan ihan ok paikka, mutta oli aika pettymys meille, koska odotimme saarelta enemmän.

Onko kukaan muu käynyt Väskin seikkailusaarella ja jos on, mitä olitte mieltä?



*Minun lippu saatu blogin kautta. 

2 kommenttia

  1. titti // tittin elämää kirjoitti:

    Ei ole tullut koskaan käytyä. Harmi, että kaikki kivat paikat päästetään hieman ränsistymään (esim. esitykset lopetetaan) jne.

  2. Susanna kirjoitti:

    Nykyään ilmeisesti arvostetaan vaan hurjia huvipuistolaitteita. Me ainakin mieluummin mentäisiin juurikin tuollaiseen paikkaan, jossa olisi enemmän elämyksiä kuin hurjasteluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *